• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Terrarium Verwarming

Terrarium verwarming

Ook een heel belangrijk in een terrarium is het regelen van de temperatuur. Reptielen zijn koudbloedig en hebben een warmt element nodig om zichzelf op te kunnen warmen.  Hier zijn verschillende middelen voor verkrijgbaar. Bij ons kun je terecht voor verschillende soorten warmtelampen. Door warmte wordt het lichaam van een reptiel actief en starten alle processen op. Het stimuleert de eetlust, de vertering, het metabolisme en het normale gedrag. Het is dus van essentieel belang voor hun gezondheid. Ook is UV-A en UV-B straling belangrijk. Onze lampen hebben alleen UV-A straling. UV-A straling zorgt ervoor dat reptielen beter hun prooi kunnen waarnemen en heeft invloed op het voortplantings- en eetgedrag. UV-B straling zorgt ervoor dat reptielen vitamine D kunnen aanmaken wat nodig is om calcium op te kunnen nemen.

Leguanen, Reptielen, Hagedis, Dragon, Dierlijke, Schaal

Soorten warmtelampen

Bij Huisdierplezier kun je terecht voor verschillende soorten warmtelampen voor in het terrarium. Zo zijn er lampen die zonlicht en warmte afgeven, infrarood lampen en keramische lampen.

Zonlicht + warmtelampen
Deze lampen geven licht en warmte af. De lampen zullen de temperatuur in het terrarium verhogen. Ook geven ze UV-A straling.

Infrarood lampen
Infrarood lampen geven warmte af maar verstoren het dag- en nachtritme van de reptielen niet.

Keramische lampen
Ook keramische lampen geven alleen warmte af en geen licht waardoor het dag- en nachtritme van de reptielen niet verstoort wordt. Keramische lampen zullen het terrarium met ongeveer 5 tot 10 graden verhogen.

Terrarium verwarming kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste warmtelamp kunnen vinden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je snel zorgen voor een lekker verwarmd terrarium! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt over een warmtelamp kun je contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn aanwezig op maandag tot en met vrijdag en zijn bereikbaar via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Ze zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Natuurlijk kun je Bij Huisdierplezier terecht voor meer reptielbenodigdheden dan alleen verlichting en verwarming. Denk bijvoorbeeld ook aan decoratiebodembedekking en voeding.

 

Menu