• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquariumgrind

Bodembedekking zoals aquariumgrind of aquariumzand voor in het aquarium

Bij het kiezen van de juiste bodembedekking spelen een aantal factoren een grote rol. Een aquarium met cichliden heeft een hele andere bodembedekking nodig dan een aquarium wat vol komt te staan met planten. Bij een cichliden staan erom bekend dat ze houden van graven, het is dus is het dus van belang dat je kiest voor fijn zand of fijnkorrelig grind om te voorkomen dat de vissen zich bezeren aan scherpe kanten van stenen. Het is dus verstandig om je van tevoren goed in te lezen hierover.

Set van zoetwater aquarium cartoon vissen. | Premium Vector

Soorten bodembedekking

Tegenwoordig is er een heel breed assortiment aan bodembedekking voor in het aquarium. Groot, klein, grof, fijn, licht, gekleurt of donker en dan heb je ook nog steen en kleisoorten. Welke je nodig hebt hangt helemaal af van welke soort vissen en planten erin gehouden gaan worden. Zo heb je aquariumzand, aquariumgrind, substraat, stenen, kleisoorten en voedingsbodems.

Welke soort bodembedekking is het beste voor jouw aquarium?

Normaal gesproken probeer je in een aquarium zoveel mogelijk de natuurlijke omgeving van de vissen na te bootsen. Kiezelstenen zijn niet zo handig te gebruiken bij een aquarium met veel planten, deze zie je meer in de natuur meer op plekken waar een snelle stroming staat zoals in een rivier. Heb je een aquarium vol met planten, dan moet je gaan kijken naar granulaat of aquariumgrind met een grootte van 0,5 tot 4 mm. Dit is namelijk ideaal voor de planten om in te wortelen. Fijn aquariumzand is meestal ook niet zo’n goed idee omdat dit heel compact wordt waardoor het wortelen ook lastig wordt. Voor je de bodembedekking gaat plaatsen in het aquarium is het belangrijk dat je het aquariumgrind goed uitspoelt.

Voor een aquarium met planten bestaan er ook voedingsbodems, sommige plantensoorten hebben dit nodig om te groeien en om gezond te blijven. Deze bestaan uit een mix van kleimineralen, ijzer, turf en aanvullende mineralen. Een aquarium voedingsbodem moet op de bodemgeplaatst worden en afgedekt worden met meerdere cm aquariumzand of aquariumgrind. Ook bestaan er voedingstabletten en pillen als voeding voor planten. Deze worden diep in de grond geduwd en zullen zo geleidelijk aan voedingsstoffen afgeven.

Aquariumgrind of aquariumzand kopen bij Huisdierplezier

Bij Huisdierplezier kun je terecht voor bodembedekking voor in het aquarium. Heb je de juiste gevonden? Dan kun je deze makkelijk, snel en veilig bestellen. Als je de bestelling plaatst op werkdagen voor 13:00 uur zal deze nog dezelfde dag verzonden worden zodat je snel aan de slag kunt met jouw aquarium. Er zijn meerder betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achterafbetalen met Klarna of Afterpay. Heb je eerst nog wat vragen over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn op werkdagen te bereiken per e-mail of telefoon.

Heb jij nog niet al jouw aquariumbenodigdheden in huis? Neem dan ook eens een kijkje bij onze aquarium decoratie om het aquarium mooi aan te kleden, naar onderhoud om jouw aquarium goed te kunnen onderhouden, naar filter en pomp voor de juiste apparatuur in jouw aquarium of naar onze aquarium achterwanden om diepte te creëren.

Menu