• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
 • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Alle Volières

Volière

Een Volière is een ruim verblijf waarin vogels gehouden kunnen worden. Het is belangrijk dat je van te voren goed kijkt welke vogels je wil gaan huisvesten in de volière. Zo kun je bepalen of je voor gaas, glas of horizontaal traliewerk moet gaan. Ben je op zoek naar een buitenvoliere? Het is dan aan te raden om het dak van de volière te overkappen zodat de vogels bij slecht weer droog blijven en dat er geen uitwerpselen van wilde vogels in de volière terecht kunnen komen. De uitwerpselen van wilde vogels kunnen namelijk parasieten of besmettelijke ziekte overbrengen.Wil jij een grote of kleine voliere kopen? Kijk dan zeker eens bij onderstaande informatie om de juiste keuze's te maken.

Verschillende soorten volières

Er zijn verschillende soorten Volières verkrijgbaar. Wil je de vogels binnen wat meer ruimte geven? Dan is een binnen volière een goede optie. Voor buiten zijn er vrijstaande volières of volières die je tegen een muur kunt plaatsen. Hieronder gaan we ze even bespreken.

 • Binnen volière
  Tegenwoordig zijn er heel veel volières verkrijgbaar die geschikt zijn om binnen in huis te plaatsen. Onze binnenvoliere zijn een stuk groter dan een normale vogelkooi waardoor je jouw gevleugelde vriendje wat meer ruimte kunt geven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor meerdere vogeltjes, in een volière hebben ze dan toch de ruimte om een eigen territorium op te bouwen. Let er wel op dat volières van hout en plastic niet geschikt zijn voor kromsnavels. Dus heb je een parkiet of een dwergpapegaaitje? Kies dan voor een volière van metaal zodat ze deze niet kapot kunnen knagen. Kijk hier naar al onze kamervolières.
 • Buiten volière vrijstaand 
  Bij dit type voliere hebben de vogels alleen beschutting door eventuele beplanting en nestkastjes die je er in geplaatst hebt. Ook kun je bij dit soort volières kiezen voor één gesloten wand zodat de vogels toch wat meer beschutting hebben. Let er op dat je bij een buitenvolière altijd zorgt dat je een sluis hebt waar je doorheen moet. Hiermee bedoelen we een dubbele ingang met een portaaltje. Zo wordt de kans op ontsnappen van duur gekochte vogels een stuk kleiner!
 • Volière tegen een muur
  Dit zijn volières die geplaatst zijn tegen bijvoorbeeld een schuur of tussenmuur. Ook bij dit soort volières wordt het aangeraden om een sluis te plaatsen zodat de vogels niet kunnen ontsnappen. Ontsnapte vogels hebben maar een kleine kans om te overleven. Als je de volière tegen een garagemuur maakt kun je in de garage een binnenverblijf maken voor de vogels. Een gat door de muur zorgt ervoor dat ze naar binnen of naar buiten kunnen. Vooral in de winter is dit voor sommige vogelsoorten nodig!

Voldux volières

Ook bieden wij Voldux volières aan bij Huisdierplezier. Dit zijn handgemaakte dierenverblijven van een hoge kwaliteit. De volières worden gemaakt van geïmpregneerd hout, Douglas hout en aluminium. We hebben een grote hoeveelheid standaard modellen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Toch sluit dit niet altijd aan bij de wensen van de klant. Daarom is het ook mogelijk om jouw eigen idee toe te sturen voor de perfecte volière. In overleg zal er dan bekeken worden wat er allemaal mogelijk is en wat de eventuele kosten daarvoor zijn. De levering van onze Voldux verblijven wordt verzorgd door onze eigen koerierdienst. Zij zullen samen met de klant de vogel voliere op zijn plek zetten. De verblijven worden namelijk volledig gemonteerd geleverd bij de klant. Lukt het niet om de volière in zijn geheel door de poort te krijgen? Dan is het ook nog eens mogelijk om de volière als bouwpakket te laten leveren! Wanneer je kiest voor een grote voliere voor buiten van Voldux kies je voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Deze buiten volieres voor vogels zijn duurzaam en vervaardigd uit degelijke materialen. 

Houten Voldux volières
Onze houten Voldux volières worden gemaakt van Geïmpregneerd hout of Douglas hout.

Geïmpregneerd hout is met een impregneermiddel beschermd tegen schimmels en insecten. Het grenen of vurenhout is in de meeste gevallen afkomstig uit Midden-Europa en is gedeeltelijk voorzien van een FSC of PEFC keurmerk. Ook helpt het iets tegen vocht. Dit hout vergrijst wel in de loop der jaren. Wanneer je dit wil voorkomen dient het hout gebeitst te worden met een transparante beits. Het hout is dan ook beter beschermt tegen vocht.

Douglas hout is een naald houtsoort afkomstig uit Noordwest Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkt heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar. Het is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Onbehandeld heeft dit hout een levensduur van maar liefst 10 tot 15 jaar. Als je Douglas hout niet behandel verkleurt deze naar een blauw grijze tint. Als je dit wil voorkomen kun je het verblijf het beste beitsen of inpregneren.

Aluminium Voldux volières
Een groot voordeel van een aluminium volière is dat deze zeer geschikt zijn voor kromsnavels. Denk hierbij aan parkieten of papegaaien. Deze vogels knagen graag waardoor een aluminium volière een must is! Ook is een aluminium volière onderhoudesvrij, deze kunnen veel beter tegen de verschillende weersomstandigheden.

Wat moet er in de volière?

Door de ruimte van een volière is deze op diverse manieren in te richten om het zo fijn en natuurlijk mogelijk te maken voor de vogels. In een buiten volière wordt vaak wat beplanting geplaatst, hierbij kun je denken aan een conifeer, distel of een klimop. Van groot belang is dat de buiten volière niet naast een struik zoals de Gouden regen wordt geplaatst. De boontjes daarvan zijn giftig en kunnen daardoor zelfs een dodelijk zijn. Ook is een harde ondergrond noodzakelijk om ongewenste gasten zoals muizen buiten de volière te houden. Naast eventuele beplanting kun je ook verschillende attributen in de volière plaatsen. Zoals zitstokken, voeder- en drinkbakjes, nestkastjes, klimbomen of een kleine zwemvijver voor sierwatervogels. Bekijk ons gehele vogelassortiment!

Volière bij Huisdierplezier

Ben je van plan om bij ons, Huisdierplezier, een volière te kopen? Dan kan dit gemakkelijk en snel! Onze kamervolières worden, als je deze op een werkdag voor 13:00 uur besteld, nog dezelfde dag verzonden. Heb je voor een Voldux volière gekozen kan het tot 6 werkdagen duren omdat deze door onze eigen koerier bij je thuis wordt afgeleverd. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden mogelijk zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Mocht het zo zijn dat je niet tevreden bent over het ontvangen artikel, dan is het altijd mogelijk deze te retourneren mits deze ongebruikt en in de originele verpakking zit.

Heb je nog vragen of heb je advies nodig voor het kopen van een voliere? Dan kun je altijd oven contact opnemen met onze klantenservice. Ook als je meer informatie wenst over een volière op maat. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, het ontwerpen van een voliere of het geven van advies op het gebied van volieres voor vogels.

We hebben ook nog vele andere soorten vogelkooien in ons assortiment zoals kanariekooien en parkietenkooien. Ook hebben we verschillende attributen voor in volières of vogelkooien zoals vogelvoerbakjes, vogeldrinkbakjes en vogelspeelgoed. Voor voederhuisjes en nestkastjes voor de buiten vogels kun je ook bij ons terecht! 

Menu