• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenspeelgoed

Konijnenspeelgoed online kopen

Wanneer je op zoek gaat naar goed konijnenspeelgoed kom je al snel in een doolhof van verschillende speeltjes speciaal voor konijnen terecht. De keuze omtrent speelgoed voor konijnen is enorm en daarom willen we je graag een handje helpen. Zo beantwoorden we onder andere de vragen, hoe groot moet een schuilhokje voor een konijn zijn? En wat voor materiaal konijnenspeelgoed is het beste? Op deze manier geven we een duidelijk beeld van de mogelijkheden wanneer het gaat over speelgoed voor jouw konijnen, Wij proberen ons assortiment voor konijnenspeelgoed regelmatig te wisselen zodat er telkens weer leuke nieuwe items verkrijgbaar worden voor jouw konijn. Ook bieden we regelmatig goedkoop konijnenspeelgoed aan voor de kleine portemonnee en konijnenspeeltjes gemaakt van natuurlijke producten Kortom, de keuze is enorm en jouw konijn hoeft zich zeker niet te vervelen.

Konijn, Natuur, Lente

Wat voor speelgoed is goed voor een konijn?

Ten eerste gaan we bekijken wat de beste keuzes zijn op het gebied van materialen voor konijnen speeltjes. Konijnen houden ervan om de tanden zo af en toe eens in het speelgoed te zetten. Het is dan natuurlijk wel van belang dat het gebruikte materiaal niet schadelijk is voor de gezondheid van jouw konijn of dat hij of zij zich kan verwonden aan het speelgoed.  

Konijnenspeelgoed van hout
Veel konijnenspeelgoed is gemaakt van hout. De reden hiervoor is voor de hand liggend, de gebruikte houten materialen zijn niet schadelijk voor het konijn en deze kan gerust een keer zijn tanden in het hout zetten zonder problemen. De meest voorkomende houtsoort welke gebruikt wordt voor konijnenspeelgoed is wilgenhout. Dit omdat wilgenhout makkelijk te bewerken is door zijn soepelheid maar zeker niet onbelangrijk ook veilig voor het konijn. Houten speelgoed voor konijnen zien we terug in bijvoorbeeld uitdagende denkspellen voor konijnen, wilgenbruggen en snackrollen voor konijnen om speurend op zoek te gaan naar een lekkernij. Maar ook veel van de schuilhokjes voor konijnen zijn vervaardigd uit hout. Ondanks dat de gebruikte houtsoorten veilig zijn, kan het konijn sommige speeltjes dus wel kapot krijgen controleer het speelgoed dan ook regelmatig zodat jouw konijn zich niet kan verwonden aan afgeknaagde onderdelen.

Konijnenspeelgoed van kunststof
Ga je liever niet voor hout? Dan is kunststof konijnenspeelgoed een goede optie. Kunststof zien we terug bij speelballen voor konijnen en in combinatie met rubber bij snackballen. Tevens vind je leuke kunststof denkspellen voor konijnen terug in ons assortiment aan konijnenspeeltjes. Deze denkspellen zijn uitdagend voor jouw konijn, verderop in dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van uitdagende spellen voor konijnen.

Konijnenspeelgoed van natuurlijke materialen
Ook knaagspeelgoed gemaakt van zeegras, hooi en andere natuurlijke producten behoort tot de mogelijkheden. Dit veilige product zien voor konijnen zien we terug in knaagtouw en knaagwortels voor konijnen, maar ook konijnentunnels, hooiballen en speelballen van natuurlijke materialen voor konijnen. Knabbelspeelgoed wordt vaak gebruikt om konijnen even bezig te houden en om verveling bij een konijn tegen te gaan.

Konijnenspeelgoed van stoffen
Konijnen worden in tegenstelling tot vroeger steeds meer in huis gehouden. Veel van deze konijnen zijn zindelijk en gebruiken dan ook daadwerkelijk een toilet welke in het vertrek staat. Hoe handig is dat? In het geval van een zindelijk konijn is speelgoed van stof dan ook een leuk idee. Een leuk zacht konijnenmandje of een heerlijke hangmat voor jouw konijn is niet alleen fijn voor jouw konijn maar het ziet er ook nog eens super gezellig uit in het vertrek van jouw konijn. Ook voor konijnentunnels wordt vaak stof gebruikt. Wil jij jouw konijn ook graag een konijnentunnel geven maar is jouw konijn niet zindelijk? Kijk dan eens naar de konijnentunnels van nylon, deze zijn zeer handig schoon te houden en dus ook geschikt voor in het verblijf van jouw buitenkonijn.

Dwerg Konijn, Kleur Dwerg, Huisdier, Konijn, Haas, Cute

Waarom is speelgoed voor konijnen belangrijk?

Konijnen zijn super energieke dieren, ze houden ervan te spelen, rennen, graven en hiervoor hebben ze natuurlijk behoorlijk wat ruimte nodig. Toch is een ruim verblijf niet altijd voldoende om een konijn te voorzien in voldoende afleiding en vermaak. Konijnenspeelgoed is dan ook een item welke eigenlijk niet mag ontbreken in een konijnenverblijf. De belangrijkste redenen om jouw konijn voldoende en leuk speelgoed aan te bieden zijn:

  • Verveling tegen gaan bij konijnen
  • Uitdaging bieden aan konijnen
  • Gezonde beweging voor konijnen
  • Vermaak voor konijnen

In de natuur zijn konijnen voornamelijk actief op momenten dat de zon ondergaat tot dat hij weer op komt, hierna gaan ze naar het hol waar ze rusten. Ook bij onze huiskonijnen zien we dit terug. En dit is natuurlijk super handig, op de momenten dat jij werkt of naar school gaat rust jouw konijn en de momenten dat je thuis komt is hij of zij er klaar voor uitgedaagd te worden! Maar wat voor speelgoed kies je dan voor jouw konijn? Deze vraag kan jij als baasje het beste beantwoorden. Houdt jouw konijn ervan om te rennen? Is jouw konijn een echte knager of ga jij hoog scoren met een uitdagend spel. Hieronder gaan we verder in op de voordelen van bepaald konijnenspeelgoed.

Konijnenspeelgoed Brain Train Albert 2 Kleppen

Konijnenspeelgoed om te trainen
De Brain train denkspellen zijn uitdagende spellen welke geschikt zijn voor konijnen en andere huisdieren. Deze spellen geven de mogelijkheid om jouw konijn te laten speuren naar een lekkernij welke je voor hem hebt verstopt in het spel. Door met de neus te schuiven, drukken, trekken of omduwen kan hij of zij de konijnensnacks te pakken krijgen. Konijnen denkspellen houden jouw konijn lang bezig en zijn te verkrijgen in verschillende niveaus. Zo kun je jouw konijn steeds slimmer maken en daarnaast speel je samen wat de band bevorderd tussen jullie twee. Denkspellen is super leuk konijnenspeelgoed en verkrijgbaar in zowel hout als kunststof. Ook kun je jouw vriend een konijnensnackbal aanbieden, waar hij of zij mee moet rollen om tot de snacks te komen. Konijnenspeelgoed met snacks zijn eigenlijk altijd een goede keuze

Konijnenspeelgoed Algi Bal + Bel Zeegras - dia 5 cm

Konijnenspeelgoed om te knagen
Wanneer een konijn zich verveeld, zal hij vaak zijn tanden in het hok gaan zetten. Met een afgeknaagd hok als resultaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb jij een konijn welke overal aan knaagt? Dan is knaagspeelgoed een hele goede optie om dit gedrag tegen te gaan. Konijnenspeelgoed om op te knagen is er in vele soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een knabbeltouw gemaakt van zeegras, een knaagslinger welke je in de konijnenkooi kunt ophangen maar ook speelgoed in de vorm van een heerlijke wortel of speelbal gemaakt van knaag baar materiaal is een goede keuze.

 Kattentunnel Fenna - 90 Cm - Grijs/Zwart

Konijnenspeelgoed voor conditie en vermaak
Veel konijnen houden ervan een sprintje te trekken in de tuin en zijn of haar energie kwijt te kunnen. Heb je er wel eens aan gedacht om een leuk parcours in de tuin te maken voor jouw konijn? Gebruik bijvoorbeeld een konijnentunnel en andere obstakels waar jouw konijn overheen, onderdoor en doorheen moet om het parcours te volgen. Zo kan jouw konijn zijn energie kwijt. Tip: wil je jouw konijn leren je te volgen in het parcours? Neem dan een aantal brokjes mee en beloon hem of haar bij elke stap in de goede richting. Gegarandeerd dat niet alleen jouw konijn maar ook jij een geweldige middag zal hebben.

Konijnenspeelgoed om verveling tegen te gaan
Ben je op zoek naar konijnenspeeltjes zodat jouw konijn zich minder snel verveeld? Dan kun je eigenlijk elk konijnenspeelgoed kiezen. Knaagspeelgoed voor konijnen, Konijnen trainingsspeelgoed Konijnentunnels, konijnenhuisjes en noem zo maar op. Konijnen houden van afwisseling dus wissel het konijnenspeelgoed regelmatig om het interessant te houden. Een snackbal is een hele leuke manier om jouw konijn te kunnen vermaken, vul de bal met de dagelijkse brokjes van jouw konijn en laat hem of haar werken voor het voer. Dit is iets wat in de natuur vanzelfspreken is en hiernaast ook uitdagend en leuk is voor het konijn.

Online konijnenspeelgoed kopen bij Huisdierplezier

Wil je jouw konijnen vermaken, verveling bij jouw konijn tegen gaan of wil je jouw konijn een alternatief bieden voor het knagen aan het hok of het interieur van jouw woonkamer? Het leukste konijnenspeelgoed koop je bij Huisdierplezier. Sommige producten welke wij aanbieden als konijnenspeelgoed zijn origineel ontworpen voor andere huisdieren maar door gebruik en ervaring hebben we gezien dat heel veel speelgoed van andere dierensoorten perfect zijn voor onze konijnen! Wees creatief en geef jouw konijn het vermaak en de aandacht die hij verdiend. Heb je vragen over speelgoed voor konijnen? Hoe je jouw konijn het beste kunt vermaken of heb je vragen over een bepaald speeltje voor konijnen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder! Lees ook eens de leuke en leerzame artikelen op onze blogpagina, hier vind je veel informatie over konijnen zoals:

Blog: Hoe kun je een konijn vermaken?
Blog: Kun je een cavia en een konijn samen houden?
Blog: Hoe kies je het juiste konijnenhok?
Blog: Hoe maak je een konijn zindelijk?
Blog: Tips voor het koppelen van konijnen
Blog: De konijnen checklist voor een nieuw konijn
Blog: Konijnen binnen of buiten houden?

Menu