• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Huisvesting Benodigdheden

Huisvesting benodigdheden voor vissen

Wat je precies allemaal nodig hebt als je vissen gaat houden ligt een beetje aan wat voor soort vissen je wil gaan houden. Wil je graag koud water vissen, denk hierbij aan de goudvis of sluierstaart. Of ga je toch liever voor tropische vissen?

Vissen in een vissenkom

Goudvissen en sluierstaarten worden vaak gehouden in een vissenkom. Echter zijn het vissen die best wat ruimte nodig hebben omdat je ze natuurlijk niet alleen houdt en ook omdat ze de ruimte nodig hebben om te groeien en om te zwemmen. Een goudvis is daarom niet geschikt voor een normale vissenkom en kun je beter in een aquarium houden.

Maar welke vissen kun je dan wel goed houden in een vissenkom? Vissen zoals bijvoorbeeld guppy’s. Wel zijn dit tropische vissen en hebben een temperatuur nodig tussen de 20 en 25 graden. Kamertemperatuur zou dus eventueel kunnen maar let er wel op dat de vissen niet goed kunnen tegen het schommelen van de temperatuur.

Vis, Goudvis, Zoetwatervis, Karpfenfisch, Cyprinidae

Waarom het beter is om te kiezen voor een aquarium

Het is makkelijker voor mensen om te kiezen voor een vissenkom. Deze zijn bij de aanschaf goedkoper en worden vaak ook als decoratie genomen voor in de woonkamer. Maar eigenlijk biedt je de vissen hiermee geen goede huisvesting.

Ten eerste zijn goudvissen dieren die graag in een groep willen leven, ze willen ruimte om te kunnen zwemmen en hebben flink wat ruimte nodig om te kunnen groeien. Een aquarium biedt veel veel ruimte waardoor goudvissen een veel prettiger leven hebben en ook een flinke leeftijd kunnen behalen.

In een vissenkom is weinig ruimte voor de vissen zelf en daarom al helemaal geen ruimte meer voor een filter. Een filter zorgt voor een goede doorstroming waardoor het de zuivering stimuleert. Dit is heel belangrijk voor een goede water kwaliteit.

Doordat de wateroppervlak van een vissenkom klein is kan het niet goed zuurstof absorberen waardoor je het water veel vaker moet verversen.

Vissen hebben planten nodig die zorgen voor zuurstoftoevoer en het creëren van schuilruimte. In een aquarium heb je hier voldoende ruimte voor en zullen de planten ook goed groeien. Een vissenkom kun je hoogstens een of 2 plantjes plaatsen die nooit zullen groeien waardoor je nooit een gezonde leefomgeving krijgt voor de vissen.

Wat heb je nodig voor in een vissenkom

Bodembedekking
Plaats grind op de bodem van de vissenkom. Vissen vinden het fijn om deeltjes tussen de steentjes uit te plukken. Kijk wel goed naar wat voor vissen je houdt, sommige hebben grof grind en andere hebben fijn grind nodig.

Zuurstofschelp
Omdat een vissenkom over het algemeen klein is, is er geen plek voor een filter waardoor je stilstaand water krijgt. De zuurstofschelp zorgt voor extra zuurstof in het water. Deze leg je gewoon op de bodem van de vissenkom.

Aquarium planten
Er zijn niet veel planten geschikt om te plaatsen in een vissenkom. Kies voor planten die veel zuurstof afgeven aan het water en vrij sterk zijn. Denk hierbij aan Cabomba en Waterpest.

Goldfish, Vis, Aquarium, Dieren, Huisdieren, Staart

Wat heb je nodig voor in een aquarium

Bodembedekking
Doordat je waarschijnlijk planten gaat plaatsen is het belangrijk om te kijken welke bodembedekking je gaat gebruiken. Je hebt grind, zand maar ook een voedings of een substraatbodem voor planten.

Filter
Het is belangrijk dat je een goed filter plaatst in het aquarium. Kijk naar hoe groot jouw aquarium is en welke hiervoor geschikt is. Een filter helpt mee aan een goede waterkwaliteit en zorgt voor een goede doorstroming.

Verwarmingselement
kies je voor tropische vissen die houden van wat warmer water? Dan is het belangrijk dat je een verwarmingselement plaatst in het aquarium. Kijk ook hierbij weer goed naar hoe groot het aquarium is en welke hiervoor geschikt is.

Decoratie
In een aquarium heb je voldoende ruimte om decoratie te plaatsen. Vaak zorgt decoratie ook voor schuilplaatsen voor de vissen. Denk hierbij aan leuke beeldjes, planten een mooie achterwand, of driftwood en wortel voor een natuurlijke uitstraling.

Aquarium benodigdheden zijn eenvoudig te bestellen bij Huisdierplezier

Bij Huisdierplezier hebben we een ruim assortiment aan vissen benodigdheden. Heb je alles wat je nodig hebt in de winkelwagen geplaatst? Dan kun je gaan bestellen! Je kunt kiezen voor meerdere betaalmethodes zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Plaats je de bestelling op een werkdag voor 13:00 uur, dan wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden. Zo heb je altijd snel de artikelen in huis. Retourneren kan binnen 14 dagen als het artikel ongebruikt is en in de originele verpakking zit.

Heb je vragen over je bestelling of heb je meer advies nodig over bepaalde artikelen, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn te bereiken per e-mail of per telefoon. Ze zullen er alles aan doen om je zo snel mogelijk en goed te helpen bij jouw vraag.

 

Menu