• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kamervolières

Een kamervoliere voor jouw vogels

Een kamervoliere is een luxe vogelkooi voor binnen. Een kamervoliere is een ruime plek, waardoor je dus ook meerdere vogels kunt houden. In tegenstelling tot een vogelkooi is een voliere voor binnen zeer ruim en biedt deze vele mogelijkheden. Een binnenvoliere kopen vraagt wel wat voorbereiding. Ga je voor een hoekvoliere, een voliere van hout of juist een voliere van harde materialen zoals metaal. Binnen ons assortiment vogelvoliere voor binnen vind je alle mogelijke modellen. Wanneer je jouw vogels liever buiten wenst te laten verblijven, verwijzen we je graag door naar onze afdeling vogelvolieres voor buiten. Wil je een dgelijke volgelvoliere voor binnen kopen? Lees dan zeker verder. Ook voor informatie om jouw voliere binnenhuis aan te kleden vind je terug op deze pagina.

Een paar roze geringde parkiet op een boom | Premium Foto

Kamervoliere kiezen

Wanneer je een kamervoliere gaat kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Welke voliere voor binnen je kiest hangt volledig af van wat voor vogels je wilt en hoe groot de ruimte is. De juiste grootte van een voliere rekent je uit door 10x de lengte van jouw vogel te nemen. Denk hierbij wel aan het feit dat een te grote voliere niet bestaat. Er zit ook verschil in de soort vogel, een papegaai heeft een ander soort voliere nodig dan een parkiet. Let hier ook op! Ook op het gebied van materialen is de keuze uiteenlopend, zo bieden wij houten volieres voor binnen maar valt ook een aluminium voliere of metalen voliere binnen de mogelijkheden. Hieronder vind je dan ook een aantal voorbeelden van de volieres voor binnen uit onze vogelwinkel :

Kamervolière Sumba Taupe

Grote vogelkooi voor binnen - Deze prachtige kamervoliere draagt de naam Sumba en biedt een zeer ruim verblijf voor jouw vogels in huis. De kamervoliere is gemaakt van sterke materialen en biedt hiernaast veel en goede toegang tot de kooi en vogels door middel van verschillende deurtjes. De onderlade van deze kamervoliere is uitschuifbaar dit maakt hem extra eenvoudig om schoon te houden. Deze prachtige voliere voor binnen biedt ruimte aan meerdere vogels.

VOLIERE FALCO KOPER

Design vogelkooi voor binnen - De stijlvolle voliere voor binnengebruik genaamd Falco is een echte blikvanger. Dit prachtige verblijf biedt ruimte aan meerdere vogels en is gemaakt van mooie én goede materialen waardoor de vogelkooi niet alleen mooi is om te zien maar ook een goed verblijf biedt aan jouw vogels. Deze vogelkooi is voorzien van wielen hierdoor kun je hem eenvoudig verplaatsen binnen huis maar kan je hem bijvoorbeeld ook eens buiten zetten met goed lenteweer.

Voliere Serengeti

Kamervoliere met dak - Deze mooie vogelkooi voor binnen beschikt over een prachtige afwerking en is voorzien van een mooi karakteristiek spits dakje. Dit maakt de vogelkooi perfect voor huishoudens waar meer dieren zoals katten rondlopen. Veel dieren kruipen boven op de kooi wat beangstigend kan zijn voor de vogels, met deze voliere kun je dit eenvoudig voorkomen. Dit hoogwaardige verblijf voor binnenvogels heeft hiernaast meerdere deurtjes voor goede toegang en een uitschuifbare lade voor het eenvoudig schoonmaken van het grote vogelverblijf voor binnen.

Kamervoliere gebruiken

Wanneer je een kamervoliere hebt kunnen kopen en je wilt deze gaan gebruiken als leefomgeving voor jouw vogels moet je op een aantal dingen letten. Wanneer je rekening houdt met bijvoorbeeld de juiste plaatsing en goede en plezierige opvulling van de kooi zal jouw vogel hier zeker profeit van hebben.

  • Allereerst is de plaats waar je de kamervoliere neerzet belangrijk. Het is belangrijk dat deze op een rustige plek staat en niet in de volle zon
  • Beplanting in de voliere is belangrijk. Vogels voelen zich hierdoor eerder thuis en kunnen zich verschuilen. Voor kromsnavels in beplanting wat minder geschikt, zij zullen de beplanting kapot maken
  • Er zijn een aantal producten die je nodig hebtvoor de inrichting van de kamervoliere. Denk hierbij aan drinkbakjes, voerbakjes, zitstokken maar ook vogelspeelgoed mag zeker niet ontbreken in het verblijf van een vogel. Zoals vogelschommels, spiegels voor vogels en andere leuke uitdagende stukken speelgoed voor jouw vogel!

Kamervoliere bestellen bij Huisdierplezier

Een binnenvoliere koopt je online bij Huisdierplezier.nl. Hier koop je niet alleen de beste kamervoliere, maar je maakt direct gebruik van een uitstekende service. Omdat wij gespecialiseerd zijn in volieres, weet je zeker dat je het beste van het beste koopt. Daarnaast beschikken wij over een aantal voordelen. Zo kun je bij ons achteraf betalen en geldt bij ons een niet goed geld terug garantie. Maak jouw kamervoliere helemaal compleet door allerlei vogelbenodigdheden aan te schaffen zoals, een drinkbak vogels, broedbenodigdheden en vogelvoer. Hiervoor kun je ook bij ons terecht! 

Meer informatie lezen over vogels als huisdier?

Ben je er nog niet helemaal uit welke vogelsoort je graag wil? Lees dan eerst een onze blog: Welke vogelsoort past bij mij als huisdier! Heb jij al een vogel en overweeg je een maatje voor in jouw kamervoliere aan te schaffen, dan is deze blog wellicht ook leuk voor je om te lezen: "Is het slim een maatje te plaatsen bij mijn vogel?" Wij schrijven regelmatig leuke vogelblogs waar je jouw kennis kan verrijken en leuke handige tips kunt lezen. Bekijk een van onderstaande blogs voor leuke en leerzame informatie:

Blog: Hoe verzorg je een vogel?
Blog: De valkparkiet!
Blog: Hoe verzorg je een papegaai?
Blog: Verschillende soorten papegaaien 

Menu