• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Achterwand

Achterwand voor in het aquarium

Als je aan de slag gaat met het inrichten van jouw aquarium is het aan te raden om gebruik te maken van een aquarium achterwand. Een aquarium achterwand bepaald de hele uitstraling van het aquarium. Als je deze niet plaatst kun je als het ware zo tegen de muur aankijken en zie je bedrading lopen. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Er is veel keuze als het gaat om achterwanden voor aquaria. Je kunt er zelfs ook zelf een maken met gips, piepschuim en hars.

Kleine vissen in het aquarium. | Premium Foto

Wat voor soort achterwanden zijn er voor in een aquarium?

Er zijn drie opties waar je tussen kunt kiezen bij het uitzoeken van een aquarium achterwand. Er zijn aquarium achterwanden die je kunt bevestigen aan de buitenkant van het aquarium, aquarium achterwanden voor aan de binnenzijde van het aquarium en als je creatief bent kun je zelf aan de slag gaan om een aquarium achterwand te maken.

Achterwand voor de buitenzijde
Er bestaan posters die je aan de achterkant van het aquarium, aan de buitenzijde kunt bevestigen. Deze posters zijn meestal aan beide zijden bedrukt zodat je kunt afwisselen of gewoon kunt kiezen welke jij het mooiste vind. Een poster is goedkoper dan een aquarium achterwand die je in het aquarium moet bevestigen, het aquarium is eenvoudiger schoon te maken met een poster achterwand, een poster aan de buitenzijde neemt geen ruimte in beslag en je kunt deze makkelijk en snel vervangen als je erop uitgekeken bent. Wel ziet het er minder mooi uit dan een mooie natuurlijke achterwand voor in het aquarium en gaat het niet zo lang mee als een van de andere opties.

Achterwand voor de binnenzijde
Als je kiest voor een aquarium achterwand die je in het aquarium moet plaatsen, creëer je meer diepte. Deze aquarium achterwanden zijn meestal ook niet vlak en zorgen voor een mooie natuurlijke uitstraling. Wel is het schoonmaken wat lastiger aangezien er reliëf in zit. Soms zoveel dat dit ook meteen voor extra schuilplaatsen zorgt voor de vissen en andere dieren die erin leven. Deze aquarium achterwanden zijn kant en klaar en in de meeste dierenspeciaalzaken, online dierenwinkels en aquariumspeciaalzaken te koop. Er zijn veel verschillende soorten, kijk dus goed naar welke aquarium achterwand het beste bij jouw aquarium past.

Zelf een achterwand maken?
Als je een heel creatief persoon bent is het ook een optie om zelf aan de slag te gaan en een aquarium achterwand te maken. Er is veel mogelijk en er zijn veel materialen die je kunt gebruiken mits je deze behandeld met hars. De hars beschermt de materialen tegen het water waardoor ze mooi blijven en niet schadelijk zijn voor de vissen. Zodra de hars helemaal is uitgehard kan de aquarium achterwand geplaatst worden. Let wel goed op dat je goed kijkt naar het kleurgebruik en naar het relief wat je toepast in verband met de eventuele algengroei en het schoonmaakwerk wat daarbij komt kijken. Als je niet zo goed weet hoe je moet beginnen of als je wat ideeën wilt opdoen kun je het beste even wat filmpjes opzoeken van mensen die dit vaker gedaan hebben en er goed in zijn.

Een aquariumachterwand bestellen bij Huisdierplezier

Heb je jouw keuze kunnen maken bij het uitzoeken van een mooie aquarium achterwand? Dan is deze eenvoudig, veilig en snel te bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je thuis snel aan de slag! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen. Heb je eerst nog een vraag over het artikel, of een vraag over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je op werkdagen altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

Heb je nog meer aquariumbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze bodembedekking, aquariumplanten, decoratie, onderhoudsartikelen, verwarmingselementen en filters en pompen.

Menu