• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Voederhuisje op paal

Voederhuis voor tuinvogels

Er is niets zo leuk als een gezellige tuin waar vogels zich thuis voelen. Niet alleen voor de tuinvogel maar ook voor ons is het heerlijk om te kunnen genieten van vogelgeluiden van de koolmees, de merel en kleine speelse roodborstjes in de tuin. Veel mensen denken dat enkel in de wintermaanden bijgevoerd mag worden, dit is inmiddels achterhaald. Het is zeker mogelijk om het gehele jaar vogels in de tuin te voeren, wel dien je het soort voer aan te passen op de behoefte van de vogels. In de wintermaanden kies je voor winter vogelvoer waar de vogels de broodnodige energie uit halen voor de koude dagen. Maar ook in het broedseizoen kun je vogels helpen door vogelvoer te bieden met een hoge eiwit gehalte, zoals gedroogde insecten en wormen.

Karlie Flamingo Mimir - Vogelvoederhuis - Bruin/ Groen - 46 x 30 x 121 cm | Vogelhuisje, Vogelhuisjes, Zelfgemaakte vogelvoeders

Soorten vogels in de tuin

In de wintermaanden lijkt het aantal verschillende soorten vogels ineens groter te worden. Dit komt omdat in de winter de vogels zichtbaar op zoek gaan naar voedsel. Sommige tuinen worden rijkelijk bezocht waardoor er soms wel meer dan 20 vogelsoorten in één tuin rondvliegen. De meest voorkomende tuinvogelsoorten in Nederland zijn: de huismuis, de Koolmees, Merel, Pimpelmees, de vink, Kauw, de Turkse tortel en de Houtduif. Voornamelijk kleine vogels zijn veelvoorkomend én graag geziene gasten in de Nederlandse tuin. Wil jij deze kleine vogels naar jouw tuin lokken? Lees dan zeker verder.

Verschillende soorten voederhuisjes

Om tuinvogeltjes naar jouw tuin te lokken kun je dus bijvoeren in elk seizoen. Maar hoe bied je het vogelvoer op een fijne manier aan voor de vogels? Er zijn verschillende soorten voederhuisjes waar je het vogelvoer kunt aanbieden aan jouw tuinvogels. Hieronder zie je verschillende soorten voederhuisjes voor vogels;

  • -         Hangend voederplateau
  • -         Hangend voederhuisje
  • -         Vogelhuisje op paal
  • -         Voedertafel voor tuinvogels
  • -         Voederhuis met silo
  • -         Vet voederhouders

Om te bepalen welke soort voederhuis geschikt is voor jou zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste natuurlijk de plek waar je het voederhuisje wenst op te hangen, is deze beschut en vrij van regenval, of moet jouw voederhuis beschikken over een dak om het voer droog te houden? Wil je een voederhuis welke enkel gebruikt kan worden door kleine tuinvogels of vind je het niet erg wanneer grote vogels mee eten van jouw voedertafel? Wil je jouw tuinvogels noten, zaden of een combinatie van beide aanbieden? Al deze vragen geven invloed om de  juiste keuze te kunnen maken voor een vogel voederhuis in de tuin. Op deze pagina over tuinvogels geven we je graag informatie en bespreken we de voor en nadelen van een vogelhuisje op voet of vogelhuis op standaard.

Waarom een voederhuisje op voet?

Ten eerste geeft een vogelhuisje op paal een mooie uitstraling in de tuin en is het voor de vogels direct duidelijk dat hier vogelvoer te halen is. Een mooi houten voederhuis zorgt voor leven in jouw tuin welke vanaf een grote afstand zichtbaar is. Een voederhuis op paal geeft hiernaast veel mogelijkheden, je kunt het vogelvoer los aanbieden op de voedertafel maar ook kun je ander voer eenvoudig ophangen in of aan het vogelhuisje zoals notenslingers of vetblokken voor vogels. Door het vogelvoer op te hangen blijft het voer langer schoon en droog. Een voederhuis op voet voorkomt ook dat andere dieren gebruik maken van de voedertafel, hierdoor kunnen de vogels rustig en veilig eten van jouw aangeboden vogelvoer.  

Waar plaats je een voederhuis?

Vogels kiezen bij voorkeur een plek om te eten waar ze zich veilig voelen. Het is dan ook aan te raden jouw vogelhuis op paal op een beschutte plek in de tuin te plaatsen. Naast een veilig en geborgen gevoel voor de vogels voorkom je hierdoor ook dat het voer snel nat en vies wordt door regen. Kies hiernaast voor een plek waar jij het vogelhuisje goed kunt zien, dit is natuurlijk wel zo leuk. Kies bijvoorbeeld voor een plekje bij het raam van jouw keuken zodat je in de morgen direct kunt genieten van de leukste vogeltjes in jouw tuin.

Boomklever Vogel Voederhuisje - Gratis foto op Pixabay

Wat verkoopt Huisdierplezier voor tuinvogels?

Naast de mooiste vogelhuisjes op paal vind je binnen ons assortiment voor tuinvogels een groot aantal artikelen welke bijdragen aan een vogelparadijs in jouw tuin! In onze tuinvogel winkel vind je onder andere;

Tuinvogelvoer:  Om jouw voederhuisje te vullen heb je natuurlijk vogelvoer nodig. Bij Huisdierplezier koop je online makkelijk en snel de lekkerste snacks voor tuinvogels. Strooivoer, notenslingers en vetbollen kunnen perfect gebruikt worden om jouw tuinvogels bij te voeren in de wintermaanden. Ben je op zoek naar eiwit rijke voeding voor tijdens het broedseizoen? Kies dan bijvoorbeeld voor vogelvoer met meelwormen en insecten.

Vogelhuisjes:  In het broedseizoen gaan vogels op zoek naar een plekje om een nest groot te brengen. Kies hiervoor een fijn, comfortabel vogelhuisje. Let bij de aanschaf van een vogelhuisje op de invlieg afmeting, deze wordt namelijk afgestemd op de vogelsoort.

Voederhuis: Ook hangende voederhuisjes vind je in ons assortiment. Handig wanneer er te weinig plek is voor het plaatsen van een voederhuis op paal. Een voederhuisje voor vogels is ideaal voor op het balkon of kunnen hangend in een boom worden gebruikt.

Voedersilo: Voor het aanbieden van noten en zaden kun je gebruik maken van een voedersilo. Deze silo’s zijn zeer handig in gebruik en kunnen eenvoudig worden bijgevuld. Hang jouw voedersilo op een beschutte plek maar kies wel voor een goed te bereiken gedeelte van de tuin. Zo maak je het aanvliegen een stukje makkelijker voor de tuinvogeltjes.

Vet voederhouders: Voornamelijk in de winter is het aan te raden jouw tuinvogels vetvoeder aan te bieden. Door het gebruik van een vet voederhouder worden vogelnetjes of voernetjes overboden. Deze manier van vetblokken aanbieden aan vogels is dan ook veiliger voor de vogeltjes én beter voor het milieu.

Heb je vragen over voederhuisjes?

Na het lezen van deze informatie kun je aan de slag en jouw perfecte voederhuisje online makkelijk en snel bestellen bij Huisdierplezier. Twijfel je over je keuze, heb je vragen of ben je op zoek naar advies? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw tuinvogels.

Menu