• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Driftwood en Wortel

Driftwood en wortels voor in het aquarium

Als je een aquarium op een natuurlijke manier in wil gaan richten komt er bijna altijd wel hout in voor. Voor het inrichten van een aquarium waarbij je onder water een landschap gaat nabootsen hebben ze tegenwoordig de mooie benaming ‘aquascaping’. Met aquascaping boots je bijvoorbeeld een compleet berglandschap na in miniatuur.

Aquaria Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Soorten hout voor in het aquarium

Aquariumhout is decoratief, natuurlijk en is vaak ook goed voor de vissen. Als je doet aan aquascaping is hout bijna onmisbaar. Kijk goed naar de verhouding planten en hout en dat je ook genoeg zwemruimte overhoud voor de vissen. Ook zijn er schillende houtsoorten waar je een keuze uit moet maken.

Mangrove hout
Ook wel driftwood genoemd, is zwaar hout. Het is slim om dit hout eerst te laten weken in water omdat het soms eerst kan gaan drijven voor het naar de bodem zakt. Ook geeft dit water een bruine kleur af aan het water. Als je dit niet wilt zal je het eerst moeten koken. Op deze manier worden de looistoffen afgegeven tijdens het koken en minder erg in het aquarium.

Wortelhout
Wordt ook wel spiderwood genoemd. Dat komt omdat het op een spin lijkt als het hout met de wortels naar beneden in het aquarium wordt geplaatst. Het is Chinees hout dat lichtbruin van kleur is en soms een beetje een rode gloed heeft. Ook zitten er veel dunne worteltakken aan. Het hout is celluloserijk en bestaat uit wortels van de Rhododendron die gedroogd zijn en daarna van de schors zijn ontdaan.

Kienhout
Kienhout is een verzamelnaam voor stronken en takken van loofbomen, naaldbomen, mangrove of savanne die afgesloten zijn geweest van zuurstof doordat ze onder een dikke laag zure, natte veen hebben gelegen. Het is vaak heel erg vies en barst van de bacteriën, schimmels en turfresten. Daarom moet het eerst goed schoongemaakt worden voordat je dit gebruikt in het aquarium.

Mopani hout
Wil je hout dat wel meteen naar de bodem zakt? Dan is Mopani hout iets voor jou. Het heeft een lichtere kleur en is de zwaartste houtsoort die gebruikt wordt in aquaria. Het zijn de wortels van de Mopaniboom.

Dus wil jij jouw aquarium mooi inrichten met een natuurlijke look? Zorg dan dat je hout gebruikt. Ook voor de vissen heeft hout heel veel voordelen, wat wel afhankelijk is van het soort hout.

Aquariumhout kopen voor in jouw aquarium bij Huisdierplezier

Heb je het ideale stuk hout voor in het aquarium gevonden? Dan kun je deze veilig en snel bestellen bij Huisdierplezier. De online dierenwinkel voor al jouw dierenbenodigdheden. Als je de bestelling plaatst op werkdagen voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Ook zijn er meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog wat vragen over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn op werkdagen bereikbaar per e-mail en telefoon.

Heb je nog meer aquariumbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij het vissenvoer, filters en pompen, aquarium decoratie, bodembedekking, aquarium onderhoud en verwarmingselementen.

Menu