• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenhooi

HOOI KOPEN VOOR JOUW KONIJN OF KNAAGDIER

Een van de belangrijkste producten voor jouw konijn of knaagdier is hooi. Hooi bestaat voor het overgrote deel uit gedroogd gras en verschillende plantsoorten. De eigenschappen van hooi zijn ideaal omdat het vol zit met eiwitten en andere licht verteerbare voedingsvezels. Die er voor zorgen dat jouw konijn of knaagdier in optimale conditie blijft. Denk hierbij het aan het darmstelsel en de stoelgang van jouw konijn of knaagdier, hooi is noodzakelijk voor een goede doorvoer in dit kleine lichaam. Ook voor de slijtage van de tanden is het eten hooi noodzakelijk. Door de langdurige kauw en kaakbewegingen tijdens het eten van hooi worden de tanden gelijkmatig afgesleten, op deze manier onderhoud jouw konijn of knaagdier dus ook zijn of haar gebit. Het is dan ook een must dat jouw konijn of knaagdier ten alle tijden toegang heeft tot vers en fris hooi.

Premium Photo | A grey rabbit in hay on the farm. pretty rabbit on a dry grass

HET VERSCHIL TUSSEN HOOI EN STRO

Veel mensen denken dat hooi en stro hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Tussen hooi en stro zitten grote verschillen. Hooi is in de basis gedroogd gras dat door middel van zonlicht gedroogd is tot het fijne voedingsproduct dat wij nu kennen en voeren aan onze  konijnen en knaagdieren. Stro bestaat uit een mix van gedroogde stengels en heeft een wat fellere kleur dan hooi. Stro heeft een zwaardere structuur dan hooi, omdat het gemaakt wordt van zwaarder materiaal. Stro is uitermate geschikt als isolatie materiaal voor jouw konijnenhok, Het belangrijkste verschil is dat hooi gebruikt wordt als voedingsmiddel en stro als isolatiemateriaal voor het slaapvertrek.

VERSCHILLENDE SOORTEN HOOI VOOR JOUW KONIJN OF KNAGER

Veel konijnen en knaagdier eigenaren lopen tegen het probleem aan dat het huisdier geen hooi wil eten. Meestal is de reden hierachter heel makkelijk te achterhalen. De meeste konijnen en knaagdieren welke het hooi niet aanraken krijgen te veel hardvoer of snacks. Door het aanbieden van snacks mag het hooi niet blijven liggen, doet je konijn dit wel? Beperk dan het aantal snacks of hardvoer tot het hooi zichtbaar wordt gegeten. Ook kan het zijn dat het soort hooi welke je aanbiedt niet in de smaak valt van jouw huisdier. Het is dan aan te raden verschillende soorten hooi te proberen, op deze manier kun je bekijken welke hooisoort jouw konijn of kleine knager het liefste eet. In ons assortiment konijnen en knaagdieren hooi vind je verschillende mogeiljkheden. Zo bieden wij weidehooi aan, dit hooi is afkomstig van een weide waar wildgroei ontstaat in (on)kruid. Ook zitten er in dit hooi verschillende strucuren, de ene stengel wat dikker dan de ander. Op deze manier wordt het hooi intressant voor jouw konijn. Ook kun je er voor kiezen te gaan voor een hooisoort waarbij kruiden zijn toegevoegd denk hierbij bijvoorbeeld aan kruidenhooi met paardenbloem of een hooi met kruidige kamille. Het aanbieden van verschillende aantrekkelijke hooisoorten stimuleert het eten van hooi aanzienlijk. 

HOE BIED JE HET HOOI AAN IN HET VERBLIJF?

Om het hooi op een fijne manier te kunnen aanbieden aan jouw konijn of knager maken we gebruik van hooiruiven. Deze ruiven zorgen ervoor dat het hooi langer fris blijft omdat het konijn of jouw knaagdier niet op het hooi kan lopen en zijn behoefte kan doen. Door het hooi in een hogere hooiruif te plaatsen moet jouw huisdier ook wat extra moeite doen, dit houdt ze dan ook lekker bezig en zorgt voor beweging. Plaats de hooiruif bij voorkeur boven het konijnentoilet, op deze manier stimuleer je direct het gebruik van het konijnentoilet. Konijnen en knaagdieren plassen namelijk vaak tijdens het eten, op deze manier blijft je verbiljf dan ook langer schoon. Hang de hooiruif niet te hoog in het verblijf maar pas deze aan op de hoogte van jouw huisdier. Zodat deze op een comfortabele manier kan genieten van kruidig en vers hooi!

HUISDIERPLEZIER

Het is bij Huisdierplezier mogelijk om te betalen met onder andere de volgende mogelijkheden: Ideal, creditcard en ook met Afterpay. Mocht je achteraf toch niet helemaal te vreden zijn met deaankoop is het mogelijk om binnen 14 dagen de order te retouneren. Bij Huisdierplezier besteden wij veel aandacht aan het continue verbeteren van onze producten en service. Wij bieden alleen a-kwaliteit producten aan van leveranciers waar wij voor de volle 100% in geloven en achterstaan. Met een assortiment van meer dan 20.000 artikelen zit er altijd wel een product bij dat past bij jouw wensen. Heb jij vragen, wens je advies te ontvangen en heb je moeite met het maken van de juiste keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij hebben deskundige medewerkers in dienst welke gespecialiseerd zijn in het huisvesten en de verzorging van huisdieren.

Menu