• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vissen benodigdheden

De mooiste accessoires voor jouw vissen!

Alle benodigdheden voor vissen

Vissen kunnen op verschillende manieren gehouden worden, in een vissenkom, een mooi aquarium of buiten in de vijver. Om de vissen goed te kunnen verzorgen heb je verschillende artikelen nodig om bijvoorbeeld het aquarium te reinigen, je vissen te kunnen vangen of ook heel heel belangrijk, ze te kunnen voeren. Voor al deze benodigdheden kun je terecht bij Huisdierplezier!

Discus Vis, Aquarium, Zoetwater, Kleurrijke, Vis

Wat heb je precies allemaal nodig?

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we alles opgedeeld in drie hoofdcategorieën.

Huisvesting Benodigdheden
Hier vind je alle leuke decoratie die je kunt plaatsen in een vissenkom of aquarium. Richt de bak in met allerlei leuke beeldjes en nep plantjes, helemaal in jouw stijl. Creëer een omgeving met allerlei grappige figuurtjes of kies voor een mooie natuurlijke uitstraling, het is allemaal mogelijk!

Ook vind je hier grind, zand, een speciale substraatbodem of voedingsbodem voor in de vissenkom of het aquarium. Grind is er in allemaal verschillende kleuren, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Wil je een bodem die zorgt voor een langdurig biologisch evenwicht in het aquarium? Dan kun je beter kiezen voor een substraatbodem. Deze heeft een groot poriën volume die een ideale huisvesting biedt voor nuttige bacteriën en micro-organismen. Hierdoor ontstaat een optimale filterende werking van de bodem. Toch liever een bodem die de planten in het aquarium optimaal laat wortelen en groeien, dan is de voedingsbodem van Flamingo de beste keuze.

Voeding en Verzorging
Een goede voeding is belangrijk voor vissen. Zo is er voor allerlei verschillende vissen ook een speciale voeding die precies is afgesteld op die vis. Zo is er vissenvoer speciaal voor goudvissen, tropische vissen, steuren en andere vijvervissen.

Ook hebben vissen ook verzorging nodig. Denk hierbij aan het schoonmaken van de vissenkom of het aquarium. Zo is een schepnetje handig om de vissen tijdens het schoonmaken even over te plaatsen naar een andere bak, is een hevelpomp makkelijk om water probleemloos uit het aquarium te pompen en is een algenmagneet ideaal om de ruiten algenvrij te maken.

Aquariumtechniek
Bij het goed onderhouden en het goed draaiend houden van een aquarium heb je verschillende hulpmiddelen. Deze hebben we ook onderverdeeld:

Verwarmingselement, deze heb je nodig als je ervoor kiest om tropische vissen te gaan houden in het aquarium. Denk hierbij aan maanvissen, neon tetra’s, kardinaal tetra’s, zoenvissen, guppy’s en verschillende soorten algeneters. Deze vissen hebben allemaal verwarmd water nodig om te overleven en daar kun je een verwarmingselement voor gebruiken.

Pompen, deze zijn handig om te gebruiken als je extra zuurstof aan het water wil toevoegen. Aan een luchtpomp kun je een uitstromer plaatsen die zorgt voor luchtbubbeltjes in het aquarium. Zeker tijdens hele warme dagen zal het zuurstof in het water afnemen en is het belangrijk om dit soort hulpmiddelen te gebruiken. Ook zijn er circulatiepompen. Deze zorgen voor stroming in het aquarium. Stroming is belangrijk om voeding voor planten of medicijnen voor vissen gelijkmatig te verdelen over de bak. Ook zijn er vissen die van stroming houden. Let op, teveel stroming kan ook weer een negatief effect hebben.

Filters, deze zijn heel belangrijk om de vissen gezond te houden. Een goede balans begint met een goede filter plaatsen. Een aquarium filter vangt alle uitwerpselen en andere stoffen op die in het water terecht komen en zorgt ervoor dat het water blijft circuleren. Periodiek onderhoud van het gehele aquarium is belangrijk, hoe groter het aquarium is, hoe minder vaak je de filter hoeft schoon te maken. Ook is het zo dat het filter harder moet werken als er weinig levende planten in het aquarium, dit omdat planten een zuiverende werking hebben. Bekijk dus goed welke filter het beste past bij jouw aquarium.

Vissenkommen en Aquaria

Je zult je afvragen waar je de vissenkommen en aquaria kunt vinden op Huisdierplezier. Helaas is het heel erg lastig om deze met een pakketdienst bij klanten te laten leveren zonder dat er schade komt aan het artikel omdat een vissenkom of een aquarium natuurlijk heel erg breekbaar is. Daarom hebben wij ervoor gekozen om deze weg te laten uit ons assortiment en alleen alle benodigdheden aan te bieden zodat je bij ons toch ook nog terecht kunt voor jouw vissen!

Vissenbenodigdheden kopen bij Huisdierplezier

Het is heel eenvoudig om een bestelling te plaatsen! Heb je alle artikelen die je nodig hebt in het winkelmandje geplaatst? Dan kun je kiezen tussen verschillende betaalmethodes zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving of Achteraf betalen. Als je op werkdagen voor 13:00 uur de bestelling plaatst zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je alles wat je nodig hebt snel in huis! Onze pakketten worden vervoerd met GLS, als je vragen hebt over jouw pakketje kun je altijd even contact opnemen met de klantenservice.

Toch wat meer informatie nodig over bepaalde producten? Ook hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen hun best doen om je goed te helpen en je van de juiste informatie te voorzien.

Menu