• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Corona update 15-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Corona update 15-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Hondenhok

Hondenhok

Waarom een hondenhok? Dat denken waarschijnlijk heel veel mensen. Je ziet ze tegenwoordig niet veel meer maar toch is het misschien nog niet zo gek om er een aan te schaffen. Met een hondenhok creëer je voor je hond een fijn eigen plekje waar hij of zij zich terug kan trekken om even uit te rusten. Brengt de hond veel tijd buiten door? Dan is het zeker aan te raden om een hondenhok te plaatsen. Een hondenhok buiten biedt niet alleen bescherming tegen regen en wind, maar ook tegen de zon!

Waar plaats je het hondenhok?

Je hebt een hondenhok aangeschaft, maar waar ga je deze nu plaatsen? Het is namelijk geen goed idee om het hok maar ergens neer te zetten waar deze ‘leuk’ staat. Het is aan te raden om te kijken waar gemiddeld de minste wind vandaan komt. Als je dit hebt kunnen ontdekken is het slim om de ingang van het hondenhok daar op te plaatsen. Zo zal er het minste regen en wind binnen kunnen dringen wat voor de hond natuurlijk wel fijn is. Zorg dat het hondenhok niet op een open vlakte staat maar plaats deze bijvoorbeeld onder een boom of tegen een muur voor iets meer bescherming.

Soorten hondenhokken

Er zijn verschillende soorten hondenhokken verkrijgbaar. Er zijn hondenhokken met een plat dak, een puntdak, gemaakt van verschillende soorten hout of zelfs gemaakt van kunststof.

Hondenhokken met een puntdak
Een hondenhok met een puntdak ziet er altijd net wat mooier uit dan een hondenhok met een plat dak. Daarom wordt er ook vaak voor gekozen om en hok met een puntdak te nemen. Echter heeft een hondenhok met puntdak ook nadelen. Warmte stijgt naar boven en door de extra ruimte die het puntdak creëert zal het dus langer duren voordat dit hok warm is. Ben je op zoek naar een hondenhok met puntdak dan hebben wij het hondenhok Rebbel in verschillende maten voor je in ons assortiment. Dit hondenhok wordt geleverd als een bouwpakket. Bij dit hondenhok is het aan te raden om deze periodiek te beitsen voor extra bescherming als het hondenhok buiten geplaatst wordt.

  • Hondenhok Rebbel

Hondenhokken met een plat dak
Let bij hondenhokken met een plat dak altijd goed op of het dak wat schuif afloopt. Dit om te voorkomen dat het water er aan alle kanten afloopt. In ons assortiment hebben we hondenhokken Roef en Insu. Deze hondenhokken hebben bij de ingang een schot dat tocht tegengaat. Hondenhok Insu heeft ook nog eens een windgordijn voor de ingang. Het dak loopt bij beide iets wat schuin af zodat het water goed wordt afgevoerd. Deze hokken worden geleverd als een bouwpakket. Ook is bij deze hondenhokken aan te raden om deze periodiek te beitsen voor extra bescherming als het hondenhok buiten geplaatst wordt.

  • Hondenhok Roef
  • Hondenhok Insu 

Hondenhok van kunststof
Het grote voordeel van een kunststof hondenhok is dat ze duurzaam, onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te maken zijn. Hondenhok Flex is geheel gemaakt van kunststof en heeft een dak dat wat schuin naar achter licht voor een goede afwatering. Dit hondenhok wordt geleverd als bouwpakket.

  • Hondenhok Flex

Hondenhokken van geïmpregneerd hout
Ben je op zoek naar een onderhoudsvrij hondenhok, maar vind je een houten hondenhok toch mooier staan in de tuin? Dan zijn onze eigen productie hondenhokken misschien iets voor je. Deze hokken zijn gemaakt van geïmpregneerd hout. Je hoeft ze dus niet te onderhouden. Ze zijn duurzaam dus jij en de hond hebben er jarenlang plezier van! Heb je zelf een goed idee voor een hondenhok dan ben je bij Huisdierplezier ook op het goede adres. Wij leveren namelijk ook maatwerk. De eigen productie hondenhokken worden compleet in elkaar bij je thuis afgeleverd en op zijn plek gezet door onze koerier samen met wat hulp van jou of iemand anders die even kan helpen. Zo hoef je niet zelf nog aan de slag om het hok in elkaar te zetten. De hondenhokken die we standaard op voorraad hebben zijn:

  • Voldux hondenhok Juna
  • Voldux hondenhok Boas
  • Voldux hondenhok Storm

Wat plaats je in een hondenhok?

Het is niet persé nodig maar om het voor de hond allemaal wat comfortabeler te maken kun je ook nog een kussen in het hok plaatsen. Zeker tijdens de koudere dagen is dit aan te raden. Een kussen zorgt voor wat extra warmte en voor een fijne lig plek. Let er op dat deze wel vochtig kan worden. Zorg ervoor dat je het kussen regelmatig even laat luchten. In ons assortiment hebben we ook hondenkussens die waterafstotend zijn. De hoes van zo een kussen kun je makkelijk af doen met een vochtige doek. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en uitvoeringen. Kijk dus gerust eens bij al onze hondenkussens. We hebben hier heel erg veel keuze in, er is dus altijd wel een geschikt kussen te vinden!

Bestel je hondenhok bij Huisdierplezier!

Heb je een geschikt hondenhok gevonden? Dan is deze makkelijk te bestellen via Huisdierplezier! Als je op een werkdag voor 13:00 uur de bestelling plaatst wordt die nog dezelfde dag verzonden. Je kunt kiezen tussen verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard of Achteraf betalen bij deze online dierenspeciaalzaak. Is het ontvangen artikel niet naar wens? Dan mag het artikel als deze nog niet gebruikt en in de originele doos zit gewoon geretourneerd worden.

Ben je toch op zoek naar een maatwerk hondenhok? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. We zullen dan in overleg bekijken wat er allemaal mogelijk is. Voor andere vragen kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen. Onze klantenservice is iedere dag van 09:00 uur tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar voor als jouw vragen over dierenbenodigheden. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen. Hier reageren wij doorgaans binnen 24 uur op.

Ben je op zoek naar nog veel meer huisvesting buiten hondenbenodigdheden? Kijk dan ook eens bij onze hondenmanden, hondenspeeltjes, hondenbenches en hondensnacks. Ga je vaak met de hond op pad? Dan kun je ook eens kijken bij onze hondenhalsbanden, lijnen, tuigjes, hondenfietsmanden, buggy’s, transportboxen, en hondenfietskarren.

Menu