• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Sepia en Pikstenen

Sepia en Pikstenen

Sepia en pikstenen zijn belangrijk voor vogels door de vitamines en mineralen dat ze bieden. Vogels hebben calcium nodig voor de opbouw en het onderhoud van het skelet, de vorming van de eischaal en voor de functionering van bepaalde lichaamsprocessen zoals bloedstolling, sommige organen, zenuwen en enzymen.

Parkiet, Canarische Vogel, Canarische, Blauw

Sepia

Sepia is afkomstig van Zeekatten. Deze hebben een platte inwendige schelp. Deze schelp is ook wel bekend als zeeschuim en spoelt in de zomer volop aan op de stranden in Nederland en België. Sepia vormt een rijke en natuurlijke bron van calcium. Ook is sepia goed voor de nagels en de snavels van vogels omdat ze deze aan de sepia kunnen slijpen. Let op, alleen sepia is niet voldoende om aan de calciumbehoefte van de vogel te voldoen. Biedt ze daarom ook andere bronnen aan zoals bijvoorbeeld vogelgrit.

Flamingo Sepia Schelp (op kaart) | Nachtergaele

Pikstenen

Pikstenen zijn mineraalstenen die je op kunt hangen in de vogelkooi om te zorgen dat jouw vogel of vogels voldoende mineralen binnen krijgen. Deze hebben ze nodig voor het skelet, vorming van de eischaal en om te kunnen functioneren. Zorg er dus voor dat de vogels voldoende krijgen aangeboden zodat ze gezond blijven.

Piksteen

Sepia en pikstenen kopen bij Huisdierplezier

Als je de gewenste sepia of pikstenen hebt gevonden voor jouw vogel kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kan jouw vogel snel aan de slag met de sepia schelp of de piksteen! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een bepaald artikel kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om je van de juiste informatie te voorzien.

Natuurlijk kun je bij Huisdierplezier terecht voor nog veel meer vogel benodigdheden dan alleen maar voeding en verzorigingsartikelen. Neem ook eens een kijkje bij ons leuke vogelspeelgoed, de mooie vogelkooien en bodembedekking.

Wil je graag meer te weten komen over vogels? Dan kun je ook eens een of meerdere van onze vogelblogs lezen: Populaire parkiet soorten, Hoe verzorg je een vogel? of Papegaai soorten.

Menu