• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vetbolhouder

Vetblok- en vetbolhouders voor tuinvogels

Een manier om veel tuinvogeltjes naar je tuin te lokken is zorgen dat er voldoende voedsel aanwezig is in de tuin. Als de weersomstandigheden goed zijn biedt de natuur natuurlijk voldoende voedsel maar tuinvogels verbruiken veel energie het gehele jaar door waardoor het goed is om ze een handje te helpen. In de winterperiode moeten ze zichzelf op temperatuur kunnen houden en in de broedperiode zijn ze druk met het bouwen van een nestje en het verzorgen van de jongen.

Mezen Foto's - Download gratis afbeeldingen - Pixabay

Wat je kunt gebruiken om vetvoeding aan te bieden

Vetvoeding voor vogels is er in verschillende vormen. Zo heb je vetblokken, vetbollen, kokosnoten gevuld met vet, pindakaas voor tuinvogels of zelfs een dennenappel met vet. Vaak worden deze artikelen aangeboden in een netje zodat je ze makkelijk op kunt hangen. Pas hier echter mee op, de netjes blijven meestal hangen of vallen op de grond. Tuinvogels kunnen hier met hun pootjes in vast blijven hangen wat de dood tot gevolg heeft. Haal de vetbol eerst uit het netje en doe deze bijvoorbeeld in een vetbolhouder. Een vetbolhouder is een super goed alternatief voor de netjes en is veilig om te gebruiken.

Wat is een vetbolhouder of een vetblokhouder?

De naam zegt het eigenlijk al. Een vetbolhouder, vetblokhouder of een pindakaashouder is een houder waar je of vetbollen, vetblokken of pindakaaspotten voor vogels in doet. Vetbolhouders zijn speciaal ontworpen om te zorgen dat tuinvogels op een veilige manier kunnen genieten van een heerlijke vetbol. Deze ‘vet’ houders zijn er in verschillende uitvoeringen. Vetbolhouders heb je in mooie spiraalvormen van metaal. Pindakaashouders zijn leuke houten houders die je eenvoudig kunt monteren aan een muur of boom. Ook vetblokhouders zijn van hout gemaakt. Deze houders zijn een combinatie voor vetblokken en strooivoer. Zo kun je meerdere soorten voeding aanbieden in één houder.

Een vetbolhouder, vetblokhouder of pindakaashouder kopen bij Huisdierplezier

Heb je een mooie voederhouder gevonden voor in de tuin? Dan kun je deze eenvoudig bestellen op onze online dierenwinkel! Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verstuurd worden. Zo kunnen de tuinvogels snel genieten van al dat lekkers! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een artikel of over de door jou geplaatste bestelling dan kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien. Wij doen er alles aan om jou vraag gesteld via de mail binnen 24 uur te beantwoorden zodat je niet lang hoeft te wachten!

Natuurlijk hebben wij bij Huisdierplezier nog veel meer tuinvogelproducten. In de voederhouders moet natuurlijk ook het tuinvogelvoer geplaatst worden! Heb je liever een voedersilo of een vogelvoederhuisje dan ben je bij ons ook op het juiste adres. Je vind bij ons alles voor de vogels in jouw tuin!

Menu