• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquarium Onderhoud

Aquarium onderhoud

Heel mooi, zo’n aquarium. Maar het moet wel onderhouden worden. Over het algemeen hoeft het onderhouden en schoonmaken van aquarium niet veel tijd te kosten zolang het aquarium in balans is. Een gezond aquarium te vaak schoonmaken kan averechts werken. Dit verstoort de balans waardoor je sneller last kunt krijgen van algen.

Jonge man de planten in zijn aquarium snoeien. | Premium Foto

Welke benodigdheden kun je gebruiken bij het schoonmaken van het aquarium?

Bodemstofzuiger of vuilklok
We beginnen bij het reinigen van de bodem. Tussen het grind kan vuil zich gaan ophopen en als je hier niets aan doet kan na verloop van tijd er zelfs rotting ontstaan. Om dit te voorkomen kun je een bodemstofzuiger gebruiken. Deze zuigt het vuil van de bodem maar laat het grind netjes liggen. Dit is een klusje dat je niet iedere week hoeft te doen. Eens in de drie of vier weken is voldoende.

Algenmagneet
Je ziet vaak dat er algengroei voorkomt op het glas. Dit kun je eenvoudig verwijderen met een algenmagneet. Deze magneet bestaat uit twee delen. Een deel plaats je aan de buitenkant van het glas en het andere deel aan de binnenkant van het glas. Ze zullen bij elkaar blijven door een magneet. Als je deze rustig over het glas schuift zal je zien dat de algen loskomen en het glas weer helder wordt. De stukjes alg zullen door de filter uit het water gehaald worden.

Ook bestaan er andere glasreinigingsartikelen waar je algen meet kunt verwijderen van het glas. Kijk naar wat jij het fijnste vind in gebruik.

Hevelpomp
Door af en toe het water van het aquarium te verversen is een grote schoonmaakbeurt minder vaak nodig. Ook blijft je aquarium gezond door af en toe het water te verversen. Echter is het niet de bedoeling dat je het water in één keer ververst want dan verstoor je de balans. Eens in de drie tot vier weken 20 procent van het water verversen is genoeg. Dit kun je gemakkelijk doen met een hevelpomp. Op deze manier krijg je het aquariumwater niet in je mond. Je knijpt in de ballon en het water zal gaan stromen.

Premium Foto | Druppels water die in de tank vallen, golfde.

Het onderhouden van de filter

De filter moet ook schoongemaakt worden. In de filter zitten voornamelijk ook goede bacteriën die je niet wil verliezen tijdens het schoonmaken. Haal een emmer water uit je aquarium en maak hierin de filter schoon. Op deze manier zullen de goede bacteriën zoveel mogelijk in de filter blijven zitten. Filtermaterialen moeten om de zoveel tijd ook een keer vervangen worden. Let hierbij goed wat er op de verpakking vermeld staat.

Onderhoudsartikelen voor het aquarium kopen bij Huisdierplezier

Heb je alle artikelen gevonden die jou gaan helpen bij het schoonmaken van het aquarium? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling op werkdagen plaatst voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je snel aan de slag! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen met Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog een vraag over een artikel of over de geplaatste bestelling? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice. Deze zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail en telefoon.

Heb je nog meer aquariumbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij het vissenvoer, filters en pompen, bodembedekking, achterwand en aquarium decoratie.

Menu