• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquarium Planten

Een kunst aquarium plant 

Om een goed evenwicht te creëren in een aquarium heb je aquariumplanten nodig. Een juist evenwicht in het aquarium zorgt ervoor dat algen geen kans maken en dat de vissen gezond blijven. Planten dienen namelijk voor het aanmaken van zuurstof, ze nemen nitraten op, ontgiften het aquariumwater, zorgen voor beschutting en het ziet er natuurlijk ook heel mooi uit. Als je gezonde planten in het aquarium hebt zorgt dat voor minder ziektes en schadelijke stoffen. In ons assortiment vind je alleen maar kunst aquarium planten. Deze planten blijven altijd mooi maar dragen niet bij aan een goed evenwicht in je aquarium.

Jonge man de planten in zijn aquarium snoeien. | Premium Foto

Hoe kun je merken dat het evenwicht niet goed is?

Groeien de planten in je aquarium niet goed of heb je veel last van algen? Dan is het evenwicht in het aquarium niet goed en moet er wat gebeuren. Er zijn veel verschillende aquariumplanten die allemaal hun eigen behoefte hebben. De ene plant heeft meer CO2 of licht nodig dan de andere. De meeste planten die je tegenkomt zijn subtropisch en leven dus het beste als de temperatuur tussen de 24 en 27 graden is. Echter moet je wel goed in de gaten houden dat hoe warmer het water is, hoe sneller de stofwisseling plaats vindt en dus sneller de voedingsstoffen worden gebruikt. Let er ook goed op dat de waterwaarden goed zijn. Ook licht is een belangrijke factor. Let er wel op dat je de lampen na een bepaalde tijd vervangen en dat de lichtintensiteit een grote invloed heeft op de fotosynthese van de aquariumplanten. Gemiddeld moet je de lampen ongeveer 8 tot 10 uur laten branden. Voeg voedingsstoffen toe aan het water om de planten goed te laten groeien en overleven.

Kunstplanten in een aquarium

Ben je niet zo goed in het onderhouden van levende planten in het aquarium, dan is het plaatsen van kunstplanten misschien een oplossing. Bij het gebruik van kunstplanten hoef je geen rekening te houden met de verlichting, CO2 of de plantenvoeding. Wel zal je op andere manieren moeten zorgen dat het zuurstof in het aquarium goed geregeld blijft. De kunstplanten van tegenwoordig zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Door het materiaalgebruiken bewegen ze iets mee met de stroming van het water en lijken ze daardoor net echt. Kunstplanten kun je ook gebruiken bij plantetende vissen of slopers. Daar zijn ze namelijk iets beter tegen bestand dan echte aquariumplanten. Ze zijn er in alle kleuren en maten zodat je heel het aquarium mooi in kunt richten.

Aquarium planten kopen bij Huisdierplezier

Heb je een mooie aquarium plant gevonden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Plaats de bestelling op werkdagen voor 13:00 uur en deze zal dezelfde dag nog verstuurd worden. Zo heb je al jouw kunst planten voor in het aquarium snel in huis. Ook zijn er meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Klarna of Afterpay. Heb je eerst nog wat vragen over artikelen of over de bestelling die je geplaatst hebt? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail of telefoon.

Heb je nog meer vissenbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij ons vissenvoer, de luchtpompen, het mooie driftwood en wortels, onderhoudsartikelen en achterwanden.

Menu