• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Top 10 Hondenmanden

Top 10 hondenmanden

In onze hondenwinkel vind je een groot assortiment hondenmanden, voor jong en oud. Maar welke hondenmand is nu perfect voor jouw viervoeter? We berijpen dat een groot assortiment de keuze niet altijd makkelijker maakt, op deze pagina gaan we je hierbij helpen. Binnen onze top 10 hondenmanden vind je de beste hondenmanden uit ons assortiment, gebaseeerd op ervaringen van onze klanten.

Mooie, schattige en mooie binnenlandse chihuahua puppy's vrienden liegen, ontspannen in hondenmand | Premium Foto

Waar moet een hondenmand aan voldoen?

Een goede hondenmand heeft natuurlijk een aantal eisen voor de hond. Vanzelfspreken is dit ook afhankelijk van de hond zelf. De ene hond heeft de voorkeur voor een hondenmand met opstaande rand waar een heerlijk nestje in gemaakt kan worden, terwijl voor de andere hond een waterafstotende hondenmand een betere keuze is. Binnen onze hondenwinkel vind je dan ook een ruim assortiment waar voor elke hond een perfecte hondenmand tussen zit. Los van de voorkeuren van jouw hond zijn er natuurlijk ook een aantal punten waarop je moet letten bij het kopen van een goede hondenmand. Hieronder vind je een aantal punten waaraan een hondenmand moet voldoen:

Hondenmand Ortho Visco

Een hondenmand moet comfort bieden

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de hondenmand voor jouw hond een hoog comfort gehalte heeft. Deze plek is namelijk bedoeld voor de hond om lekker te kunnen dutten. Een comfortabele hondenmand is voorzien van een goede stevige vulling welke zijn vorm niet verliest naar mate van gebruik. De meeste hondenmanden zijn voorzien van een polyester vulling welke veel comfort biedt. Hiernaast vind je ook orthopedische hondenmanden in onze winkel, welke een extra ondersteunde functie hebben voor het lichaam van de hond. Ideaal voor oudere honden, honden met gewrichtsproblemen maar ook honden welke simpelweg houden van een fijn comfortabel plekje in huis.

Bed dreambay shadow 100x80x25 cm

Een hondenmand moet goed te reinigen zijn

Het kan nog wel eens voorkomen dat jouw hond met zijn vieze poten in de mand springt, of dat er zelfs een ongelukje gebeurt in de hondenmand. Het is in deze gevallen natuurlijk wel fijn wanneer de hondenmand wasbaar is. Veel van onze hondenmanden zijn voorzien van een afneembare cover, een hondenmand met cover kan eenvoudig worden gereinigd. Ook is het mogelijk te kiezen voor een waterafstotende hondenmand welke ideaal is voor honden welke veel buiten leven en nog wel eens met de vieze poten een dutje willen doen. 

Hondenmand Felda

Een hondenmand moet de juiste maat hebben

Om voldoende comfort te kunnen bieden tijdens een rustmoment voor de hond, is het natuurlijk ook belangrijk dat de hondenmand de juiste maat heeft. De juiste maat voor jouw hond om lekker languit te kunnen genieten van een dutje. Om te bepalen welke maat het meest geschikt is voor jouw hond kun je deze het beste opmeten. Meet de hond op in ligstand waardoor je kunt zien welke ruimte hij exact nodig heeft. Houdt er rekening mee dat de maten van een hondenmand worden weergegeven als binnenmaat, dit betekend dat de randen van de manden niet worden meegeteld in de maatvoering. Het lig oppervlakte van de hondenmand is belangrijk om te bepalen welke maat geschikt is voor jouw hond.

Hondenmand Biba

De hondenmand moet uitstraling hebben

Natuurlijk wil het oog ook wat. Zeker omdat honden graag betrokken worden in het gezin en hiermee de hondenmand vaak een prominente plek in huis heeft. Je wilt dan geen lelijke hondenmand plaatsen natuurlijk. In onze hondenwinkel vind je dan ook moderne hondenmanden, hondenmanden met speciale stoffen en hondenmanden in bijvoorbeeld riet welke een robuuste uitstraling geven aan een hondenmand. Kies een mand welke past in jouw interieur of zelfs een welke past bij het uiterlijk van jouw hond, dan doe je het altijd goed!

Een hondenmand kopen

Een hondenmand kopen doe je natuurlijk niet elke dag, tenminste als het goed is niet. Een goede hondenmand gaat een tijdje mee dus de keuze welke je maakt is belangrijk. Heb jij vragen over onze hondenmanden of andere artikelen in ons assortiment? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij laten onze artikelen regelmatig testen door verschillende soorten honden. Hierdoor kunnen we duidelijk aangeven welke hondenmand geschikt is voor welke soort hond, welke hondenmand het meeste comfort biedt én welke hondenmand een goede prijs kwaliteits verhouding heeft. Heb jij een echte sloper in huis? Ook in dit geval kunnen wij een passende hondenmand aanbieden. Bekijk ons totaal aanbod voor hondenmand hier, of shop een hondenkussen, hondenbench of andere benodigdheden voor jouw hond in onze hondenwinkel.

Menu