• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vogelhuisje

Vogelhuisje voor tuinvogels

Wil je graag tuinvogels naar jouw tuin of balkon lokken? Dan is het goed om een nestkastje te plaatsen. Deze gebruiken ze niet alleen om een nestje te maken maar ook om in te slapen. Er zijn veel verschillende soorten nestkastjes die weer geschikt zijn voor bepaalde vogelsoorten zoals mezen, zwaluwen, spreeuwen enzovoort. Wel is het de bedoeling dat je het nestkastje op de juiste manier ophangt zodat ze er ook graag in willen wonen.

bol.com | Karlie Flamingo 88502 Bird 's World Wild vogelhuisje rena 44 x 44 x 36 cm natuurhout

Welke soort nestkastjes zijn er?

Net zoals mensen hebben vogels verschillende woonwensen. Kijk daarom goed in wat voor omgeving je woont en welk nestkastje hier het beste bij past.

Stedelijke omgeving
Hier komen veel vogels voor die graag hun nestje maken in holen zoals gaten en spleten in daken en gebouwen. Dus als je in een dicht bewoond gebied woont neem dan nestkastjes die bijvoorbeeld geschikt zijn voor huismussen en gierzwaluwen.

Tuinen en erven
Soorten zoals de Roodborst, de Winterkoning, de Zwarte Roodstaart en de Kwikstaart maken normaal een nest in dicht struikgewas. Maar als deze er te weinig zijn maken ze soms ook gebruik van een half open nestkastje.

Platteland
Op het platteland komen meer Zwaluwen, Spreeuwen en Mussen voor. Ook een Kerkuil en een Torenvalk kun je hier tegenkomen. Kijk dus goed naar nestkassen waar deze soorten vogels het liefst in wonen.

Bosrijk gebied
Veel soorten vogels maken hun nesten in boomholtes. Ze noemen deze ook wel holenbroeders. Denk hierbij aan Mezen, Winterkoninkjes, Boomkruipers, Boomklevers, de Bonte Vliegenvanger, de Bonte Specht en de Bosuil. Kijk als je in een bosrijk gebied woont naar nestkastjes die geschikt zijn voor deze vogels.

Hoe hang je een nestkastje op?

Het is belangrijk dat je een nestkastje op een rustige plek hangt waar de vogels zich veilig voelen. Zorg dat het kastje niet direct in de volle zon komt te hangen. De ingang kun je het beste richten op het noordoosten omdat de wind in Nederland vaak uit het zuidwesten komt. Als je meerdere nestkastjes gekocht hebt moet je er rekening mee houden dat vogels van dezelfde soort het liefst ongeveer tien meter uit elkaar wonen. Nestkastjes voor vogels van verschillende soorten kunnen ongeveer op drie meter afstand van elkaar geplaatst worden. Ook bestaan er koloniebroeders zoals Mussen, Spreeuwen en Zwaluwen. De nestkastjes van deze soorten kun je wel naast elkaar hangen. Zorg ervoor dat het nestkastje goed en stevig vast zit en dus niet wiebelt. Daar houden vogels namelijk niet zo van.

Vogelhuisjes kopen bij Huisdierplezier

Mooie, hippe en leuke nestkastjes kun je eenvoudig en snel bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst voor 13:00 uur zal deze nog dezelfde dag verzonden worden. Zo kun je de vogels in jouw tuin snel verwennen met een fijne slaap en broedplaats. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog een vraag over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust even contact op met de klantenservice. Zij zijn te bereiken op werkdagen per e-mail of telefoon.

Ben je op zoek naar nog meer tuinvogelartikelen? Neem dan ook eens een kijkje bij het tuinvogelvoer, vogelvoer, vogelsnacks, voederhuisjes en broedbenodigdheden.

Menu