• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Aquariumtechniek

Aquariumtechniek

Tegenwoordig heb je vele hulpmiddelen om je aquarium de beste verzorging te geven die het nodig heeft. Zonder alle techniek is het onderhouden van een aquarium heel veel werk. Zorg daarom dat je al het nodige in huis hebt om ook nog lekker te kunnen genieten van het aquarium!

Foxface Vis, Coral, Tropische, Onderwater, Exotische

Welke soorten Aquariumtechniek zijn er allemaal?

Als we het hebben over aquarium techniek, praten we voornamelijk over producten die ervoor zorgen dat het aquarium mooi schoon blijft, die zorgen dat de temperatuur van het water stabiel blijft en die ervoor zorgen dat er voldoende zuurstof en circulatie aanwezig is in het water.

Wat heb je nodig voor het schoonhouden van je aquarium?

Ten eerste is een goede aquarium filterpomp heel belangrijk. In het aquarium zwemmen vissen en leven planten die zorgen voor afscheiding en rommel. De filterpomp, filtert het water en haalt zo alle viezigheid uit het water waardoor de kwaliteit goed blijft. Een filter moet ook schoongemaakt worden. Heb je een biologische filter? Dan moet je dat niet te vaak doen omdat je anders het evenwicht verstoort. Als je een mechanische filter hebt kun je de filters gewoon vervangen wanneer ze bijna vol zijn.

Hoe reguleer je de temperatuur van het water?

Er zijn vele vissen die je kunt houden in een aquarium. Heb je een tropisch aquarium? Dan heb je een verwarming nodig. De gemiddelde temperatuur die nodig is voor tropische vissen is ongeveer 25 graden. Omdat dit geen temperatuur is die je normaal in de woonkamer hebt is een verwarmingselement noodzakelijk. Kijk altijd naar wat voor soort vissen je hebt. De ene soort leeft het beste op een temperatuur tussen de 26 tot 30 graden, en de andere soort leeft het beste op een temperatuur tussen de 19 en 27 graden.

Het is ook belangrijk om te kijken naar hoeveel Watt de verwarming heeft. De wattage hangt meestal af van de locatie van het aquarium en de inhoud van de bak. Staat het aquarium in een koude ruimte? Dan heb je al snel 1 Watt per liter water nodig, staat de bak in de woonkamer waar het lekker warm is? Dan is 0,5 Watt per liter water goed. Je kunt beter kiezen voor een verwarming met iets teveel vermogen dan te weinig!

Plaat een thermometer in het water zodat je de temperatuur altijd goed in de gaten kunt houden. Als het water te warm is kan dit zorgen voor veel algen en dat wil je natuurlijk niet. Ook is het schommelen van de temperatuur niet zo goed voor de vissen.

Zo zorg je voor voldoende zuurstof in het water

Het is belangrijk dat er een stabiele toevoer is van CO2. Groeien de planten niet goed en heb je last van algengroei in het aquarium? Dan is er een grote kans dat je een tekort hebt aan zuurstof in het water.

In ons assortiment hebben wij een luchtpomp die je kunt uitrusten met een slangetje en een uitstromer. Op het moment dat je de luchtpomp aanzet zullen er heel veel luchtbelletjes uit de uitstromer komen. Deze zorgen voor een bewegend wateroppervlak, wat zorgt voor extra zuurstof in het water. Ook zorgt dit voor extra circulatie. Overigens hebben we de uitstromers in verschillende vormen zodat je zelf een mooi plaatje kunt creëren.

Veiltail, Vis, Goudvis, Zwemmen, Aquarium, Zoetwatervis

Aquarium techniek kun je makkelijk bestellen bij Huisdierplezier!

Alle benodigdheden zijn gemakkelijk te bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur, zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je alle spulletjes snel in huis!  Je kunt bij ons kiezen voor meerdere betaalmethodes zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Kies voor de methode waar jij je het meest prettig bij voelt. Heb je jouw bestelling ontvangen en ben je niet tevreden? Dan mag je deze retourneren mits de artikelen niet in gebruik zijn genomen en in de originele verpakking zitten.

Heb je nog wat vragen over bepaalde artikelen, of over de zending van het pakket? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan door te mailen of door te bellen. Mailen kan 24/7, bellen kan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 09:00 uur tot 12:00 uur en in de middag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Zij zullen hun uiterste best doen je te helpen bij jouw vraag.

Menu