• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Visvoer

Visvoer

Er zijn heel veel verschillende soorten vissen die gehouden worden in aquaria, vissenkommen en vijvers. Ook spelen bij vijvervissen de weersomstandigheden mee in het kiezen van het juiste visvoer. Vissen hebben net zoals wij verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Kies daarom voor een uitgebalanceerde voeding en zorg voor veel variatie.

Karpers vissen door melkfles in karperboerderij | Premium Foto

Welke bestanddelen zijn belangrijk voor vissen?

Als je niet zo goed weet waar je naar moet kijken bij het kiezen van visvoer kun je het beste kijken naar welke bestanddelen vissen nodig hebben om gezond te blijven. Dat zijn eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en vezels.

In de natuur leven vissen in verschillende waterlagen. De ene vissoort blijft meer bovenin en de andere helemaal op de bodem of een beetje in de middelste waterlaag. Ook in een aquarium moet je hier rekening mee houden. Heb je ook vissen die op de bodem blijven? Zorg dan dat je een voeding kiest die naar de bodem zinkt.

Wat is nog meer belangrijk bij het uitzoeken van het juiste van vissenvoer?

Net zoals bij andere diersoorten kun je vissen ook onderdelen in 3 groepen. De omnivoren, herbivoren en carnivoren. Omnivoren eten vlees en plantaardig voedsel, herbivoren eten alleen maar plantaardig voedsel en carnivoren eten alleen vlees. De meeste vissen die worden gehouden in aquaria vallen in de groepen omnivoren en herbivoren.

Er bestaan verschillende soorten voer voor vissen zoals droogvoer, gevriesdroogd voer, diepvriesvoer en levend voer. Ook droogvoer kun je weer verdelen onder vlokkenvoer, granulaat en sticks en tabletten.

Ten eerste het droogvoer:

 

Gold vlokvoer goudvis 1000ml

Vlokkenvoer
Dit voer is geschikt voor vissen in alle waterlagen. Eerst blijft het op het oppervlak drijven en daarna zinkt het traag naar de bodem.

 

VIJVERVOER STICKS - 5L

Granulaat en sticks
Deze zijn in allerlei grootte verkrijgbaar en zijn vooral geschikt voor cichliden. Granulaat en sticks zijn vergelijkbaar met vlokkenvoer maar valst minder uiteen waardoor het water minder vies wordt.


Vakantievoer

Tabletten
Deze zijn geschikt voor bodemvissen omdat ze heel snel naar de bodem zinken. Ook zijn er tabletten die je tegen de ruit kan plakken. Zo kun je ze ook aanbieden aan vissen in andere waterlagen.

Gevriesdroogd voer
Dit zijn levende insecten en dergelijke die zijn diepgevroren en daarna zijn gedehydreerd. Dat betekend dat ze ontdaan zijn van al het vocht. Op deze manier worden alle voedingsstoffen en vitamine die erin zitten bewaard. Het is voer dat niet snel zinkt en dus geschikt is voor vissen die veel aan de oppervlakte zwemmen.

Diepvriesvoer
De kwaliteit van diepvriesvoer is bijna hetzelfde als dat van levend voer. Wel moet het snel worden ingevroren en mag het tijdens het transport of in de winkel nooit warmer bewaard worden dan -3 graden. Als het ontdooid is geweest mag het niet opnieuw worden ingevroren omdat dan alle voedingswaarde eruit zijn. De volgende soorten diepvriesvoeding zie je vaak voorbij komen: rode muggenlarven, witte muggenlarven, zwarte muggenlarven, artemia, mysis, daphnia, cyclops, krill, spirulina, runderhart, bosmiden en tubifex.

Levend voer
Het is voornamelijk belangrijk dat als je kiest voor levend voer, dit vers is en gekweekt is. Als het niet vers is zijn er veel voedingsstoffen verloren zijn. Gekweekt levend voer is veiliger omdat de kans op parasieten en andere stoffen kleiner is. Door levend voer te geven houdt je je vissen actiever en het is natuurlijk een mooi gezicht hoe ze er achteraan jagen. Levend voer is niet altijd beter dan bijvoorbeeld droogvoer. Dit omdat dit afhangt van hoe vers het is en dus hoeveel voedingsstoffen erin zitten.

Voer voor vijvervissen

Ook bij vijvervissen krijg je te maken met vissen die in verschillende waterlagen zwemmen. Kijk naar wat voor soort vissen je hebt en welk voer daar het beste bij past.

Wintervoer

Bij vijvervissen krijg je te maken met temperatuurwisselingen doordat het in de herfst en winter een stuk kouder is dan in de lente en zomer. Onder de 10 graden neemt de activiteit van de vissen af en daarmee dus ook de energiebehoefte waardoor ze minder voeding nodig zullen hebben. Ook zullen vissen wanneer het koud is meer tijd op de bodem doorbrengen omdat het daar warmer is. In deze periode kun je het beste wintervoer gebruiken doordat dit naar de bodem zinkt. Ook heeft dit voer een lage energiewaarde en toegevoegde immuun stimulator wat zorgt voor een betere weerstand.

Drijfkorrels en insecten
In de natuur eten vissen onder andere waterinsecten en vliegjes. Dat is een belangrijk onderdeel van het menu van vissen zoals de goudwinde, blauwwinde, zilverwinde en goudvoorn. Daarom zullen veel vijvervissen blij worden als je ze vriesdroge waterinsecten en vliegjes aanbied. Heb je Koivissen en wil je ze soms kunnen verwennen? Dan kun je ze zijderupsen geven. Deze zijn zeer eiwitrijk en is dus echt meer een lekkernij dan voeding. Naast insecten en voeding zijn er drijfkorrels die geschikt zijn voor allerlei soorten vijvervissen. Dit voer bestaat uit eiwitten, vetten, koolhydrate, vitaminen en sporenelementen en wordt gegeven bij temperaturen vanaf 10 graden en hoger.

Zinkvoer
Voor vissen die vooral op de bodem van de vijver leven zoals steuren is er speciaal zinken voer. Dit heeft een hoge energiewaarde en bestaat uit de volgende bestanddelen: visproducten, vetten, koolhydraten, plantaardige eiwitten, sporenelementen en vitamen.

Visvoer kopen bij Huisdierplezier

Heb je het visvoer gevonden dat het beste bij jouw vissen past? Koop deze dan veilig en snel bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op werkdagen voor 13:00 uur, dan zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen met Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog vragen over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail en telefoon.

Ben je op zoek naar meer aquariumbenodigdheden? Neem dan een kijkje bij de achterwanden, filters en pompen, verwarmingselementen, aquarium decoratie, aquariumplanten en aquarium onderhoud.

Menu