• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenvoer

Konijnenvoer

Konijnenvoer is natuurlijk onmisbaar wanneer je in het bezit bent van een konijn. Net als wij mensen, heeft jouw konijn ook bepaalde voedingsstoffen nodig. Maar welke zijn dat nu precies? En waar moet je op letten wanneer je konijnenvoer aanschaft? Op deze vragen geven wij je graag een antwoord!

Portret van een schattig pluizig grijs konijn met oren op een natuurlijke green | Gratis Foto

Het juiste konijnenvoer

De juiste dagelijkse behoeften van jouw konijnen bestaat niet alleen uit droog konijnenvoer, maar ook uit andere soorten voeding. Op volgorde van belangrijkheid staan alle voedingselementen hieronder op een rijtje:

 • Konijnenvoer nummer 1: Hooi en gras
 • Konijnenvoer nummer 2: Groenten en kruiden
 • Konijnenvoer nummer 3: Droogvoer
 • Konijnenvoer nummer 4: Gezonde konijnensnacks

Het droogvoer is vaak verkrijgbaar in twee verschillende soorten, je kunt kiezen tussen gemengd voer of biks. Het verschil tussen deze twee is dat gemend voer minder vezels en meer vetten bevat, eigenlijk is biks gezonder dan gemengd voer. Toch voeren baasjes hun konijn toch vaak liever gemengd voer, omdat biks saai lijkt te zijn. Het is inderdaad wel zo dat gemengd voer meer variatie biedt, maar daar tegenover staat dat het wel ongezonder is. Goed droog konijnenvoer heeft de volgende kenmerken:

 • 1% of minder calcium
 • 3% of minder vet
 • 10% of minder as
 • 13-14% eiwit
 • 14% of meer vezels
 • Geen conserveringsmiddelen, extra vitamine C en kunstmatige kleurstoffen

 

De juiste hoeveelheid konijnenvoer

Let er op dat je van alle soorten konijnenvoer de juiste hoeveelheid geeft. Van het droge konijnenvoer is de juiste hoeveelheid 20-25 g per kilo lichaamsgewicht, m.u.v. jonge konijntjes, zij mogen namelijk onbeperkt droogvoer eten. De reden dat hier een bepaalde hoeveelheid aan zit, is dat wanneer een konijn te veel droogvoer eet, het hooi blijft liggen. Hierdoor kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan. Hooi en gras mag een konijn onbeperkt eten, dit is ook niet voor niets het belangrijkste eten voor een konijn. Hooi en gras zijn vezelrijk en caloriearm en dat is precies wat een konijn nodig heeft. Het is belangrijk voor een konijn dat zijn maaltijden gevarieerd zijn, daarom kunt u ook veel groenten voeren. Echter moet u uw konijn hier wel langzaam aan laten wennen, omdat groenvoer snel voor diarree kan zorgen. Ook met fruit moet er opgepast worden, te veel fruit is slecht voor de darmen omdat fruit een hoog suikergehalte bevat. Als laatste is het geven van snoepjes altijd leuk en jouw konijn zal dit zeker waarderen, maar geef ook hier niet te veel van.  Je kunt dan beter kiezen om een gezonde snack te geven in de vorm van een lekker tak om op te knagen of een stukje groente.

Het bestellen van konijnenvoer

Konijnenvoer bestellen kan bij bij Huisdierplezier! Door onze snelle levering staat het konijnenvoer zo bij je voor de deur. Al ons konijnenvoer is van uitsluitend A kwaliteit en je kunt ervoor kiezen om jouw bestelling achteraf te betalen. Neem ook eens een kijkje bij al onze andere knaagdierbenodigdheden voor nog meer leuke en handige producten voor jouw konijn!

Menu