• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur geplaatst dezelfde dag verzonden

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur geplaatst dezelfde dag verzonden

Voederhuisje

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Voederhuisjes voor vogels

Onze tuinvogels kunnen steeds moeilijker een eten komen doordat Nederland steeds dichter en dichter bebouwd wordt. Daarom is het goed om jouw tuin vogelvriendelijk te maken zodat vogels ook in de bebouwde kom zich thuis voelen en aan voedsel kunnen komen. Je helpt vogels al met het hebben van gras, bloeiende planten, struiken en bomen. Als je het mooi vind om de vogeltjes zo bezig te zien in de tuin kun je ze ook bijvoeren, ze zullen dan vaker terugkomen.

Wat kun je vogels voeren en waar kun je dat op leggen of hangen?

Als je de vogels in de tuin wil gaan voeren is het verstandig dit niet op de grond te strooien. Dit kan namelijk ongedierte aantrekken en dat wil je niet. Er zijn veel verschillende soorten voederhuisjes, voedersilo’s en andere artikelen waar je het voer op of in kunt aanbieden. Ook moet je een beetje oppassen met wat je allemaal aan de tuinvogels geeft. Hier een klein overzichtje van wat ze wel en wat ze niet mogen hebben.

Wel
- Speciaal tuinvogelvoer
- Strooivoer
- Silovoer
- Fruit
- Ongebrande en ongezouten pinda’s
- Vetproducten zoals vetbollen en vetblokken
- Broodkruimels, wel met mate want hier zit zout in

Niet
- Producten waar zout in zit
- Melk
- Geen vetbollen of pinda’s in een netje, vogels kunnen vast komen zitten in het netje
- Geen boter of margarine
- Niet teveel voeren in verband met ongedierte
- Geen gekookte etensresten, dit bederft snel

Om al dat eten aan te kunnen bieden zijn er verschillende mogelijkheden. Voor vetproducten zoals vetbollen en vetblokken zijn er speciale mezenbolhouders en voederblokhouders. Ook zijn er voederblokhouders waarbij ook een gedeelte zit waar je bijvoorbeeld strooivoer in kunt doen. Voor pinda’s en zonnebloempitten zijn er speciale voedersilo’s waar je deze in kunt doen. Deze voedersilo’s hebben een beugel waaraan je ze op kunt hangen. Ook voor fijn strooivoer zijn er voedersilo’s op de markt. Jagen de grotere vogels bij jou de kleine vogels weg? Dan zijn er zelfs voedersilo’s met een beschermer eromheen waar alleen kleine vogelsoorten door passen. Zo kunnen ook zij rustig eten. Ook zijn er veel verschillende soorten voederhuisjes. Voederhuisjes die je op kunt hangen aan de muur, die je op kunt hangen aan een tak of plafond en voederhuisjes op poten. In zo’n voederhuisje wordt meestal gewoon strooivoer gelegd maar je kunt er ook wat andere lekkere dingetjes zoals fruit of vetbollen bijleggen.

Voederhuisjes, voedersilo’s, mezenbolhouders en voederblokhouders kopen bij Huisdierplezier

Heb je alle artikelen gevonden waarmee je de tuinvogels flink mee kunt gaan verwennen? Bestel deze dan eenvoudig bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst voor 13:00 uur zal deze nog dezelfde dag verzonden worden. Zo heb je snel jouw bestelling in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen met Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog vragen over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via e-mail en telefoon.

Ben je op zoek naar meerdere tuinvogelartikelen? Neem dan eens een kijkje bij het tuinvogelvoer, vogelvoer, vogelsnacks, nestkastjes en broedbenodigdheden.

Menu