• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquarium Decoratie

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Aquarium decoratie

Het inrichten van een aquarium is een hele leuke bezigheid. Maar waar begin je? Het inrichten is natuurlijk een kwestie van smaak. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. De ene gebruikt grappige decoratie beeldjes en de ander wil het aquarium voornamelijk een hele natuurlijke uitstraling geven, dit allemaal kan met aquarium decoratie. Toch zijn er wel algemene uitgangspunten die je kunnen helpen. Een bepaalde volgorde aanhouden om het aquarium stapsgewijs in te richten is wel handig. 

Aquarium-foto's, 6.000+ gratis stockfoto's van hoge kwaliteit

Het inrichten van een aquarium

Stap 1, zorg ervoor dat het aquarium leeg is, waterpas is en op een plek staat zonder zonlicht. Daarna ga je eerst de achtergrond van het aquarium aanbrengen. Een achtergrond zorgt voor diepte in het aquarium en je ziet de bedrading niet meer van de filter, het licht en de verwarming.

Stap 2, je gaat beginnen met het plaatsen van een goede bodembedekking zoals grind. Zorg dat het grind gewassen is van te voren. Aan de voorzijde moet er minder grind komen liggen dan aan de achterzijde van het aquarium om zo nog meer extra diepte te creëren.

Stap 3, nu ga je de filter, de verwarming en andere apparatuur plaatsen die je in het aquarium wil hebben.

Stap 4, het decoratiemateriaal mag geplaatst worden in het aquarium! Alle leuke decoratiebeeldjes, stenen, hout, takken en alle andere attributen die je erin wil hebben kun je nu op jouw manier in het aquarium plaatsen om zo de juiste sfeer te creëren die jij mooi vindt.

Stap 5, nu ga je het aquarium vullen met lauw warm leidingwater tot ongeveer 10 cm zodat je de aquariumplanten kunt gaan plaatsen. Leg iets op het grind waar je op kunt gieten zodat je het grind niet van zijn plek spoelt. Je kunt een bord of iets anders wat daar op lijkt gebruiken hiervoor.

Stap 6, je gaat nu de aquariumplanten op hun plek zetten. Begin achteraan en werk zo naar voren. Achter plaats je de grote planten en de kleinste plantjes komen vooraan in het aquarium.

Stap 7, nu je het hele aquarium hebt ingericht kun je het gaan vullen met water. Doe dit met beleid zodat je niet alles van zijn plek spoelt. Zorg dat je een voorwerp hebt waar je op kan gieten zodat het water begeleid het aquarium inspoelt.

Stap 8, stel al het apparatuur goed in zodat het aquarium verwarmt gaat worden en het water gefilterd gaat worden.

Stap 9, om de planten een goede start te geven moet je meteen voedingsstoffen toevoegen zodat ze goed kunnen gaan groeien en overleven.

Stap 10, je hebt nu alles gedaan wat je moest doen. Nu moet je ongeveer 3 weken wachten tot je het water kunt gaan testen. Als de test goed is gegaan en alle waardes zijn goed, dan kun je gaan beginnen met het toevoegen van vissen. Doe dit geleidelijk aan, dus begin met een paar vissen en voeg de komende weken steeds wat toe.

Mooie schattige vis in het aquarium van de dierentuin. | Premium Foto

Soorten aquarium decoratie

Er is heel veel aquarium decoratie verkrijgbaar. Zo kun je denken aan beeldjes zoals voertuigen, gebouwen en ruïnes, skeletten en doodskoppen, buizen en schuilplekken, dieren, koraal en rotsen en planten en wortels. Maar je hebt natuurlijk ook natuurlijke decoratie zoals echt steen, hout, takken en wortels. Ook planten kleden het aquarium heel mooi aan.

Decoratie voor in het aquarium bestellen bij Huisdierplezier

Heb je allerlei leuke aquarium decoratie gevonden voor in jouw aquarium? Dan kun je dit veilig en snel bestellen bij Huisdierplezier. Als je voor 13:00 uur de bestelling plaatst zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je snel al jouw spulletjes in huis om aan de slag te gaan! Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen. Heb je eerst nog vragen over een bepaald artikel of vragen over jouw bestelling? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn op werkdagen bereikbaar per telefoon en e-mail.

Ben je ook nog op zoek naar andere aquariumbenodigdheden? Neem dan ook eens een kijkje bij onze achterwanden, aquarium planten, driftwoord en wortel, filter en pomp, verwarmingselement en onderhoud.

Menu