• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnensnacks

Konijnensnacks kopen voor jouw huisdier

Naast een goede basis voeding van konijnenhooi, biks en eventueel groente kun je jouw konijn zo nu en dan verwennen met een lekkere konijnensnack. Een konijnensnack is bij voorkeur natuurlijk wel gezond voor jouw konijn. Op deze pagina bespreken we de verschillende soorten konijnensnacks welke jij jouw konijnen kunt geven. Het is wel van belang dat je jouw konijn niet overspoeld met snacks, op deze manier laat hij of zij de benodigde ingredieten van een goed konijnen dieet liggen, zoals hooi. Om dit te voorkomen adviseren we je graag over het geven van snacks aan jouw konijn.

Mooshme How to Avoid Online ESA Certification Scams - Mooshme

Het belangrijkste bij het geven van konijnensnacks

Zoals aangegeven is het aan te raden het geven van snacks aan je konijn te beperken tot een verantwoordelijke hoeveelheid. Dit met de reden dat konijnen in verhouding weinig hardvoer of snacks nodig hebben om te overleven. Hooi, gras en groen is niet alleen lekker voor je konijn het zorgt ook voor een goede spijsvertering. Wanneer je jouw konijn regelmatig snacks geeft zal hij deze belangrijke bestandsdelen van het dieet laten liggen. DIt kan resulteren in een tekort aan belangrijke voedingstoffen voor jouw konijn. Het geven van snacks kun je dan ook beter beperken tot maximaal 1 per dag. Wil je jouw konijn vaker verwennen met iets lekkers? Kies dan voor een gezonde snack voor jouw konijn. Er zijn veel mogelijkheden om jouw konijn te voorzien in een heerlijke gezonde konijnensnack.

Lekkere konijnensnack van natuurlijke materialen

De meest lekkere en daarnaast meest verantwoorde konijnensnack is er een gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan heerlijk knaaghout voor jouw konijn, gemaakt van veilige bomen en takken zoals wilg of fruitbomen. Naast een goede snack voor jouw konijn is het ook nog eens ideaal voor de slijtage van de tanden. Heb je al eens gedacht aan kruiden voor jouw konijn? Veel onkruid welke groeit in vrijwel elke tuin zijn geschikt voor konijnen, maar niet alles. Bekijk dan ook altijd goed of het door jou geplukte onkruid geschikt is voor jouw konijn, spoel dit goed af voor je het aan jouw konijn geeft. Een aantal geschikte onkruiden voor konijnen zijn: Paardenbloem, weegbree, kleefkruid, peterseli en kamille. Ook konijnensnacks welke verwerkt zijn in bijvoorbeeld een hooibal zijn ideaal, op deze manier kan je jouw konijn heerlijk laten genieten van een snack maar hier moet hij of zij wel eerst voor werken. Tegelijkertijd wordt het eten van hooi gestimuleerd. 

Knaagdiersnack Tubez gevuld met Wortel

Groente en fruit als alternatief voor snacks

Ook met een stukje groente of fruit kun je jouw konijn dolgelukkig maken. Er zijn veel verschillende soorten groente welke gegeven kunnen worden aan konijnen, welke ze ook nog eens super lekker vinden. Fruit is een onderdeel wat mag, maar wel met mate. In fruit zit vaak veel suiker wat niet goed is voor het darmstelsel van een konijn. Geef bij voorkeur enkel af en toe een stukje appel of banaan maar geef geen grote hoeveelheden fruit aan je konijn. Voor zoel frui maar ook voor groente geldt, eerst opbouwen! Het darmstelsel van een konijn is extreem gevoelig, bij het minste of geringste kunnen ze last krijgen van de darmen met alle gevolgen van dien. Laat jouw konijn dan ook altijd eerst wennen aan een nieuw stuk groente. Dit doe je door een soort groente te geven in kleine hoeveelheid (een stukje witlof of een deel van een andijvie blad) hierna wacht je en bekijk je of de keutels van jouw konijn normaal blijven. Is dit het geval? Dan kun je de groente rustig opbouwen, dit doe je overigens bij elke nieuwe soort geïntroduceerde groente. Eerst opbouwen voor je grotere hoeveelheden kunt geven. We geven je graag een aantal  groente snack opties welke naast veilig ook heerlijk zijn voor jouw konijn; Andijvie, witlof, wortelloof, alfalfa, paprika, radij en selderie. Veel mensen kiezen ervoor konijnen ijsbergsla te geven, dit lijkt natuurlijk ook de perfecte groente. Maar dit is niet het geval, in sla zit te veel vocht en te weining voedingsstoffen. Wel kun je jouw konijn af en toe een blaadje rucola geven dit is wel geschikt. 

Een snack mag het hooidieet niet vervangen

Zoals aangegeven is het aan te raden jouw konijn met mate te voorzien van een snoepje. DIt omdat het overige dieet van jouw konijn zo belangrijk is dat ze dit niet mogen laten liggen. Een konijnendieet moet voor 80% bestaan uit hooi en grassen. Wanneer je jouw konijn te veel snoep geeft zal hij dit belangrijke onderdeel laten liggen, wat gevolgen kan hebben voor het darmenstelsel van jouw konijn. Ook kun je door te veel konijnensnacks overgewicht veroorzaken, we hoeven natuurlijk niet te vertellen dat dit absoluut niet goed is voor je konijn. Geef snacks dan ook nooit als vervanger van ander voedsel maar gebruik het als beloning of verwennerij zo nu en dan.

Heb je vragen of wil je advies over snacks voor je konijn

Natuurlijk kun je bij ons terecht wanneer je vragen hebt over snacks voor konijnen. Neem gerust contact met ons op om jouw vragen te bespreken met een deskundige medewerker op het gebied van konijn huisvesting en verzorging. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw huisdier!

 

Menu