• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquarium Verwarming

Aquarium verwarming

Als je een zoetwateraquarium wil opstarten krijg je te maken met aquarium verwarming. Al die mooie tropische vissen die je graag in jouw aquarium wil laten leven hebben een temperatuur nodig van rond de 25 graden. Dat is toch een stuk warmer dan de normale kamertemperatuur.

Oranje vissen zwemmen in een blauw aquarium | Gratis Foto

Waarom is een warmte element onmisbaar in een aquarium?

Vissen kunnen heel slecht tegen temperatuurschommelingen. Het is dus belangrijk dat je de temperatuur in jouw aquarium kunt regelen. Hiervoor wordt meestal een verwarmingselement gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende wattages en welke jij nodig hebt heeft weer te maken met hoeveel liter water er in jouw aquarium zit. Doorgaans wordt er 1 Watt per liter gerekend. Heb je bijvoorbeeld een aquarium met 100 liter water? Dan heb je een element nodig van 100 watt. Meestal wordt dit duidelijk weergegeven op de verpakking van het warmte element.

Je kunt de verwarming van het aquarium beter wat te laag zetten dan te hoog. Algen en bacteriën houden van hoge temperaturen. Op deze manier ga je dat tegen. Een hoge temperatuur is wel weer heel goed voor de groei van de planten in het aquarium. In combinatie met licht en voeding zullen ze heel hard groeien en dat is natuurlijk wel weer goed voor het evenwicht in het aquarium. Zorg dat je een temperatuurmeter in het aquarium hangt zodat je de temperatuur goed in de gaten kunt blijven houden. Kijk goed naar de vissen die in jouw aquarium leven, iedere soort heeft een bepaalde temperatuur waar ze zich het fijnst bij voelen.

Verschillende soorten aquarium verwarming

Er zijn verschillende soorten aquarium verwarming op de markt maar de twee meest voorkomende zijn toch de staafverwarming en de bodemverwarming. Staafverwarming is vergeleken met bodemverwarming veel goedkoper en kan in ieder aquarium. Het is heel makkelijk te installeren en makkelijk te vervangen als deze stuk gaat. Echter heb je met een staafverwarming wel wat meer last van temperatuurschommelingen om de temperatuur op een andere plek in het aquarium minder hoog is dan dicht bij de staafverwarming. Ook de bodem wordt minder verwarmt waardoor de plantengroei over het algemeen minder is en je ziet een staafverwarming meestal zitten wat de uitstraling van het aquarium wat minder maak. Een bodemverwarming is in aanschaf dan wel een stuk duurder en is deze wat lastiger te installeren maar het is onzichtbaar, de temperatuur is overal meer gelijk en de bodem is natuurlijk warmer wat beter is voor de planten. Wel moet het aquarium leeg zijn om het te installeren en als het stuk gaat zal je het hele aquarium weer moeten legen om het te vernieuwen.

Aquarium verwarming kopen bij Huisdierplezier

Bij Huisdierplezier kun je terecht voor een goede aquarium verwarming. Bestel je deze op een werkdag voor 13:00 uur? Dan wordt het artikel nog dezelfde dag verzonden. Zo kun je het aquarium snel op de juiste temperatuur brengen! Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog een vraag over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn op werkdagen bereikbaar per e-mail en telefoon.

Heb je nog meer vissenbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij ons vissenvoer, alle aquarium decoratie, filters en pompen, driftwood en wortels en aquarium planten

Menu