• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Voeding & Verzorging

De voeding & verzorging van vissen

Vissen kunnen op verschillende manieren gehouden worden, in een vissenkom, een mooi aquarium of buiten in de visvijver. Om de vissen goed te kunnen verzorgen heb je verschillende artikelen nodig om bijvoorbeeld het aquarium te reinigen, je vissen te kunnen vangen of ook heel belangrijk, ze te kunnen voeren. Voor al deze benodigdheden kun je terecht bij Huisdierplezier! Voor alle verschillende soorten vissen is er voeding verkrijgbaar welke speciaal aangepast is op jouw vissen. Denk hierbij aan drijvend vissenvoer, voederautomaat voor vissen, waterstofzuigers en zelfs voor tropisch vissenvoer kun je bij ons terecht.

Vis, Tank, Aqua, Decoratieve, Dierentuin, Wereld

Het voedingspatroon van de vis

Een van de eerste vragen welke je jezelf vast hebt gesteld is; Hoe vaak moet ik mijn vissen voeren? En dit is naast een veel gestelde vraag ook een belangrijke vraag. Veel vissen krijgen namelijk te veel voer waar gezondheidsproblemen ontstaan. Er gaan waarschijnlijk meer vissen dood door te veel voer, dan dat een vis te weinig voeding krijgt. Je hoeft je goudvissen maar 1 keer per dag te voeren, tropische vissen kun je eventueel 2 keer per dag voeren maar geef nooit te veel vissenvoer. De hoeveelheid vissenvoer is natuurlijk ook van belang. Echter is dit een ervaringsproces, wij adviseren de eerste keren dat je jouw vissen gaat voeren na ongeveer 2minuten in het verblijf te kijken. Ligt er na 1 a 2 minuten nog voer? Dan heb je ze te veel gegeven. Te veel gegeven voer dien je te verwijderen uit het verblijf, dit kan namelijk algen veroorzaken. Gebruik hiervoor een schoon schepnetje zo blijft het water lekker fris.  

Voeding voor de Goudvis

Veel mensen kiezen voor vlokvoer voor de vissen, speciaal vlokvoer voor de goudvis is beschikbaar. Het voordeel van vlokvoer is het eenvoudig afmeten van het voer, dit voer is namelijk goed te doseren en zo geef je niet snel te veel. Naast deze basis voeding voor vissen kun je er voor kiezen om jouw goudvissen te voorzien van levend voer of diepvries voer. Dit kan gegeven worden als extra versnapering aan jouw vissen.

Voeding voor Tropische vissen

Voeding voor tropische vissen kan gegeven worden in vele verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor korrelvoer voor tropische vissen of korrelvoer voor tropische vissen maar ook vissenvoer in tablet vorm is mogelijk. In ons assortiment vind je ook vakantieblokken deze voerblokken voor tropische vissen bieden jouw vissen voor langere tijd voeding. Dit is ideaal wanneer je een aantal dagen van huis af bent en je toch wilt zorgen dat jouw vissen voldoende voeding en dus energie binnen krijgen.

Voeding voor Vijvervissen

Voeding voor vijvervissen zoals de welbekende koikarper, de zonnebaars of de steur vind je ook binnen ons assortiment. In verschillende vormen kun je bij ons online jouw vissenvoer bestellen. Veel van het vijvervoer wordt geleverd in een her sluitbare verpakking waardoor je het vissenvoer makkelijk kunt bewaren. Vijvervoer komt in verschillende vormen zoals vijvervoer vlokken, vijvervoer sticks maar ook vijvervoer in korrelvorm kun je eenvoudig online bestellen.

Vijver, Kikker, Vijver Kikkers, Amfibie, Green, Water

De verzorging van jouw vissen

Bij de verzorging van vissen denk je natuurlijk niet aan het kammen van de vis of het knippen van de vacht maar de verzorging gaat voornamelijk over onderhoud van het verblijf. Vissen zijn zeer gevoelig en het is dan ook van belang dat het verblijf van jouw vissen afgestemd is op de behoefte van de vissoort welke je houdt. Zo dient de temperatuur voor jouw vissenverblijf op orde te zijn maar ook het schoonhouden van het aquarium is belangrijk. Denk hierbij aan het verwijderen van algen met een algenmagneet en het verwijderen van vuil uit het water met een waterstofzuiger. Maar ook is het van belang dat je ten alle tijden de conditie van het water kunt controleren en het water kunt zuiveren. In ons assortiment aquarium accessoires vind je alles voor een gezonde en frisse vissenkom of aquarium.

Heb je vragen of wil je advies over vissen?

Heb je vragen over de juiste voeding voor jouw vissen of wil je advies inwinnen over het zuiver en schoon houden van jouw aquarium neem dan gerust contact met ons op. Wij leveren onze producten voornamelijk uit directe voorraad, dit wil zeggen dat wij snel kunnen leveren bij je thuis! Bestel je de voeding op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het zelfs dezelfde dag nog naar je verzonden. Ook handig als je eens vergeten bent vissenvoer bij te kopen.

Menu