• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
update 22-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

update 22-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Voederhuisje

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Voederhuisjes voor tuinvogels

Onze tuinvogels kunnen steeds moeilijker een eten komen doordat Nederland steeds dichter en dichter bebouwd wordt. Daarom is het goed om jouw tuin vogelvriendelijk te maken zodat vogels ook in de bebouwde kom zich thuis voelen en aan voedsel kunnen komen. Je helpt vogels al met het hebben van gras, bloeiende planten, struiken en bomen. Als je het mooi vind om de vogeltjes zo bezig te zien in de tuin kun je ze ook bijvoeren, gebruik hiervoor een voederhuisje. Op deze manier zorg je ervoor dat de vogels terug blijven komen.

Karlie Flamingo Mimir - Vogelvoederhuis - Bruin/ Groen - 46 x 30 x 121 cm |  Vogelhuisje, Vogelhuisjes, Zelfgemaakte vogelvoeders

Wat kun je de vogels voor voeding aanbieden in het voederhuisje?

Als je de vogels in de tuin wil gaan voeren is het verstandig dit niet op de grond te strooien. Dit kan namelijk ongedierte aantrekken en dat wil je niet. Er zijn veel verschillende opties zoals bijvoorbeeld een vogelvoederhuis waar je het voer op of in kunt aanbieden. Ook moet je een beetje oppassen met wat je allemaal aan de tuinvogels geeft. Hier een klein overzichtje van wat ze wel en wat ze niet mogen hebben.

Wel
- Speciaal tuinvogelvoer
- Strooivoer
- Fruit
- Ongebrande en ongezouten pinda’s
- Vetproducten zoals vetbollen en vetblokken
- Broodkruimels, wel met mate want hier zit zout in

Niet
- Producten waar zout in zit
- Melk
- Geen vetbollen of pinda’s in een netje, vogels kunnen vast komen zitten in het netje
- Geen boter of margarine
- Niet teveel voeren in verband met ongedierte
- Geen gekookte etensresten, dit bederft snel

 Wat is nu precies een voederhuisje?

Een vogel voederhuis is een plek waar je de voeding voor de tuinvogels in kunt leggen of aan op kunt hangen. Ze zijn bijna altijd gemaakt van hout. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een voederhuisje op paal, een hangend voederhuisje of een voederhuisje voor aan de muur of boom. Op deze manier is er altijd wel een vogelvoederhuisje verkrijgbaar dat geplaatst kan worden in jouw tuin of op jouw balkon. Onze vogelvoederhuisjes zijn er in verschillende kleuren en hebben meestal een natuurlijke uitstraling.

Een voederhuisje kopen bij Huisdierplezier

Heb je een mooi vogelvoederhuisje gevonden voor bij jou in de tuin? Bestel deze dan eenvoudig via onze online dierenwinkel. Als je de bestelling plaatst voor 13:00 uur zal deze nog dezelfde dag verzonden worden. Zo heb je snel jouw bestelling in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen met Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog wat vragen over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. De medewerkers van onze klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Bij Huisdierplezier vind je nog veel meer tuinvogel benodigdheden. Heb je zelf ook vogels als huisdieren? Dan kun je ook eens een kijkje bij al onze vogelbenodigdheden. Ons brede assortiment zorgt ervoor dat je genoeg keuze hebt!

Menu