• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Nestkastje

Nestkastjes voor vogels

Als je graag wil dat jouw vogels gaan broeden heb je een nestkastje nodig dat past bij de vogelsoort waarmee je wil gaan broeden. Dit kan voor vogels in vogelkooien en in volières maar natuurlijk ook voor vogels bij jou in de tuin. Nestkastjes zijn er in verschillende varianten omdat de ene vogel andere wensen heeft dan de andere. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat je zoekt voordat je wat besteld. Hieronder gaan we laten zien welk nestkastje past bij welke vogelsoort.

Houten vogelhuisje opknoping van boom in herfst tuin. concept voor nieuw huis. vogelhuisje of vogelhuisje in de zomerzon met natuurlijke groene bladerenachtergrond. | Premium Foto

Soorten Nestkastjes

We kunnen natuurlijk niet een hele lijst gaan maken van welke nestkast bij welke vogel past maar we gaan de meest voorkomende bespreken.

Zebravinkje
Het nestkastje dat het best bij een zebravinkje past is het Vogelnestkastje Exoten Open. Dat is een broedblokje van 12,5 x 9,5 x 16 cm. Het nestkastje is rechthoekig en heeft bovenin een opening over de gehele breedte. Ook zit er een zitstokje voorop.

Kanarie
Het nestkastje dat het best past bij een kanarie is Nestkastje Fany Hout Klein. Deze heeft een afmeting van 12 x 12 x 13,5 cm. Het is een open broedblok met tralies.

Gouldamadine
Het nestkastje dat het best past bij een Gouldamadine is het Vogelnestkastje Goulds met Instap. Dit broedblok heeft een afmeting van 20,5 x 11 x 12 cm. Deze nestkast ziet er wat anders uit doordat deze een soort instap halletje heeft. De nestkast heeft een klein opening met daarvoor een zitstokje.

Grasparkiet
Het nestkastje dat het best past bij een Grasparkiet is het Vogelnestkastje Parkieten Staand. Deze nestkast heeft een afmeting van 15 x 14,5 x 22,2 cm. Het is een simpele staande rechthoekige nestkast met een ronde opening en daarvoor een zitstokje. Dit nestkastje heb je ook liggend.

Agaporniden
Het nestkastje dat het beste past bij Agaporniden is het Vogelnestkastje Agaporniden Staand. Dit nestkastje is met zijn 15 x 14,5 x 22,2 cm even groot als die van een Grasparkiet. Verder is deze ook bijna hetzelfde. Voor Agaporniden heb je ook nog een liggend broedblok.

Valkparkiet
Het nestkastje dat het beste past bij een Valkparkiet is het Vogelnestkastje Valkparkieten Liggend. Dit broedblok heeft een afmeting van 34,5 x 25 x 23 cm. Het is een rechthoekig liggend blok en heeft aan de rechterkant een ronde opening met daarvoor een zitstokje.

Een nestkastje kopen bij Huisdierplezier

Heb je het juiste nestkastje gevonden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen via onze online dierenwinkel. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt over een artikel of over de bestelling die je geplaatst hebt kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien. Het is ons doel om mailtjes binnen 24 uur te beantwoorden zodat onze klanten niet lang hoeven te wachten op een antwoord!

Natuurlijk hebben wij nog veel meer broedbenodigdheden voor vogels. Maar ook nog veel meer andere artikelen voor de huisvesting van vogels. Neem daar ook snel een kijkje! Je vind daar onder andere mooie vogelkooien en volières.

Menu