• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Top 10 Kippenhokken

De top 10 beste kippenhokken!

Wanneer je kippen wilt gaan houden is het waarschijnlijk de eerste aankoop waar je aan denkt: Een kippenhok! Een goed kippenhok zorgt voor bescherming, veiligheid én comfort bij jouw kippen. Tenslotte verzorgen ze ook regelmatig het ontbijt dus ze mogen dan ook zeker wel iets terugkrijgen. Maar waar moet een goed kippenhok aan voldoen en wat is het beste kippenhok voor jouw kippen? Op deze pagina bekijken we onze top 10 beste kippenhokken uit onze kippenwinkel. Naast deze kippenhokken zijn er nog veel meer kippenhokken te koop welke je kunt vinden in onze categorie: Kippenhokken

Kippen, Dieren, Pluimvee, Boerderij

Waar moet het perfecte kippenhok aan voldoen?

Wanneer je op zoek gaat naar het perfecte kippenhok voor jouw kippen zijn een aantal dingen heel belangrijk. Ten eerste; Hoeveel kippen wil je houden in het kippenhok maar ook wat voor ras kippen je kiest is van belang bij het kiezen van het juiste kippenhok. Waar de Brahma kip een groot kippenhok nodig heeft met veel uitloopruimte hebben kleinere kippenrassen zoals de krielkip genoeg aan een kleiner oppervlakte. Hieronder bekijken we de punten waar je op moet letten bij het aankopen van een kippenhok voor jouw kippen.

Voldoende ruimte voor jouw kippen - Ten eerste is het heel belangrijk voldoende ruimte te creeeren voor de kippen. Zeker wanneer je meerdere kippen wilt houden is het van belang dat iedere kip voldoende ruimte heeft. Ahankelijk van de beschikbare ruimte kun je hier op inspelen door gebruik te maken van een goed nachthok voor meerdere kippen én een ruimte waar de kippen kunnen scharrelen, bijvoorbeeld een kippenren.

Legnesten voor de hennen - Hoe meer hennen je hebt, hoe meer legnesten er nodig zijn. Per legnest rekenen we ongeveer 3 hennen, heb je dus 6 kippen dan is het noodzakelijk dat je minimaal 2 legensten aanbiedt in het kippenhok. Een legnest moet gezien afmeting natuurlijk ook worden afgestemd op de grootte van de hen. Voor grote hennen geldt een groter legnest dan voor kleine kriel hennen.

Zitstokken voor de kippen - Ook zitstokken moeten er natuurlijk voldoende zijn voor de kippen, de meeste kippen slapen namelijk op stok. Een zitstok voor een gemiddelde kip moet een afmeting hebben van ongeveer 20 á 30 centimeter. Meerdere kippen betekend vanzelfsprekend meerdere zitstokken in het nachthok van jouw kippen.

Bescherming tegen weersinvloeden - Plaats het kippenhok nooit recht in de zon, kippen kunnen vrij slecht tegen hitte. Hiernaast is het belangrijk een kippenhok te kiezen welke voldoende bescherming biedt aan de kippen, zowel in de zomer als in de koudere wintermaanden. Zorg dat het kippen zo goed mogelijk tocht en vocht vrij is en blijft door deze op bijvoorbeeld stenen te plaatsen. Dit beschermd overigens het hok ook tegen optrekkend vocht én biedt comfort aan de kippen.

Bescherming voor gevaar en ongedierte - Kippen zijn geen nette eters, ze pikken maar wat rond in de voerbak. Dit betekend dus ook dat er snel ongedierte in het kippenhok kan komen. Het is belangrijk de dieren hiervoor te beschermen, maak het kippenhok dan ook regelmatig schoon en zorg dat gemorste voeding wordt opgeruimd. Woon je in een bos gebied of heb je veel last van roofdieren in de omgeving, zorg er dan zeker voor dat het kippenhok goed kan worden afgesloten. Zeker in de nacht wanneer de kippen toch op stok zitten is het aan te raden het kippenhok te sluiten om roofdieren buiten de kooi te houden.

Méér voor jouw kippen kopen?

Natuurlijk kan het zo zijn dat jouw perfecte kippenhok niet terug te vinden is in onze top 10, geen paniek het aanbod van onze kippenhokken gaat veel verder dan deze top 10. In onze kippen winkel vind je een groot assortiment kippenhokken. Van kippenhokken bouwpakketten tot gemonteerde handgemaakte kippenhokken welke ook nog eens onderhoudsdvrij zijn. Wil je meer items scoren voor jouw kippen bekijk dan een van onderstaande categorien:

Lees meer informatie over kippen

Vind je het leuk om meer informatie te lezen over kippen, kippenverzorging, kippenrassen én onze maatwerk verblijven voor kippen? Bekijk dan eens onze blogpagina hier vind je leuke en leerzame items over kippen zoals:

Kippenblog:  Verschillende kippenrassen
Kippenblog:  Leuke kippennamen op een rij
Kippenblog:  Een legnest voor jouw kippen?
Kippenblog:  Hoe groot moet een kippenhok zijn?
Kippenblog:  De Brahma kip
Kippenblog:  De kip met de gouden eieren
Kippenblog:  Alles wat je wilt weten over de krielkip

Menu