• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Tuinvogelvoer

Voer voor tuinvogels

Veel mensen denken dat ze vogels alleen bij mogen voeren in de winter. Maar vogels verbruiken het hele jaar door veel energie. In de winter moeten ze zichzelf op temperatuur houden en in het voorjaar om eieren te leggen en de jongen groot te brengen. In de herfstperiode moeten ze al beginnen om reserves op te bouwen voor de winter. Het hele jaar bijvoeren met tuinvogelvoer is dus geen probleem!

Kleine schattige vogel zittend op de feeder en eten in de winter | Gratis Foto

Wat mag je ze allemaal voeren?

Wat je ze mag voeren hangt af van welk seizoen het is. Ieder seizoen hebben de vogels een andere behoefte. Hieronder een klein overzicht met welk tuinvogelvoer je de vogels mag voeren in welke tijd van het jaar.

Lente
Dit is een drukke periode voor de tuinvogels. Ze moeten een partner zoeken, een nest bouwen, eieren leggen, broeden en de jongen groot brengen. Vaak doen ze dit ook nog eens twee keer achter elkaar. Het is belangrijk dat de vogels in de lente genoeg eiwitten en kalk binnen krijgen. Normaal gesproken halen vogels deze uit insecten maar het kan voorkomen dat er door omstandigheden maar weinig insecten te vinden zijn. Om ze te helpen hiermee kun je meelwormen en 4-seizoenenvogelvoer aanbieden. Als je ze kalk wil aanbieden kun je uitgekookte fijngestampte eierschillen geven.

Zomer
In de zomer zullen vogels beginnen te ruien. Ze krijgen dan een nieuw verenpak die ze tegen de kou van de winter moeten gaan beschermen, of dat ze moet helpen om naar het zuiden te trekken. In deze periode hebben ze veel behoefte aan eiwitten. Ook nu kun je de vogels weer meelwormen en 4-seizoenvogelvoer aanbieden.

Herfst
In de herfst wordt het weer wat kouder. De vogels zullen dan dichterbij huis komen om te zoeken naar een plek waar ze in het najaar aan eten kunnen komen. Als je graag vogels in de tuin wil is dit het moment om ze te gaan voeren. Ze zullen dan terug blijven komen omdat jouw tuin een zekerheid voor eten wordt. In de herfst kun je de vogels vetbollen, vetblokken en pinda’s aanbieden.

Winter
In de winter kost het tuinvogels veel energie om hun lichaam op temperatuur te houden. De lichaamstemperatuur van een vogel is 40 graden. Tijdens een hele koude nacht kunnen kleinere soorten vogels soms wel 10 procent van hun gewicht verliezen. Het is daarom goed om ze zeker in deze periode bij te voeren. In de winter kun je vetbollen, vetblokken en pinda’s aanbieden.

Ook kun je tijdens lichte vorst drinkwater aanbieden. Vogels badderen, ook als het zo koud is. Dat is niet zo erg want het water zal van de ingevette veren afrollen en niet bevriezen. Bij strenge vorst kun je dit beter niet doen omdat het water dan sneller bevriest. Als er sneeuw ligt kunnen ze dit oppikken, zo niet dan kun je eventueel wat ijs vergruizen zodat ze dat op kunnen pikken. Dit is wel koud en kost daarom weer energie maar zo krijgen ze wel vocht binnen.

Kleine schattige vogel zittend op de feeder en eten in de winter | Gratis Foto

Tuinvogelvoer kopen bij Huisdierplezier

Verzamel al het heerlijke tuinvogelvoer in het winkelwagentje en bestel dit eenvoudig bij Huisdierplezier! Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur dan zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je vragen hebt over een geplaatste bestelling of over een artikel kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen bereikbaar per e-mail en telefoon.

Heb je nog meer tuinvogelbenodigdheden nodig? Neem dan eens een kijkje bij onze voederhuisjes, nestkastjes, vogelvoer, vogelsnacks en broedbenodigdheden.

Menu