• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Broed Benodigdheden

Broedbenodigdheden voor vogels

Een mooie volière met vogels is de tuin is altijd een prachtig gezicht. Ben jij als hobbyist veel bezig met jouw vogels en wil je graag jonge kweken? Dan heb je daar natuurlijk allerlei broedbenodigdheden voor nodig. Daarbij moet je denken aan nestkastjes, broednestjes, nestmateriaal en alle andere overige broedbenodigdheden. Zorg ervoor dat je op tijd alles in huis hebt voordat het seizoen begint.

Een kleine vogel in het nest op een boom. | Gratis Foto

Nestkastjes voor vogels

Iedere vogelsoort heeft bepaalde voorkeuren voor een bepaald nestkastje. Daarom zijn er verschillende nestkastjes op de markt. Zorg ervoor dat je het juiste nestkastje uitzoekt voor de vogels in jouw volière. Kijk naar hoeveel koppeltjes je hebt en plaatst twee keer zoveel nestkastjes. Vogels willen graag keuze hebben en door extra nestkastjes te plaatsen voorkom je onderlinge ruzies. Ook moet er minimaal 75 cm tussen de nestkastjes zitten.

Maar welk soort nestkastje moet je nu nemen? Als je tropische vinken hebt neem je halfopen nestkastjes, als je duiven hebt neem je halve nestkastjes, tralienestkastjes zijn weer meer geschikt voor kanaries en de dichte nestkastjes zijn weer favoriet voor veel vogels en dan voornamelijk parkieten.

Ook zijn er nestkastjes gemaakt van verschillende materialen zoals hout, kunststof en metaal. Als je nestkastjes wil met een mooie natuurlijke uitstraling kun je het beste kiezen voor hout. Wel hebben deze kiertjes waar bloedluis zich kan nestelen. De kiertjes zijn wel weer goed voor een natuurlijke ventilatie. Kunststof nestkastjes zijn makkelijk te reinigen en steviger omdat vogels deze niet makkelijk kapot kunnen pikken. Metalen nestkastjes zijn ook stevig en niet kapot te maken door de vogels maar koelen wel sneller af waardoor dit ook minder is voor de eieren.

Broednestje voor vogels

Neem bijvoorbeeld het zebravinkje, zij vinden het fijn om de eitjes te leggen in een broednest. Naast een nestje om in te slapen moet er ook een nestje in de kooi komen te hangen om in te broeden. Wilgen nestjes en uitgeholde kokosnoten zijn daar geschikt voor. Zebravinkjes zijn heel goed in het bouwen van nestjes.

Nestmateriaal voor vogels

Ook nestmateriaal is belangrijk, om weer even het zebravinkje als voorbeeld te nemen. Zij zijn heel goed in het bouwen van nestjes. Wel hebben ze hier natuurlijk nestmateriaal nodig. Zorg dan ook dat ze dit voldoende aangeboden krijgen. Vooral kokosvezels, sisalvezels of geplukt linnen is favoriet. Als ze niet genoeg materialen tot hun beschikking krijgen kunnen ze hun eigen veren uit gaan trekken. Let er dus echt goed op dat vogels genoeg nestmateriaal krijgen.

Overige broedbenodigdheden

Er zijn nog meerdere broedbenodigdheden die misschien nodig. Heb je bijvoorbeeld duiven? Dan is het handig om gebruik te maken van nestmatjes in de broedschalen. Nestmatjes bieden een zachte ondergrond voor de eieren, zo worden ze beschermd. Ook voor kippen kunnen ze soms gebruikt worden voor legnesten met een verzamelkorf. Zo rollen de eieren niet stuk. Ook vind je hier nepeieren. Nepeieren helpen om de jongen groot te krijgen. Kwekers rapen vaak de eieren iedere dag en vervangen deze voor nepeieren totdat er ongeveer 3 tot 5 eieren in totaal gelegd zijn. Daarna plaatsen ze alle eitjes terug zodat de jongen ongeveer allemaal tegelijk uitkomen en zo het meeste kans hebben om te overleven.

Broedbenodigdheden kopen bij Huisdierplezier

Heb je alle benodigdheden gevonden om jouw vogels te laten broeden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kunnen de vogels snel aan de gang! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een bepaald artikel of over de door jouw geplaatste bestelling kun je gerust even contact opnemen met de klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via e-mail en telefoon.

Heb je ook nog andere vogelbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze volières, vogelkooien, vogelvoer, vogelsnacks, vogelverzorging, tuinvogelartikelen en vogelspeelgoed.

Menu