• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Nestmateriaal

Nestmateriaal voor vogels

Voor heel veel vogels is goed nestmateriaal onmisbaar. Niet alleen voor tropische vogels maar ook alle andere soorten vogels hebben nestmateriaal nodig. Het zit in de aard van het beestje om een nest te bouwen. Zorg ervoor dat je het juiste nestkastje in de kooi hebt hangen wat past bij de soort vogels die je houdt. Alleen een nestkastje is niet voldoende. Het aanbieden van goed nestmateriaal om een fijn stevig zacht nestje te maken is een must.

Zebravink, Vogel, Dierlijke, Dierenwereld, Songbird  

Welke soorten nestmateriaal zijn er?

Bij Huisdierplezier kun je terecht voor vele verschillende soorten nestmaterialen voor vogels. Hieronder een kleine uitleg over de nestmaterialen zodat je weet welke je moet nemen voor jouw vogels:

Kokosvezel
Kokosvezel is het meest gebruikte nestmateriaal voor tropische vogels. Het is een natuurlijk materiaal en heel stevig om een mooi nest van te kunnen bouwen.

Sharpie
Sharpie (ook wel sisal fiber) is ideaal voor kanaries en wildzangvogels. Het bevat natuurlijke vezels die door goede hygiëne en een zorgvuldige behandeling zacht, absorberend, luchtdoorlatend en parasiet vrij zijn gemaakt. Het voelt zacht aan, biedt warmte en neemt goed vocht op.  

Natuurmos
Dit natuurlijke product is speciaal voor vogels om een nestje van te bouwen. Het natuurlijke mos absorbeert goed en is geschikt voor kleine exotische vogels. Dit mos is vrij van ongedierte.

Katoen
Katoen is een zacht materiaal wat zorgt voor warmte. Dit nestmateriaal is geschikt is voor kleine vogels.

Mix
Ook hebben wij een mix in ons assortiment. Deze bestaat uit sisal, hennep, paardenhaar, geitenhaar en schapenwol. Het is geschikt voor een gemengdevolièrepopulatie van exoten, parkieten en kanarievogels.

Afrika, Geel, Kanarie, Malawi, Vogel, Nest

Nestmateriaal kopen bij Huisdierplezier

Heb jij het juiste nestmateriaal voor jouw vogels gevonden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt over een bepaald nestmateriaal dan kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Natuurlijk hebben we bij Huisdierplezier nog veel meer broedbenodigdheden. Denk daarbij aan nestkastjes, broednestjes en bijvoorbeeld nepeieren! Ook voor andere vogelbenodigdheden kun je bij ons terecht. Neem eens een kijkje bij onze super mooie volières, vogelkooien of alle vogelartikelen voor tuinvogels!

Wil jij meer informatie over vogels of ben jij op zoek naar een leuke vogel voor in huis en wil je meer informatie? Lees dan ook eens een blog zoals deze: Populaire parkiet soorten.

Menu