• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Decoratie

Decoratie voor reptielen en amfibieën

De inrichting en decoratie van een terrarium is misschien wel het leukste gedeelte van het opstarten van een terrarium. Het is natuurlijk belangrijk om eerste te kijken naar wat voor soort reptiel je wil gaan houden. Je wil natuurlijk een beetje de natuurlijke omgeving van het reptiel creëren in het terrarium. De verschillende terraria zijn in vier grote lijnen in te delen:

Woestijnterraria
In een woestijnterrarium begin je met zand als bodembedekking. Let wel op dat je zand gebruikt wat hier ook voor geschikt is, dus echt terrariumzand. Daarnaast is een woestijn meer een open vlakte. Om wat schuilplekken te creëren voor het dier kun je wat stenen en takken plaatsen. In een woestijnterrarium kun je wat plantjes plaatsen zoals Sanseviera soorten en vetplanten zoals de Agave en Aloë. Ook cactussen zonder al te grote stekels zijn eventueel bruikbaar.

Gematigde terraria
Een gematigd terrarium is bedoeld voor reptielen die voorkomen in een gematigde klimaatzone zoals in Zuid-Europa. Zo’n terrarium is meestal ruim van opzet. Er moet veel gebruik gemaakt worden van hout, stenen en kleinere plantensoorten. Je hebt dus veel mogelijkheden om het terrarium mooi te decoreren.

Tropische terraria
In een tropisch terrarium wordt vaak een klein ondiep watergedeelte gemaakt. Als bodembedekking wordt vaak schors gebruikt. Dieren uit een tropisch klimaat houden van weelderige plantengroei en hout, stronken en takken. De planten die gebruikt kunnen worden in zo’n terrarium zijn de klimop, Ficus pumila, orchideeën, Kaaps viooltje, Philodendron, Syngonium podophyllum, Tillandsia, Scindapsus, Maranta soorten, Bromelia’s, Dieffenbachia, Monstera, java mos en tropische varens.

Moerasterraria
Een moerasterrarium is heel erg te vergelijken met een tropisch terrarium, echter heeft deze een wat groter ondiep watergedeelte. In dit terrarium kun je ongeveer dezelfde planten gebruiken als in een tropisch oftewel een regenwoudterrarium. Ook hier wordt er veel gebruik gemaakt van hout, stronken en takken. Op de bodem wordt vaak schors gebruikt. Ook kun je hier een laagje mos op plaatsen. Mos houdt goed vocht vast en is vooral geschikt voor amfibieën. Wel moet dit regelmatig vervangen worden.

Terrarium-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Decoratieve beeldjes en andere leuke attributen

Ook is het natuurlijk leuk om het terrarium wat persoonlijker te maken door deze aan te kleden met leuke beeldjes of andere attributen. Zolang dit het dier niet belemmert is dat natuurlijk geen probleem om deze in het terrarium te plaatsen. Creëer zo een mooi terrarium wat perfect past in jouw huis.

Decoratie voor reptielen bij Huisdierplezier

Leuke decoratie voor in het terrarium is makkelijk te bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op werkdagen voor 13:00 uur wordt deze dezelfde dag nog verzonden. De betaling kan gedaan worden via IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen. Super handig toch? Heb je hulp of meer informatie nodig, dan kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan via e-mail of telefoon.

Menu