• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquarium Filters en Pompen

Aquarium filters en stromingspompen

Een filter is heel erg belangrijk en onmisbaar voor in het aquarium. Zonder een filter zal het aquarium in de loop van de tijd een groot mengel zijn van afvalstoffen en uitwerpselen van vissen. Dit kan ook gebeuren als je een filter hebt en je deze niet goed en op tijd schoonmaakt. Dus onderhoud van het filter is ook nodig! Een aquariumfilter zal altijd voor een heel klein beetje stroming zorgen op het punt waar het water de filter verlaat. Sommige vissen houden van een wat sterkere stroming. In dat geval kun je ervoor kiezen een stromingspomp te plaatsen om dit te creëren.

Pecera-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Waarom is een aquariumfilter zo belangrijk?

Je kunt een aquarium filter vergelijken met een wc voor mensen. Het filter zorgt ervoor dat alle uitwerpselen en ander vuil dat in het water terecht komt eruit wordt gefilterd. Ook zorgt een filter voor een goede watercirculatie. Het aquariumfilter zorgt dus voor een goede balans in het aquarium. Ook aquariumplanten dragen bij aan het zuiveren van het water. Hoe meer planten je in het aquarium hebt hoe minder zwaar het voor de filter zal zijn. Heb je bijna geen planten? Dan zal er heel veel worden gevraagd van de filter.

Het schoonmaken van een aquariumfilter

Het is een klusje dat regelmatig terugkomt. Het schoonmaken van de filter is noodzakelijk. Vooral mechanische filters zullen wat vaker schoongemaakt moeten worden omdat het vuil zich daar makkelijk in kan opstapelen. Een biologische filter wil je namelijk niet te vaak verstoren omdat hierin een goede bacteriën gevestigd zitten die een zuiverende werking hebben op je aquariumwater. Het is dus niet goed als je de filter schoonmaakt met kokend water omdat je hiermee de bacteriën dood.

Wat zijn de voor en nadelen van een binnen- en een buitenfilter?

Een buitenfilter is een groot filter, werkt heel sterk en wordt buiten het aquarium geplaatst. Wel is een buitenfilter een stuk duurder dan een binnenfilter. Een binnenfilter wordt in het aquarium geplaatst en is wat makkelijk schoon te maken van een buitenfilter. Dat komt omdat een buitenfilter uit veel meer onderdelen bestaat en het meer werk is om deze allemaal schoon te krijgen. Wel moet een binnenfilter vaker worden schoongemaakt. Kies je voor een binnenfilter, dan moet je er wel rekening mee houden dat deze in het zicht hangt. Je kunt dit wel wegwerken met planten of andere aquarium decoratie. Een buitenfilter zorgt voor voldoende stroming in het aquarium maar is ook wel wat moeilijker te monteren dan een binnenfilter. Let wel op dat de stroming van een buitenfilter te sterk is voor een klein aquarium met minder dan 75 liter water. Dus wil je een filter dat eenvoudig is aan te sluiten en makkelijk is schoon te maken? Kies dan voor een binnenfilter. Wil je gaan voor het echte werk en zoek je een sterk filter? Neem dan een buitenfilter.

Weinig Aquarium-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Het plaatsen van een stromingspomp

Soms zie je wel eens dat er op bepaalde plekken van je aquarium veel vuil ophoopt. Dat betekend dat er op deze plek in de bak geen stroming is. Dat doet de waterkwaliteit niet ten goede. Het is dus belangrijk dat je ook op deze plek een lichte stroming gaat creëren. Dat kan heel makkelijk met een stromingspomp of ook wel een circulatiepomp. Op die manier zullen de uitwerpselen en andere afvalstoffen van hun plek komen en uit het water kunnen worden gefilterd. Ook is een goede circulatie van het water in het aquarium belangrijk voor aquariumplanten. Op deze manier kunnen de voedingsstoffen bij de planten komen zodat deze goed blijven groeien. Let er wel op dat de stroming niet te sterk is. Dit kun je zien als de vissen niet kunnen rusten en als de planten niet op hun plek blijven zitten.

Aquariumfilters en stromingspompen kopen bij Huisdierplezier

Heb je het juiste filter of de juiste circulatiepomp gevonden? Dan kun je deze eenvoudig, snel en veilig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur, zal deze nog dezelfde dag verzonden worden. Zo heb je snel al jouw benodigde aquariumtechniek in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen met Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog wat vragen over een artikel of over jouw geplaatste bestelling? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Deze zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail en telefoon.

Heb je nog meer aquariumbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij het vissenvoer, verwarminselementen, aquarium onderhoud, aquarium decoratie, aquariumplanten en luchtpompen.

Menu