• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu

Papegaaienkooi

Papegaaienkooi

Een papegaaienkooi is de perfecte omgeving voor uw papegaai. Hier kan uw papegaai helemaal in tot rust komen. Uw huisdier verdient natuurlijk de beste leefomgeving en daarom bieden wij u alleen die papegaaienkooien van een hoge kwaliteit aan. Bekijk ons assortiment snel!

Het aanschaffen van een papegaaienkooi

Voordat u een papegaaienkooi gaat kopen is het belangrijk om te weten watvoor kooi u precies nodig heeft. Iedere papegaai is weer anders en het is daarom belangrijk om te weten wat bij iedere soort past. Een papegaai moet minimaal zijn beide vleugels kunnen spreiden. Papegaaien met een lange staart, zoals ara’s en kaketoes, hebben een papegaaienkooi nodig met een minimale diepte van 70 cm. De spijlen van een papegaaienkooi moeten horizontaal zijn, wanneer de spijlen verticaal zijn kan een papegaai niet klimmen en dat is iets wat deze dieren graag doen. Het ligt aan de grootte van de papegaai hoe dik de spijlen moeten zijn, doorgaans verschilt dit van 3 tot 5 milimeter. Naast deze twee eisen zijn er nog een aantal tips waar u op kunt letten:

  • Let op de stevigheid van de kooi, hoe steviger hoe langer deze mee gaat
  • Een uittrekbare bodemplaat is ontzettend handig wanneer u de papegaaienkooi gaat schoonmaken
  • Een papegaaienkooi met wieltjes is handig wanneer u de kooi af en toe moet verplaatsen
  • Opvangbakken aan de zijkant zorgen ervoor dat er geen rommel op de grond terecht komt

Het gebruiken van een papegaaienkooi

Voordat u uw papegaai in de papegaaienkooi laat moeten er een aantal dingen gebeuren. Een onderdeel daarvan is de plaatsing van de papegaaienkooi. Papegaaien zijn gek op aandacht en willen dit dan ook het liefst de hele dag. Daarom is het belangrijk om de papegaaienkooi ergens te plaatsen waar vaak mensen zijn. Let er wel op dat de papegaaienkooi niet bij het raam geplaatst mag worden, dit is vaak erg koud in de winter. Ook mag de papegaaienkooi niet in de tocht geplaatst worden. Daarnaast heeft u nog een aantal spullen nodig, zoals bodembedekking , papegaai drinkbak, papegaai voerbak en papegaai vogel speelgoed.

Het bestellen van een papegaaienkooi

Het bestellen van een pagegaaienkooi is heel eenvoudig bij Huisdierplezier.nl. Betaal veilig online en u kunt vervolgens met onze snelle levering de kooi zo snel mogelijk ontvangen, dit komt omdat wij ook op zaterdag verzenden. Wij bieden u onze niet goed geld terug garantie aan, dit omdat wij niet alleen het beste willen voor uw huisdier, maar ook voor u!