• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Luchtpomp Aquarium

Luchtpomp aquarium

Om te zorgen dat de vissen en planten gezond blijven is het belangrijk dat het zuurstofgehalte goed is in het aquarium. Het filter en de planten produceren zuurstof maar soms kan er door omstandigheden te weinig zuurstof in het water zitten. In de zomer als de temperaturen in huis stijgen, stijgt de temperatuur in het aquarium ook. Als het water opwarmt zal het zuurstofgehalte in het water afnemen. Om te zorgen dat het zuurstofgehalte goed blijft is het handig om een aquarium luchtpomp te gebruiken.

Aquarium-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Waarom een luchtpomp in het aquarium?

Een aquarium luchtpomp is in een goed draaiend aquarium meestal niet nodig. Het aquariumwater neemt het zuurfstofgehalte via het wateroppervlak op. Dus hoe beweeglijker het wateroppervlak is des te meer zuurstof er opgenomen zal worden. Ook door planten wordt er zuurstof geproduceerd. Echter produceren planten alleen overdag zuurstof en verbruiken zij ’s nachts zuurstof. Dus als je veel aquariumplanten hebt zal er s’ nachts veel zuurstof worden verbruikt. Nog meer redenen waardoor er minder zuurstof in het water zit kan zijn door een temperatuurstijging, het toevoegen van medicijnen of het toevoegen van anti-algen middel. Ook kun je met een luchtpomp een lichte stroming in het aquarium creëren. De opstijgende luchtbelletjes zullen een heel klein beetje zuurstof afgeven maar zodra deze aan het wateroppervlak komen zullen ze voor extra beweging en dus voor extra zuurstof zorgen.

Het aansluiten van een luchtpomp

Het installeren van een aquarium luchtpomp is heel eenvouding. Let bij het bestellen van een luchtpomp er wel op dat je ook een slangetje en een uitstromer nodig hebt. Deze zijn niet standaard bij de pomp meegeleverd. Ook een terugslagventiel is aan te raden zodat het water nooit terug kan stromen naar de pomp. De uitstromer maak je vast aan het slangetje en het slangetje bevestig je aan de aquarium luchtpomp. Plaats de uitstromer ergens in het aquarium en zet de pomp wat hoger dan het wateroppervlak. Nu is het nog een kwestie van de stekker erin steken en klaar.

Welke soort aquarium luchtpomp is geschikt voor jouw aquarium?

Bij het kopen van een aquarium luchtpomp moet je goed letten op welke sterkte je neemt en of de luchtpomp voorzien is van één of meerdere luchtafvoermogelijkheden. Als je meerdere luchtverdelers aan elkaar wil verbinden zal je een krachtigere aquarium luchtpomp moeten aanschaffen.

Een aquarium luchtpomp kopen bij Huisdierplezier

Heb je een aquarium luchtpomp en alle daarbij komende onderdelen die je nodig hebt gevonden? Dan kun je deze veilig en snel bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdagen voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je snel alle benodigdheden in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog vragen over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail en telefoon.

Ben je ook nog op zoek naar andere aquariumbenodigdheden? Neem dan ook eens een kijkje bij driftwood en wortel, aquarium decoratie, aquariumplanten, aquarium onderhoud, vissenvoer en achterwanden.

Menu