• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu

Schildpad benodigdheden

Schildpad benodigdheden

Ben je op zoek naar schildpad benodigdheden? Wij van Huisdierplezier verkopen verschillende producten die vallen in dit assortiment, zoals bijvoorbeeld een calcium blok al voor €2,60. Daarnaast verkopen we nog natuurvoer en vitaminen, die erg belangrijk zijn voor de schildpad. Ook zijn er schildpadbakken te vinden met verschillende afmetingen. Deze zijn in de kleur zwart.

Schildpad als huisdier: waar moet je op letten?

Wat erg belangrijk is om te onthouden is dat elke waterschildpad groot wordt. Op jonge leeftijd heeft de temperatuur en de grootte van de schildpadbak een grote invloed op het groeien van de schildpad, maar ook op latere leeftijd kan een schildpad flink door blijven groeien. Je kan een schildpad vaak vergelijken met de grootte van een frisbee. Hou er dus goed rekening mee dat een schildpad vanaf begin af aan een grote bak nodig heeft, aangezien hij snel groot zal worden. Je kan hiervoor aanhouden dat het verblijf een minimale lengte van vier keer het schild nodig heeft en de breedte moet minimaal 3 keer de breedte van het schild zijn. Ook de hoogte van het water moet minimaal de lenge van het schild hebben, aangezien een schildpad dan altijd kan draaien. Bij jonge schildpadden moet je dus het waterniveau geleidelijk aan verhogen bij volwassen schildpadden zal dit minder zijn.

Calciumblok

Een ander belangrijk onderdeel van de schildpad benodigdheden is een calciumblok. Deze kan je plaatsen in de schildpadbak waardoor het blok langzaam zal gaan oplossen. Dit zorgt ervoor dat de zuurtegraad van het waar geneutraliseerd wordt. Door het calciumgehalte in het calciumblok zal je waterschildpad een gezonde pantsergroei hebben.

Andere aquariumbenodigheden

Naast deze schildpadbenodigdheden verkopen wij ook nog producten voor vissen, zoals vissenvoer en aquariums. Ook deze producten hebben een uitstekende kwaliteit en zijn uitstekend geschikt voor uw huisdier. Neem eens een kijkje op onze website en ontdek wat wij nog meer in ons assortiment hebben!