• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Alle Volières

Volière voor jouw vogels kopen

Een Volière is een ruim verblijf waarin vogels gehouden kunnen worden. Het is belangrijk dat je van te voren goed kijkt welke vogels je wil gaan huisvesten in de volière. Zo kun je bepalen of je voor gaas, glas of horizontaal traliewerk moet gaan. Ben je op zoek naar een buitenvoliere? Het is dan aan te raden om het dak van de volière te overkappen zodat de vogels bij slecht weer droog blijven en dat er geen uitwerpselen van wilde vogels in de volière terecht kunnen komen. De uitwerpselen van wilde vogels kunnen namelijk parasieten of besmettelijke ziekte overbrengen.Wil jij een grote of kleine voliere kopen? Kijk dan zeker eens bij onderstaande informatie om de juiste keuze's te maken.

Pájaro conocido como loro de anteojos rojos | Foto Premium

Verschillende soorten volières

Binnen onze vogelwinkel vind je verschillende categorien waar verblijven worden aangeboden voor jouw vogel. Om te kunnen kiezen welke soort verblijf of voliere het beste past bij jouw vogels is het belangrijk te weten wat de mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende soorten Volières verkrijgbaar. Wil je de vogels binnen wat meer ruimte geven? Dan is een binnen volière een goede optie. Voor buiten zijn er vrijstaande volières of volieres die je tegen een muur kunt plaatsen. Hieronder gaan we ze even bespreken.

VOLIERE FALCO KOPER

Binnen volière
Tegenwoordig zijn er heel veel volières verkrijgbaar die geschikt zijn om binnen in huis te plaatsen. Onze binnenvoliere zijn een stuk groter dan een normale vogelkooi voor binnen waardoor je jouw gevleugelde vriendje wat meer ruimte kunt geven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor meerdere vogeltjes, in een binnen volière hebben ze dan toch de ruimte om een eigen territorium op te bouwen. Let er wel op dat volières van hout en plastic niet geschikt zijn voor kromsnavels. Dus heb je een parkiet of een dwergpapegaaitje? Kies dan voor een binnen volière van metaal zodat ze deze niet kapot kunnen knagen. Kijk hier naar al onze kamervolières en volieres voor binnengebruik.

Voldux voliere S2

Buiten volière vrijstaand 
Bij dit type voliere hebben de vogels alleen beschutting door eventuele beplanting en nestkastjes die je er in geplaatst hebt. Ook kun je bij dit soort volières kiezen voor één gesloten wand zodat de vogels toch wat meer beschutting hebben. Let er op dat je bij een buitenvolière altijd zorgt dat je een sluis hebt waar je doorheen moet. Hiermee bedoelen we een dubbele ingang met een portaaltje. Zo wordt de kans op ontsnappen van duur gekochte vogels een stuk kleiner!

Voliere Serengeti

Volière tegen een muur
Dit zijn volières die geplaatst zijn tegen bijvoorbeeld een schuur of tussenmuur. Ook bij dit soort wandvolières wordt het aangeraden om een sluis te plaatsen zodat de vogels niet kunnen ontsnappen. Ontsnapte vogels hebben maar een kleine kans om te overleven. Als je de volière tegen een garagemuur maakt kun je in de garage een binnenverblijf maken voor de vogels. Een gat door de muur zorgt ervoor dat ze naar binnen of naar buiten kunnen. Vooral in de winter is dit voor sommige vogelsoorten nodig!

Voldux volières

Ook bieden wij Voldux volieres aan bij Huisdierplezier. Dit zijn handgemaakte dierenverblijven van een hoge kwaliteit. De volières worden gemaakt van geïmpregneerd hout, Douglas hout en aluminium. We hebben een grote hoeveelheid standaard modellen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Toch sluit dit niet altijd aan bij de wensen van de klant. Daarom is het ook mogelijk om jouw eigen idee toe te sturen voor de perfecte volière. In overleg zal er dan bekeken worden wat er allemaal mogelijk is en wat de eventuele kosten daarvoor zijn. De levering van onze Voldux verblijven wordt verzorgd door onze eigen koerierdienst. Zij zullen samen met de klant de vogel voliere op zijn plek zetten. De verblijven worden namelijk volledig gemonteerd geleverd bij de klant. Lukt het niet om de volière in zijn geheel door de poort te krijgen? Dan is het ook nog eens mogelijk om de volière als bouwpakket te laten leveren! Wanneer je kiest voor een grote voliere voor buiten of binnen van Voldux kies je voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Deze luxe buiten volieres voor vogels zijn duurzaam en vervaardigd uit degelijke materialen. 

Voldux Voliere R4 extra diep

Geïmpregneerd hout is met een impregneermiddel beschermd tegen schimmels en insecten. Het grenen of vurenhout is in de meeste gevallen afkomstig uit Midden-Europa en is gedeeltelijk voorzien van een FSC of PEFC keurmerk. Ook helpt het iets tegen vocht. Dit hout vergrijst wel in de loop der jaren. Wanneer je dit wil voorkomen dient het hout gebeitst te worden met een transparante beits. Het hout is dan ook beter beschermt tegen vocht. Bekijk hier onze luxe volieres.

Voldux Volière R9

Aluminium Voldux volières
Een groot voordeel van een aluminium volière is dat deze zeer geschikt zijn voor kromsnavels. Denk hierbij aan parkieten of papegaaien. Deze vogels knagen graag waardoor een aluminium volière een must is! Ook is een aluminium volière onderhoudesvrij, deze kunnen veel beter tegen de verschillende weersomstandigheden. Bekijk hier onze aluminium volieres.

Wat moet er in de volière?

Door de ruimte van een volière is deze op diverse manieren in te richten om het zo fijn en natuurlijk mogelijk te maken voor de vogels. In een buiten volière wordt vaak wat beplanting geplaatst, hierbij kun je denken aan een conifeer, distel of een klimop. Van groot belang is dat de buiten volière niet naast een struik zoals de Gouden regen wordt geplaatst. De boontjes daarvan zijn giftig en kunnen daardoor zelfs een dodelijk zijn. Ook is een harde ondergrond noodzakelijk om ongewenste gasten zoals muizen buiten de volière te houden. Naast eventuele beplanting kun je ook verschillende attributen in de volière plaatsen. Denk hierbij aan:

Zitstokken Natuurlijk hebben vogels plekken nodig in de vogel volière. Je kunt daarvoor gebruik maken van zitstokken. Kijk goed naar wat voor soort vogels je hebt, sommige vogels hebben namelijk een andere dikte nodig dan andere. 

Voeder- en drinkbakjes Een voederbakje en drinkbakje is ook heel belangrijk om in de volière op te hangen. Vogels hebben iedere dag voldoende voeding en vers drinkwater nodig om gezond te blijven en te overleven. Heb je een buiten voliére? Zorg dan dat het voer bakje droog kan hangen in de voliere. 

Nestkastjes Als je van plan bent om met de vogels te gaan broeden dan is het plaatsen van nestkastjes en een voliere nachthok een must. Voor bijna iedere vogelsoort is er een speciaal nestkastje verkrijgbaar. Kijk dus eerst goed welke je nodig hebt en plaats niet zomaar een vogelnestkastje wat je er leuk uit vindt zien. 

Vogelspeelgoed Om te zorgen dat de vogels zich niet gaan vervelen kun je vogelspeeltjes in de volière plaatsen. Er zijn heel veel verschillende soorten vogelspeeltjes verkrijgbaar. Neem eens een kijkje tussen onze leuke vogelspeeltjes en hang de voliere er vol mee!

Volière kopen bij Huisdierplezier

Ben je van plan om bij ons, Huisdierplezier, een volière te kopen? Dan kan dit gemakkelijk en snel! Onze kamervolières worden, als je deze op een werkdag voor 13:00 uur besteld, nog dezelfde dag verzonden. Heb je voor een Voldux voliere gekozen kan het tot 6 werkdagen duren omdat deze door onze eigen koerier bij je thuis wordt afgeleverd. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden mogelijk zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent over de ontvangen voliere, dan is het altijd mogelijk deze te retourneren mits deze ongebruikt en in de originele verpakking zit.Heb je nog vragen of heb je advies nodig voor het kopen van een voliere? Dan kun je altijd oven contact opnemen met onze klantenservice. Ook als je meer informatie wenst over een volière op maat. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, het ontwerpen van een voliere of het geven van advies op het gebied van volieres voor vogels.

Huisdierplezier biedt meer voor jouw vogels

We hebben ook nog vele andere soorten vogelkooien in ons assortiment zoals kanariekooien en parkietenkooien. Ook hebben we verschillende attributen voor in volières of vogelkooien zoals vogelvoerbakjes, vogeldrinkbakjes en vogelspeelgoed. Voor voederhuisjes en nestkastjes voor de buiten vogels kun je ook bij ons terecht! Bekijk ook zeker eens onze blog pagina, waar je leuke items kunt lezen over het houden van verschillende vogels. Bekijk hieronder een van de vogel blogs zoals;

Blog - Hoe verzorg je een vogel?
Blog - Welke vogelsoort houden als huisdier?
Blog - Hoe maak ik mijn vogel tam?
Blog - Een maatje bij mijn vogel plaatsen?
Blog - De valkparkiet
Blog - Leer je vogel leuke trucjes

Menu