• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Tuinvogel benodigdheden

Alles voor een tuin vol vogels!

Wie kan er niet genieten van een tuin vol vogels? De prachtige fluitconcerten en het schouwspel wat ze laten zien wanneer ze op onderzoek gaan in jouw tuin. Zeker in de wintermaanden denken veel mensen aan de tuinvogels welke tijdens deze koude periode slecht aan voedsel kunnen komen. We voeren de vogeltjes bij waar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt wordt. Maar ook in andere maanden van het jaar kun je op verschillende manieren vogels lokken naar jouw tuin. Wat denk je van de broedperiode waar vogels op zoek gaan naar een broedplek voor hun toekomstige gezin? Het zou toch leuk zijn als ze nestkastje in de tuin uitkiezen en jij over een tijdje kunt genieten van de kleine vogeltjes welke vliegles krijgen in jouw achtertuin. Heb jij de top 5 meest voorkomende tuinvogels al gespot in jouw tuin?

Het lievelingsvoer van de 5 meest voorkomende tuinvogels in Nederland en België:

1.      De Merel – Deze vogel eet het liefste krenten en rozijnen, fruit schillen en klokhuizen.
2.      De Huismus – Deze kleine vogel houdt van zaden, granen, insecten, brood en vetbollen.
3.      De Spreeuw – De spreeuw maak je blij met fruit; kersen, druiven, appels en vogelkers.
4.      De Vink – Dit vogeltje geniet van pinda’s, zonnepitten, onkruid en zaden.
5.      De Winterkoning – Deze koning eet graag insecten en wormen

Op deze pagina vind je alle benodigdheden welke je maar kunt bedenken voor tuinvogels. Van vogelhuisjes tot nestkasten en van wintervoer tot voederhuisjes, heb je vragen over onze producten voor tuinvogels neem dan gerust contact met ons op wij voorzien je graag van advies en tips. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Staartmees, Vogeltje, De Natuur, Cute, Verenkleed, Tuin

Hoe maak ik mijn tuin een paradijs voor vogels?

Om er voor te zorgen dat vogels uit de omgeving jouw tuin uit kiezen en niet die van de buurman kun je een aantal dingen doen. Natuurlijk moet de tuin uitnodigend zijn voor de vogel om te komen nestelen en broeden. Maar hiernaast ook veilig genoeg aanvoelen voor een vogel om te komen eten of een duik te nemen in het vogelbad. De meeste vogels houden van redelijk beschutte tuinen, hier voelen ze zich beter beschermd tegen roofdieren omdat er voldoende schuilmogelijkheid is. Beschutting kan makkelijk worden gemaakt door het plaatsen van struikjes en boompjes waar vogels zich in kunnen verschuilen.

Vogelhuisjes In ons assortiment voor tuinvogels vind je onder andere vogelhuisjes voor roodborstjes, pimpelmezen, merels en de mus. Een nestkast wordt specifiek geselecteerd per vogelsoort, dit omdat elke vogelsoort zijn eigen eisen stelt aan goede huisvesting. Zo behoeft de roodborst een halfopen nest kast terwijl het pimpelmeesje een gat opening van 30 mm wenst. Wanneer jouw vogelhuis het beste overeenkomt met de wensen van de bezoeker zal deze hier ook sneller zijn nest bouwen. Naast de afmetingen zijn er veel verschillen in de verschillende modellen vogelhuisjes. Ben je op zoek naar een vogelhuisje op standaard, een eenvoudig en goedkoop vogelhuisje, een grote vogelvilla of wil jij jouw balkon voorzien van een balkon vogelhuisje? Bij Huisdierplezier is voor elke situatie het perfecte vogelhuisje te scoren!

Voederhuisjes In de koudere maanden van het jaar gaat menig vogel tevergeefs op zoek naar zaden, vruchten en ander voedsel in de natuur. Helaas is het voedsel voor deze dieren in de koude maanden schaars dit is de reden dat jij zeker vogels naar jouw tuin lokt wanneer je ze in deze periode voorziet in voedsel. Een vogelvoederhuis is de perfecte manier om vogels te kunnen voeren. Een voederhuis biedt veel mogelijkheden, zo kun je het strooivoer eenvoudig aanbieden én heb je een mogelijkheid ander voer op te hangen waardoor andere dieren er minder snel bij kunnen.

Voeder silo’s  Een veel gebruikte manier voor het aanbieden van vogelvoer is een voeder silo. Deze handige houders bieden de mogelijkheid zaden en soms ook noten aan te bieden op een schone en droge manier. De silo’s zijn vaak voorzien van een afdakje waardoor de vogels in alle rust en droog kunnen eten van het wintervoer. Wil jij kleine vogels in jouw tuin een kans geven maar wordt het voer vaak gegeten door de grotere en sterkere vogel waar een kleine vogel niet tegen opgewassen is? Kies dan voor een beschermde silo voor kleine vogels. Deze silo is voorzien van een traliekooi waardoor grote vogels het voer niet aan kunnen maar kleine vogels eenvoudig door de openingen kunnen vliegen.

Vogelvoer Natuurlijk lok je in elk geval vogels naar jouw tuin wanneer je voldoende vogelvoer, vogelsnacks en wintervoer aanbiedt. Zoals aangegeven is het voor vogels soms lastig voldoende voer te vinden. Zeker op dagen dat er sneeuw ligt of het vriest is het onmogelijk voor sommige vogeltjes. Binnen ons assortiment vind je een breed scala aan vogelvoer wat geschikt is te gebruiken voor tuinvogels. Naast strooivoer, zaden en insecten voor vogels kun je bij ons terecht voor mezenbollen, mezenblokken, vetblokken maar ook goed gevulde vetblokken met meelwormen of noten kun je eenvoudig online bestellen.

Heggenmus, Vogel, Dierlijke, Vogeltje, Bijkantoor, Spar

Online vogelhuisjes kopen

Bij Huisdierplezier kun je eenvoudig online bestellen. Jouw bestelling wordt persoonlijk verpakt en vaak de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Is jouw bestelling niet naar wens of heb je vragen over het ontvangen product? Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur voor al jouw vragen. Ook wanneer je advies, tips of informatie wenst te ontvangen voor je een beslissing kan maken voor jouw vogelbenodigdheden staan wij graag voor je klaar. Lees ook onze blog over tuinvogels voor meer inspriatie. 

Menu