• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vogelvoer

Vogelvoer

De meeste mensen denken bij vogelvoer meteen aan strooivoer of zangzaad voor buitenvogels. Maar als je je gaat verdiepen in de volière en kooi vogels dan zal je zien dat er heel erg veel verschillende zadenmengelingen zijn, ieder afgestemd op een bepaalde soort vogel. Aller eerst kun je de verschillende soorten vogelvoer verdelen in 5 groepen:

  • Zadenmengelingen
  • Insecteneter voer
  • Vruchteneter voer
  • Supplementen
  • Pellets

Van deze 5 groepen is er vooral veel onderscheid tussen de soorten zadenmengelingen. Ook is het belangrijk om naast het voer ook vogelgrit en een sepiaschelp aan te bieden voor extra kalk en mineralen. Maagkiezel heeft een vogel ook nodig om de zaden in de maag te kunnen fijnmalen. 

Zaadmengelingen

De meeste vogels die als ‘huisdier’ gehouden worden zijn kanaries en parkieten. We hebben hier dan ook speciaal kanariezaad en parkietenzaad voor in ons assortiment. Het is belangrijk om je altijd even goed in te lezen of wat jouw vogeltje allemaal nodig heeft. Hieronder vind je de samenstellingen van het voer dat wij aanbieden:

Kanariezaad
Ons kanarievoer bestaat uit de volgende zaden: 54,75% witzaad, 27% raapzaad, 8% koolzaad, 8% gepelde haver, 2% lijnzaad en 0,25% saffloerolie.

Parkietenzaad
Ons parkietenzaad bestaat uit de volgende zaden: 67,5% gele millet, 11,75% witzaad, 11% witte millet, 5% gepelde haver, 4,5% rode millet en 0,25% saffloerolie.

Zaadmengelingen en wintervoer voor buitenvogels

Voor de buitenvogels is er ook veel voer verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan strooivoer, mezenbollen, pindanetjes of losse gepelde pinda’s, mixslingers, kokosnoten gevuld met vet en natuurlijk de potten pindakaas. De mezenbollen, kokosnoten en slingers zijn gemakkelijk op te hangen. De mezenbollen en slingers zitten in een netje waardoor je ze bijna overal aan kunt bevestigen. De kokosnoten bevatten een touwtje zodat je ook deze makkelijk op kunt hangen.

Veel mensen denken dat je de buitenvogels alleen in de winter mag voeren. Dat is alleen niet het geval. De buitenvogels verbruiken het gehele jaar heel veel energie. In de herfst om reserves op te bouwen voor de winter, in de winter om zichzelf op temperatuur te houden en in het voorjaar om te nestelen, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. Als vogels geen honger hebben, zullen ze zichzelf verder niet volproppen. Ook verleren ze het niet om zelf voedsel te gaan zoeken als mensen ze bijvoeren.

De winter
Het kost buitenvogels veel energie om in de wint hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. Je kunt ze in deze periode het beste vetbollen, pinda’s en pindakaas voeren. Let op dat je wel kiest voor pindakaas die geschikt is voor vogels. Deze pindakaas heeft geen toegevoegde zouten! Ook hebben ze natuurlijk water nodig. Bij lichte vors mag je gerust drinkwater aanbieden. Ze zullen hier ook in badderen maar dat is geen probleem bij lichte vors omdat het water van de ingevette veren rolt. Bij hele strenge vorst kun je het beste geen drinkwater aanbieden. Als er sneeuw ligt kunnen ze dit oppikken om aan de vochtbehoefte te voorzien.

De lente
In de lente hebben vogels het er maar druk mee. Nest bouwen, eieren leggen, broeden en de jongen groot brengen. Soms zelfs dit hele proces twee keer! Vet hebben ze in de lente niet extra nodig. Ze zijn dan vooral op zoek naar eiwitten, denk hier hierbij aan insecten, rupsen en wormen. Ook in de lente kan er een voedselschaarste optreden. Het is dus geen probleem om ze ook in deze periode te helpen en wat bij te voeren. Denk hierbij aan meelwormen en 4-seizoenenvogelvoer.

De zomer
Ook in de zomer is eiwitrijk voedsel nodig! Vogels gaan dan ruien en krijgen dan een nieuw verenpak dat bescherming moet bieden in de winter. Ook zijn er vogels die dat nieuwe pak veren goed kunnen gebruiken tijdens hun vlucht naar het zonnige zuiden. Je kunt ze het beste meelwormen en 4-seizoenenvogelvoer aanbieden in deze periode.

De herfst
Het wordt al wat kouder en de vogels gaan op zoek naar een plek waar ze ook tijdens de koudere dagen voer kunnen vinden. Als je ze in deze tijd van het jaar gaat voeren zullen er veel vogels zijn die de gehele herfst en winterperiode terug blijven komen. Het beste kun je ze vetbollen, pinda’s en pindakaas aanbieden.

Vogelsnacks

Naast vogel voer heb je ook nog heerlijke snacks. Onze eigen gevleugelde vriendjes kunnen zoals de buitenvogels niet zelf uitzoeken wat ze willen eten of snacken. Daarom is het ook leuk om ze een keer te verwennen met iets lekkers tussendoor. Ook kun je ze met snacks dingen aan kunnen leren! Je kunt de snack dan als beloning geven als ze doen wat je van ze vraagt. Hierbij kun je denken aan zonnebloempitten, meelwormen of trosgierst. Trosgierst wordt vaak gegeven aan jonge vogels die net leren om zelfstandig te eten maar vrijwel alle vogels vinden trosgierst heerlijk! Geeft dit daarom ook met mate, anders eten ze dadelijk niets anders meer dan alleen maar trosgierst. Zonnebloempitten en meelwormen vinden ze ook heerlijk, ook hierbij geldt, voer met mate!  

Premium Vector | Matching shadows educatief spel met vogels

Vogelvoer bestellen bij Huisdierplezier

Heb je gevonden wat je zocht en wil je graag vogelvoer bestellen? Dan kun je dit eenvoudig doen bij Huisdierplezier! Als je op een werkdag voor 13:00 uur de bestelling plaatst wordt het vogelvoer nog dezelfde dag verzonden. Ook zijn er verschillende betaalmethodes mogelijk zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen. Als je niet tevreden bent over de aankoop kun je het gemakkelijk weer retourneren als de verpakking nog niet geopend is. Je ontvangt het aankoopbedrag gewoon terug.

Ben je op zoek naar nog meer spulletjes voor jouw vogels? Bekijk ook ons complete assortiment vogelbenodigdheden! Misschien ook op zoek naar een mooie vogel voliere, kanariekooi, parkietenkooi of toch van plan om een papegaaienkooi te kopen? We bieden het allemaal aan.

Wil je meer informatie of heb je meer advies nodig over een bepaald artikel, dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn op werkdagen tussen 09:00 – 12:00 uur en 13:00 - 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Vind je mailen makkelijker? Dan kan dit 24/7. We antwoorden altijd binnen 24 uur en zullen ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen!

Menu