• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Nestkastjes

Nestkastje

Het belang van een nestkastje

Wanneer de broedtijd er weer aan komt is een nestkastje onmisbaar. In de broedtijd zoeken de vogels weer een warm nestje op voor de eitjes. Het is weer tijd voor nieuw leven! Vanaf het moment dat de eitjes gelegd zijn totdat deze uitkomt duurt ongeveer 21 dagen. Dit is dus de tijd die een vogel doorbrengt op de broedplek. Daarom is het belangrijk dat uw vogel een fijn plekje heeft. Dit biedt u uw vogel met nestkastje.

Een nestkastje in verschillende soorten

Een nestkastje is een fijn broedplek voor uw vogel. Het is daarom belangrijk dat u de juiste uitkiest. Vaak is de keuze zeer ruim en weet u niet welk nestkastje u nu moet nemen. Om die reden hebben wij de verschillende nestkastjes voor u op een rijtje gezet:

  • Nestkastje van hout: Met dit nestkastje zit uw vogel helemaal beschut. Een nestkastje van hout is vaak een mooie verschijning.
  • Broednest van plastic: Een broednest van plastic is vaak erg makkelijk om te bevestigen en daarnaast ook nog eens zeer laag geprijsd.
  • Broedmandje: Een broedmandje is een nestkastje zonder dak. Doordat er geen dak op zit kunt u uw vogel zien broeden en hoeft u niks te missen van de jonge vogeltjes.
  • Nestkastje van een boom: Dit is een stuk boomstam die van binnen uitgehold is, dit nestkastje is een echte aanwinst voor uw vogelkooi.

Het ophangen van een nestkastje

Het is het beste voor uw vogel en de eitjes om op een aantal punten te letten wanneer u een nestkastje op wilt hangen. Dat zijn de volgende punten:

  • U kunt het beste een nestkastje niet in de volle zon en regen hangen, de opening moet in oostelijke richting hangen. Is dit niet mogelijk? Dan is noord tot zuidoost ook nog een optie. Let daarbij wel op dat de opening wel naar het licht gericht is, vogels houden van de ochtendzon en hierdoor worden de jonge vogels lekker opgewarmd. Wanneer een nestkastje onder een overkapping hangt, is de windrichting minder van belang.
  • Het is belangrijk dat er geen takken of bladeren voor de opening hangen. Hierdoor is het lastig voor de vogels om naar binnen te komen, of om het nestkastje op te merken.
  • Wanneer er geen struiken in de volière zijn, zorg dan voor nestmateriaal.

Een nestkastje bij u in de volière

Wilt u zo’n nestkastje in uw volière of vogelkooi hebben? Dat kan! Bestel deze eenvoudig bij Huisdierplezier en ontvang deze binnen drie werkdagen. Wanneer u zich heeft bedacht dan kunt u het nestkastje weer naar ons opsturen en uw geld terug krijgen. Heeft u nog vragen? Neem gerust even contact met ons op.

Menu