• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vogelverzorging

Vogelverzorging producten kopen

Zoals bij ieder huisdier is een goede verzorging van jouw vogel belangrijk voor de gezondheid. Over het algemeen is de verzorging van een vogel vrij simpel wanneer we dit vergelijken met de verzorging van bijvoorbeeld een hond of kat. Toch vraagt ook een vogel de nodige verzorging, denk hierbij aan bijvoorbeeld het schoonmaken van de vogelkooi of volière maar ook de verzorging van de vogel zelf is belangrijk. Op deze pagina leggen we je uit waaraan je moet denken bij het verzorgen van een vogel maar ook welke benodigdheden je hierbij kunnen helpen.

Kanarie Kooi-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Soorten vogel verzorging producten

Huisdierplezier biedt naast een breed assortiment vogelaccessoires, vogelspeelgoed en prachtige vogelverblijven ook verschillende verzorgingsproducten voor vogels. Van producten voor een schoon en fris verblijf tot producten voor snavel en nagelverzorging. In grote lijnen kunnen we de verzorging van een vogel verdelen in 2 groepen; de hokverzorging en de verzorging van de parkiet, kanarie of andere vogelsoort zelf.

De kooiverzorging van een vogel

Natuurlijk dient het verblijf van jouw vogel een veilige, schone en hygiënische plek te bieden aan jouw vogel. De hokverzorging van een vogel is belangrijk voor de gezondheid van de vogel, maar is daarnaast ook belangrijk voor mede huisgenoten. Een vogelkooi kan bij slechte hygiëne veel stof in huis veroorzaken, dit voorkom je door de kooi goed en vaak genoeg te verschonen. Hoe vaak je de vogelkooi moet verschonen is afhankelijk van de vogelsoort, de leeftijd van de vogel en de mate waarin de vogel rommel maakt. We adviseren de kooi van jouw parkiet, kanarie of andere vogel minimaal één keer per week schoon te maken.

Hoe maak je een vogelkooi schoon en wat heb je er voor nodig?
Het schoonmaken van de vogelkooi is een klus welke niet moeilijk of saai hoeft te zijn. Bereidt je goed voor en zorg dat je alle spullen klaar hebt staan om dit klusje vliegensvlug te klaren.

Stap 1 | Geef jouw vogel(s) een tijdelijk plekje. Wanneer je de vogelkooi schoon maakt kun je het beste de vogels even uit de kooi halen, dit voorkomt stress bij de vogel en maakt het een stuk makkelijker de vogelkooi schoon te maken. Plaats jouw vogels even in een tijdelijk onderkomen of laat deze los in de kamer vliegen (wanneer ze dit gewend zijn)

Stap 2 | Haal de vogelkooi helemaal leeg. Zodra de vogels uit de kooi zijn kun je de rest van de vogelspullen uit de kooi halen. Neem alles uit de kooi van bodembedekking tot speelgoed en van de voerbakjes tot aan het vogelbadje, maak de kooi helemaal leeg.

Stap 3 | Maak alles schoon met warm water. Maak hierna de kooi schoon, van binnen en buiten. Gebruik hiervoor warm water met een sopje maar gebruik geen heftige schoonmaakmiddelen, dit is niet goed voor de vogels. Heb jij een vogelkooi met schuiflade? Dan kun je deze ook uit de kooi halen om het schoonmaken makkelijker te maken. Poets, boen en schrob alles af in de vogelkooi en vergeet ook de accessoires niet; van de onder bak tot het speelgoed en van de voer en drinkbakjes tot het traliewerk van de vogelkooi en laat dit hierna drogen.

Stap 4 | Deel jouw vogelkooi opnieuw in. Als alles schoon en droog is kun je de vogelkooi weer gaan vullen. Begin met de bodembedekking zoals schelpenzand en voorzie de drinkbakjes van schoon water. Vul het voer van jouw vogels bij en begin met de inrichting van de vogelkooi. Tip: Vogels houden van ‘nieuwe’ dingen, door de kooi te voorzien van een nieuwe inrichting of de inrichting regelmatig te veranderen houd je het uitdagend voor de vogels.

Stap 5 | De kooi is weer klaar voor de vogels! Wanneer de vogelkooi weer opnieuw is ingericht en alles weer schoon is kunnen de vogels weer terug naar hun huisje. Maar je kunt natuurlijk ook nog even met ze spelen buiten de kooi! Kijk, een simpele klus toch?

De verzorging van een vogel

Naast een goede hok of kooiverzorging vragen vogels ook lichamelijke verzorging. Natuurlijk is het niet nodig om jouw vogel te kammen of uit te laten, toch zijn er een aantal zaken belangrijk wanneer het aankomt op de verzorging van een vogel. Of het nu gaat over een grasparkiet, kanarie, dwerg papegaai of zebravink een punt van verzorging welke bij elke vogel terug komt is; de nagelverzorging en verenverzorging. Gelukkig zijn vogels goed in zelfverzorging maar we kunnen ze hierbij wel helpen. Enkele benodigdheden welke zorgen voor een gezonde vogel vind je dan ook binnen ons assortiment vogelverzorging;

Snavelverzorging De welbekende piksteen zorgt voor de snavelverzorging van jouw vogel. Een piksteen voor vogels zorgt voor het korthouden en scherp houden van de snavel. Hiernaast bevat een piksteen vele vitamine en mineralen waar vogels behoefte aan hebben. Naast een verzorgende factor zijn pikstenen ook perfect voor tijdverdrijf en vermaak in de vogelkooi.

Nagelverzorging Door zitstokken en ruwe materialen aan te bieden in de vogelkooi is het vaak niet nodig de nagels van jouw vogel speciale aandacht te geven. Toch is deze natuurlijke slijtage niet voor elke vogel genoeg, soms is het nodig om jouw gevleugelde vriend te helpen bij de nagelverzorging. Vogels met te lange nagels kunnen hinder ondervinden tijdens het lopen maar kunnen ook zichzelf of anderen bezeren. Zijn de nagels van jouw vogel te lang dan kun je deze knippen met een speciaal nagelschaartje voor vogels.

Verenverzorging Ook bij de verzorging van het prachtige verenpak van jouw vogel kun je hem helpen. Vogels maken graag gebruik van een vogelbadje met zand of water waar ze zich kunnen wassen en de veren kunnen ontdoen van vuil en loszittende veertjes. Aan de veren van de vogel kun je overigens veel aflezen, een gelukkige en gezonde vogel zit goed in zijn veren.

Naast vogel verzorging bieden we meer

Naast vogel verzorgingsproducten, bieden wij je nog veel meer voor het houden van vogels. Onze vogelwinkel bevat alle benodigdheden voor jouw binnen vogels en zelfs voor tuinvogels ben je op het juiste adres in onze online dierenwinkel.

 Vogel accessoires online kopen

Ben je op zoek naar leuke vogel verzorgingsproducten dan ben je bij Huisdierplezier op het juiste adres. Naast informatie en tips over vogels bieden wij een fijne service voor onze klanten. Zo wordt jouw bestelling vaak binnen één of enkele werkdagen bij je thuisbezorgd door onze pakketdiensten. Hiernaast werken wij met een niet-goed-geld-terug service welke het mogelijk maakt producten eenvoudig terug te sturen voor een teruggave van het aankoopbedrag. Heb je vragen over ons assortiment, ben je op zoek naar tips of adviezen of wil je spreken met een specialist op het gebied van huisvesting voor vogels? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Menu