• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Corona update 15-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Corona update 15-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Krabton

Een Krabton kopen bij Huisdierplezier

Bij de komst van een kitten of nieuwe kat kun je er niet omheen; Katten houden van krabben! Het liefste zetten ze de nagels overal in; in je nieuwe bank, in je gordijnen en zelfs aan je benen. Dit kan heel vervelend zijn, maar een kat kan hier eigenlijk weinig aan doen. Het is geen vervelend gedrag waarmee een kat dominant wil overkomen tegenover jou maar het krabben van een kat is instinctieve reactie. Katten verspreiden op deze manier hun geur voor andere katten. Door het krabben komt een persoonlijke geurspoor van jouw kat vrij, zo markeren ze plekken waarvan jouw kat de ‘eigenaar’ is. Daarnaast traint de kat door het krabben de spieren in de voorpoten waardoor deze sterker worden. Natuurlijk wil je voorkomen dat jouw kat zijn nagels zet in jouw nieuwe bankstel en zijn er gelukkig vele alternatieve. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een krabton, een ton waar jouw kat aan kan krabben naar hartenlust! Lees snel verder waarom een krab ton een prachtig meubel is om jouw kat aan te bieden voor zijn krabgedrag! Ook voor andere kattenaccessoires ben je bij ons aan het juiste adres. Ben je dus op zoek naar een kattenbak, kattenspeelgoed of andere benodigdheden voor de verzorging van jouw kat? Bekijk dan zeker ook onze kattenwinkel met alle benodigdheden voor jouw kat!

Wat gebeurt er wanneer een kat krabt?

Naast territorium afbakening en spier training heeft het krabben van een kat ook een verzorgende kant. Wanneer jouw kat zijn nagels langs een ruw materiaal haalt slijt het bovenste laagje van de nagel. Deze bovenste laag van de nagel komt los bij het krabben, hierdoor komt de scherpe onderliggende nagel tevoorschijn. Het krabben aan een katten krabton heeft dus meerdere positieve invloeden op jouw kat!

De voordelen van een krabton voor jouw kat

Wanneer je op zoek gaat naar een krabmeubel voor jouw kat ontdek je al snel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Een onderdeel van deze meubels voor katten zijn krabtonnen. Een krabton is niet alleen een mooi item in jouw woonkamer maar biedt de kat ook mogelijkheden. Veel kattenbaasjes willen geen groot kattenmeubel in de woonkamer. Dit omdat ze groot en lomp ogen in de woonkamer en daarnaast veel plek in beslag nemen. Echter is het aanbieden van een krabmogelijkheid als huisvesting voor de kat een echte must. Een katten krabton is dan ook een tussenweg waar zowel jij als baasje, als jouw kat blij van zullen worden. Een krabton heeft in verhouding het meeste kraboppervlakte van alle meubels voor katten. Dit omdat de krabton rondom voorzien is van bijvoorbeeld sisal waardoor jouw kat de gehele ton kan gebruiken om te krabben. Daarnaast kunnen krabtonnen voor katten ook gebruikt worden om heerlijk te relaxen. De meeste krabtonnen zijn voorzien van gaten waardoor jouw kat heerlijk in de krabbox kan liggen en deze kan gebruiken als kattenmandje.

De mogelijkheden binnen ons assortiment

Omdat er veel keuze is binnen ons assortiment zetten we graag even de mogelijkheden op een rijtje. Ten eerste is het belangrijk te bekijken wat voor materiaal jouw voorkeur heeft:

Sisal Krabton De meeste krabtonnen zijn rondom voorzien van sisal waardoor de gehele krabton de mogelijkheid geeft om te krabben. Een sisal krabton geeft een robuuste uitstraling en nodigt jouw kat direct uit om heerlijk te krabben!

Sisal Krabton met pluche Wil je een krabton welke naast een krabmogelijkheid ook een lig plek biedt aan jouw kat? Dan is een sisal krabton met pluche een goede optie. Heerlijk zacht pluche geeft jouw kat de mogelijkheid om heerlijk relax in de krabton te vertoeven.

Krabton met verdiepingen Veel krabtonnen zijn voorzien van verdiepingen welke te bereiken zijn door de gaten in de krabton. Deze krabtonnen bieden naast een krabplek dus ook een mogelijkheid om te schuilen voor de kat.

Krabton met uitkijkplek Sommige krabtonnen zijn bovenop voorzien van een nestje, een heerlijk warm plekje bedekt met een fijne stof. Zodat jouw kat vanuit zijn krabton de hele kamer kan observeren als een koning!

Sisal! Het materiaal voor jouw kat!

De meeste krabtonnen zijn dus voorzien van sisal, de reden hiervoor is voor de hand liggend; De pluspunten van dit materiaal past perfect bij de behoefte van jouw kat. Sisal is een materiaal soort welke afkomstig is uit Mexico. De bladeren van de agave plant worden afgesneden zodra ze een lengte van ongeveer 150 centimeter hebben bereikt. Hierna worden de bladeren ontzien van vocht en worden de vezels gedroogd. Hierna worden de vezels gesponnen en verwerkt tot sisaltouw.

Sisal is een materiaal wat tegen een stootje kan, de grove structuur geeft een robuuste uitstraling en hiernaast biologisch afbreekbaar. Het sterke en krachtige karakter van sisal weerspiegeld het karakter van jouw kat! En dit is ook wel nodig, kattennagels kunnen behoorlijk scherp zijn. Een goed, stevig en robuust materiaal is dan ook nodig voor een goede krabton.

Wil je advies of informatie voor de juiste krabton?

Bij Huisdierplezier weten wij het plezier welke een kat je kan brengen in en rondom huis. Daarom hebben wij een breed assortiment aan leuk speelgoed, prachtige krabmeubels, heerlijke kattensnacks en de mooiste kattenmanden voor jouw kat. Ben je op zoek naar een leuk item bij de aanschaf van een nieuwe kitten? Wil je jouw jarige kat verrassen of wil je simpelweg jouw kat verwennen met leuke accessoires? Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt of op zoek bent naar advies om de juiste de keuze maken binnen ons katten assortiment.

Menu