• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu

Kanariekooi

Kanariekooien

Ben je de gelukkige eigenaar van één of meerdere leuke kanaries? Dan gun je deze natuurlijk geweldige kanariekooien met alles wat zijn of haar hartje begeert. Kanariekooien dienen wel aan een aantal eisen te voldoen wanneer je wil dat de kanarie helemaal op zijn plek zit in de kooi. Lees snel verder om te ontdekken welke kanariekooien geschikt zijn voor jouw vogeltje.

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van kanariekooien?

Bij Huisdierplezier.nl kun je kiezen uit diverse kanariekooien, allemaal van hoge kwaliteit en meestal inclusief zitstokjes en drink- en voederbakjes. De kanariekooien kun je het beste niet plaatsen in de buurt van een verwarming of bij het raam. Wanneer dit wel wordt gedaan heb je de kans dat de kanarie de slopende ziekte stokrui oploopt. De kanarie zal zijn veren verliezen en steeds zwakker worden. Uiteindelijk zal de kanarie bezwijken aan de ziekte, want er zijn maar heel weinig vogeltjes die deze ziekte overwinnen. Bedenk dus vooraf goed waar je de kanariekooien gaat plaatsen.

Ook wanneer een kanarie meer dan elf uur per dag wordt blootgesteld aan (kunst)licht is de kans op stokrui groot. Zet de kanariekooien dus ook niet in de nabije omgeving van een televisie en dek de kanariekooien ’s avonds af met een doek.

Voederbakjes kunnen het beste aan de buitenkant van kanariekooien worden geplaatst. Besluit je om deze toch aan de binnenkant te bevestigen, zorg dan altijd voor een ‘overkapping’. Zo kan de ontlasting van de kanarie niet in het vogelvoer terechtkomen. Gebeurt dit wel, dan zal de kanarie slechte bacteriën binnenkrijgen waar ze erg ziek van kunnen worden.

Contact met Huisdierplezier.nl

Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen met de aankoop van de juiste kanariekooien en vogel accessoires. Je kunt ons telefonisch bereiken op 085 0656263 (België 003185 0656263) of neem contact op via het contactformulier.