• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Top 10 Konijnenhokken

Bekijk hier alle konijnenhokken

De top 10 konijnenhokken van Huisdierplezier

Wanneer je op zoek bent naar een konijnenhok kom je al snel tot de ontdekking dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Er zijn veel konijnenhokken op de markt met elk zijn eigenschappen, voordelen, nadelen en bijzonderheden. Maar wanneer kies je nu het juiste hok in jouw situatie, voor jouw konijnen en binnen jouw budget? 

Waar moet een goed konijnenhok aan voldoen?

Op deze pagina geven wij de top 10 konijnenhokken uit ons assortiment. Omdat elke situatie anders is, is het aanwijzen van het perfecte konijnenhok niet met een antwoord te geven. Daarom hebben wij deze top 10 samengesteld. Met verschillende soorten konijnenhokken welke elk op eigen manier een bijdrage kunnen zijn aan de huisvesting van jouw konijnen. Op deze manier hopen we je te helpen bij de keuze voor het perfecte konijnenhok.

Voldoende ruimte Nummer één op jouw wensenlijst voor het perfecte konijnenhok staat hoogstwaarschijnlijk: Ruimte! Niets is zo belangrijk als voldoende ruimte voor jouw konijnen. Wanneer konijnen te klein wonen kan dit resulteren in vervelend gedrag. Knagen aan het konijnhok, territorium drift rondom het hok en zelfs agressief gedrag zijn geen vreemde gevolgen van kleine huisvesting. Het is dan ook van belang dat het konijnenverblijf voor jouw konijnen voldoende ruimte biedt om te rennen, springen, spelen en de energie kwijt te kunnen. Hoe groter het verblijf, hoe beter maar in grote lijnen adviseren wij 1 m2 per konijn én voldoende uitloopruimte. Deze ruimte kun je jouw konijnen eenvoudig bieden door het gebruik van een konijnen ren.

Goede materialen De keuze in konijnenhokken loopt sterk uiteen, van goedkope konijnenhokken tot grote luxe konijnenhokken. De prijs is hierin niet het enige verschil wat deze hokken hebben ten opzichte van elkaar. Het grootste verschil in de konijnenhokken is de duurzaamheid en kwaliteit van de gebruikte materialen. Over het algemeen kun je konijnenhokken onderverdelen in twee groepen; onderhoudsvrije konijnenhokken en konijnenhokken met periodiek onderhoud. Deze laatstgenoemde worden machinaal geproduceerd en kunnen door het gebruik van onbewerkte materialen tegen lagere prijzen worden aangeboden. De konijnenhokken welke onderhoudsvrij zijn worden handmatig geproduceerd met bewerkte houtsoorten, deze verblijven zijn duurder in aanschaf maar bieden een langdurig en kwalitatief hoger verblijf voor jouw konijnen.

Voldoende Comfort Een goed konijnenhok biedt naast voldoende ruimte ook comfort aan de konijnen. Een konijnenhok moet beschikken over een goed tocht en vocht dicht nachthok waar de konijnen koude nachten warm kunnen doorbrengen en waar ze een dutje kunnen doen in de middag. Hiernaast is het aan te raden te zorgen voor een buitenruimte aan het nachthok waar jouw konijnen kunnen genieten van de buitenlucht. Dit kun je eenvoudig creëren door een konijnenhok met ren aan te kopen of een losse konijnenren aan het nachthok te plaatsen. Omdat konijnen hygiënische dieren zijn is het aan te raden jouw konijnen zindelijk te maken. Dit is niet alleen handig voor het schoonmaken van het verblijf, het is ook fijn en comfortabel voor de konijnen om te verblijven in een schoon en fris verblijf.

Praktisch in gebruik Niets is zo onhandig als een konijnenhok waar je niet goed bij de dieren kunt komen of waar het schoonmaken een dagtaak is. Een konijnenhok moet naast mooi, groot en comfortabel ook praktisch zijn in gebruik. Zeker wanneer jouw konijnen niet zindelijk zijn is het raadzaam een konijnenhok aan te kopen met een uitschuifbare lade, op deze manier kun je het hok eenvoudig schoonmaken. Zijn jouw konijnen zindelijk kies dan een konijnenhok waar voldoende ruimte is voor het plaatsen jouw konijnentoilet. Hiernaast dien je te kijken naar de mogelijkheid voor het aanbieden van voeding en water, drinkt jouw konijn uit een fles houd er dan rekening mee dat er een mogelijkheid moet zijn om jouw konijnenfles op te hangen in het verblijf. Lopen jouw konijnen regelmatig los door de tuin dan adviseren we een konijnenhok waarbij vrije toegang mogelijk is, zodat je ze niet telkens hoeft op te tillen.

Onze top 10 konijnenhokken

Wij krijgen vaak de vragen; Welk konijnenhok is geschikt voor een hangoor konijn? Of hoeveel ruimte moet ik mijn Franse Hangoor bieden? Deze vragen zijn niet heel simpel te beantwoorden en zijn afhankelijk van de totale situatie. Heb jij een grote buitenruimte welke afgeschermd is voor jouw Franse Hangoren en ben je op zoek naar een schuilhok voor de nacht en regenachtige dagen? Dan is het advies voor het juiste konijnenhok totaal afwijkend dan wanneer je een konijnenhok zoekt voor jouw dwergkonijn. Dit is ook de reden dat de top 10 beste konijnenhokken uit ons assortiment sterk uiteen lopend zijn. Van goedkope konijnenhokken welke perfect te gebruiken zijn als schuilhok in de konijnen ren tot grote luxe onderhoudsvrije konijnenverblijven welke tevens op maat gemaakt kunnen worden. Hieronder een aantal voordelen van de verschillende konijnenhokken in onze top 10:

Konijnenhok zonder ren Een konijnenhok zonder ren kan perfect gebruikt worden als schuilplek in een konijnenren of wanneer jouw konijnen de gehele tuin tot hun beschikking hebben. Een goed konijnenhok zonder ren is voorzien van meerdere deurtjes waardoor je goede toegang kunt bieden voor de konijnen. Hiernaast beschikt deze over een open te klappen dak waardoor je het hok goed schoon kunt maken.

Konijnenhok met ren Een konijnenhok met ren biedt direct alles wat je nodig hebt voor jouw konijn. Een goed degelijk nachthok en een ruime uitloopruimte. Wanneer jouw konijnen permanent verblijven in een konijnenhok met ren is het wel aan te raden deze op een verharde ondergrond te zetten zodat de konijnen niet kunnen uitgraven en ontsnappen. Afhankelijk van de afmeting van het konijnenhok met ren is het aan te raden jouw konijnen toch regelmatig de pootjes te laten strekken buiten het verblijf.

Dubbel konijnenhok Een dubbel konijnenhok biedt meer ruimte als een konijnenhok zonder ren en wordt hierdoor vaak gebruikt als permanent verblijf voor konijnen. Op basis van behoefte is het toch aan te raden jouw konijnen regelmatig de ruimte te bieden buiten het verblijf. Dit kun je eenvoudig doen door een ren te plaatsen aan het dubbele konijnenhok. Ook voor binnen gebruik en gebruik op balkon of terras is een dubbel konijnenhok erg handig in gebruik.

Luxe onderhoudsvrije konijnenhokken Ook in onze top 10 vind je onze eigen productie konijnenhokken. Deze verblijven zijn handgemaakt in eigen werkplaats. We gebruiken enkel hoogwaardige materialen waardoor deze dierenverblijven een levensduur hebben tot wel 15 jaar en geen onderhoud vragen. Onze luxe konijnenhokken zijn vrijwel allemaal voorzien van een grote ren en een ruim nachthok. Aan ruimte geen gebruik bij deze verblijven en mocht je het allemaal nog net íets groter willen laten maken voor jouw konijnen? Ook dat is mogelijk, naast een ruim assortiment konijnenhokken uit voorraad kunnen wij in onze werkplaats het perfecte maatwerk konijnenhok voor jou produceren!

Heb je vragen of wil je advies?

Het kiezen van het juiste konijnenhok vraagt om onderzoek. Het is dan ook begrijpelijk wanneer deze keuze lastig voor je is. Ons grote assortiment konijnenhokken maakt dit niet altijd makkelijker, maar wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. Tenslotte kunnen konijnen met gemak een leeftijd van 10 jaar bereiken, een goede keuze voor jouw konijnenhok is dan ook belangrijk! Neem gerust contact met ons op voor advies.

Menu