• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Hondenborstel Ovaal Flamingo

Schrijf de eerste review van dit product

€ 3,99
 • SSL Veilig winkelen & betalen
 • Retourneren binnen 14 dagen!
Rubber Borstel Ovaal

Hondenborstel Ovaal

€ 3,99
Beschrijving

Hondenborstel Ovaal 13.5 x 9 x 3 cm

 

Deze rubberen borstel is ideaal om je huisdier mee te kammen. Daarnaast blijft door het rubber een hoop haren aan de borstel plakken en ligt dus niet heel jouw huis vol met haren. De borstel is handig in gebruik en met de verschillende kleuren is er voor iedereen wat wils.Let op : je ontvangt 1 exemplaar in willekeurige kleur.

 

Pluspunten

 • Hondenborstel met ovaal oppervlakte
 • Verzorgd de vacht en verwijderd klitten
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren, kleurkeuze is niet mogelijk
 • Verwijderd losse haren uit de vacht alsmede vuil
 • Bekijk ook onze andere borstels en kammen voor vachtverzorging

Bekijk ook onze andere hondenborstels!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Afmeting: 13.5 x 9 x 3 cm
 • Merk: Flamingo
 • Buitenmaat lengte in cm: 9
 • Buitenmaat breedte in cm : 3
 • Buitenmaat hoogte in cm: 13.5
 • Hoofdmateriaal: Rubber
 • Bestendigheid: Waterdicht
 • Waterbestendig: Is waterbestendig
 • Te gebruiken: Vacht
 • Pluspunten: Zacht rubber
 • Kleur: Willekeurig
 • Kleur: Multi
Keuzehulp Hondenborstel en Kam

Vachtverzorging bij een hond is belangrijk maar welke hondenborstel of hondenkam heb je nodig voor welk vachttype? Met deze keuzehulp gaan we je een handje op weg helpen. Voor iedere vachtsoort is er een wekelijkse verzorging en een speciale vachtverzorging voor tijdens de ruiperiode die twee keer per jaar plaatsvindt.

Korthaar en kort stokhaar

Honden met kort haar of kort stokhaar hebben niet heel veel vachtverzorging nodig. Wat je kunt doen is ze 1 keer in de week met een vochtig microvezeldoekje aaien. Op deze manier verwijder je de dode haren. Als ze in de rui zijn kun je deze honden het beste wassen en droogblazen om alle losse haren te verwijderen. Dit kun je ook laten doen bij een trimsalon.

Hondenrassen met een kortharige vacht of met kort stokhaar zijn bijvoorbeeld:
Boxer, Franse Bulldog, Dwergpinscher, Labrador, Rottweiler en Stafford.

Franse Bulldog, Hond, Moe, Kuscheldecke, Op De Bank

Normaal tot lang stokhaar

Honden met een normale tot lange stokharige vacht moet je twee keer in de week controleren op klitten. Dit kun je doen met een grof getande hondenkam en daarna borstelen met een zachte slickerborstel. Als je dit doet controleer je de oksels, de liezen, de borst, broek en achter de oren. Ook is het bij dit vachttype goed om ze tijdens de ruiperiode goed te laten wassen en uitblazen bij een trimsalon.

Hondenrassen met een normale tot lange stokharige vacht zijn bijvoorbeeld:
Siberische Husky, Border Collie, Shiba Inu, en Keeshonden.

De Siberische Husky, Hond, Husky, Dier, Zoogdier, Bont

Kort golvend haar met dikke ondervacht

Honden met kort golvend haar en een dikke ondervacht moet je twee keer in de week controleren op klitten. Dit kun je doen met een grof getande hondenkam en daarna borstelen met een zachte slickerborstel. Als je dit doet controleer je de oksels, de liezen, de borst, broek en achter de oren. Ook is het bij dit vachttype goed om ze tijdens de ruiperiode goed te laten wassen en uitblazen bij een trimsalon.

Hondenrassen met kort golvend haar haar en een dikke ondervacht zijn bijvoorbeerd:
Leonberger, Newfoundlander, Berner Sennenhond en de Sint Bernard.

Dier, Hond, Berner Sennenhond

Lange ruige dekharen, dikke ondervacht

Honden met lange ruige dekharen en een dikke ondervacht moeten dagelijks even geborsteld worden met een pinnenborstel. Ook controleer je ze dan even op klitten met een grove hondenkam. Doe dit vooral op de plekken waar klitten het meest voor komen. Dat is voornamelijk in de oksels, de liezen, de borst, de buik, de broek en achter de oren. Gebruik daarvoor een kleine slickerborstel omdat je op die plekken niet goed kunt komen met een pinnenborstel. Bij dit soort honden kun je er ook voor kiezen om ze een paar keer per jaar naar de trimsalon te brengen om ze eventueel in model te laten knippen.

Hondenrassen met lange ruige dekharen en een dikke ondervacht zijn bijvoorbeeld:
De Schapendoes, Bearded Collie en de Bobtail.

Hond, Harige, Cute, Huisdier, Dierlijke, Portret

Kort zijdehaar met bevedering

Bij honden met kort zijdehaar en bevedering hoeven alleen de langer behaarde delen van de vacht dagelijks gecontroleerd te worden op klitten. De korte gedeeltes van de vacht laat je zoveel mogelijk met rust en controleer je 1 keer per week. Hier ontstaan namelijk nauwelijks klitten. Dat controleren doe je met een grove kam en je borstelt ze met een zachte slickerborstel. Sommige van deze hondenrassen hebben veel bevedering onder de buik. Denk hierbij aan rassen zoals de Cavalier King Charles en de Amerikaanse Cocker Spaniel. Bij deze rassen kun je de vacht onder de buik ook kammen met een pinnenborstel. Het is belangrijk om bepaalde plekken extra goed te controleren omdat daar vaak klitten ontstaan. Deze plekken zijn onder de oksels, de liezen, de borst, de buik, de broek en achter de oren. Je kunt er ook voor kiezen om de hond een paar keer per jaar naar een trimsalon te brengen om de bevedering in model te laten knippen.

Hondenrassen met kort zijdehaar en bevedering zijn bijvoorbeeld:
Chihuahua, Ierse Setter, Golden Retriever en de Engelse Cocker Spaniel.

Golden Retriever, Natte Vacht, Zwemmen

Lang zijdehaar

Honden met lang zijdehaar moet je dagelijks even kort borstelen met een pinnenborstel. Altijd nog even controleren met een grove kam of er geen klitten meer in de vacht zitten. Vooral op de plekken onder de oksels, de liezen, de borst, de broek en achter de oren. Omdat je op deze plekken moeilijk kunt komen met een pinnenborstel kun je beter een kleine zachte slickerborstel gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen de hond een aantal keer per jaar naar een trimsalon te brengen om de vacht in model te laten knippen.

Hondenrassen met lang zijdehaar zijn bijvoorbeeld:
De Yorkshire Terrier, Shih-Tzu, Tibetaanse Terrier en de Maltezer.

Hond, Yorkshire Terrier, Kleine Hond

Krulvacht

Honden met een krulvacht kun je het beste dagelijks eventjes controleren op klitten met een grove kam en borstelen met een zachte slickerborstel. De probleemgebieden moeten vooral gecontroleerd worden. Dat is onder de oksels, de liezen, de borst, de buik, de broek en achter de oren. Je kunt ervoor kiezen om de hond een aantal keer per jaar naar een trimsalon te brengen om de vacht in model te laten knippen of scheren.  

Hondenrassen met een krulvacht zijn bijvoorbeeld:
De Lagotto, poedel, Spaanse Waterhond en de Bichon Frisé.

Poedel, Hond, Huisdier, Cute, Spelen, Charmante

Ruwhaar

Honden met een ruwharige vacht controleer je 1 keer in de week even op eventuele klitten. Dit doe je met een grove hondenkam en je borstelt ze met een harde slickerborstel. Borstel deze honden niet te lang want het is niet de bedoeling dat je alle onderwol eruit borstelt. Die onderwol hebben ze namelijk nodig ter bescherming. Ook is het belangrijk dat je deze honden een aantal keer per jaar naar een trimsalon brengt waar ze geplukt kunnen worden.

Hondenrassen met een ruwharige vacht zijn bijvoorbeeld:
Schnauzers, Ruwharige Teckels, de Airedale Terrier en de Cairn Terrier.

Schnauzer, Hond Commando, Verblijf, Rustige Hond, Kalm

Beoordelingen
Hondenverzorging Borstel
Menu