• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenren

Een konijnenren voor jouw konijnen

Een fijne ruimte voor jouw konijnen om te kunnen spelen, sprintjes te trekken én heerlijk te genieten van de frisse buitenlucht! Voldoende ruimte is erg belangrijk voor jouw konijnen en omdat de meeste konijnen veel tijd doorbrengen in het verblijf is een konijnenren éigenlijk essentieel. Kies voor een konijnenhok met ren of plaats een losse uitloopruimte voor jouw konijnen! Gegarandeerd dat de binkys om je oren vliegen ;-) Bekijk de mogelijkheden in de konijnenwinkel van Huisdierplezier en laat je inspireren. 

Konijn Knaagdieren Zoogdier - Gratis foto op Pixabay

Waarom een konijnenren gebruiken?

Konijnen hebben veel energie en hebben dus ook een ruim verblijf nodig om deze energie kwijt te kunnen. Plaats je een konijn in een te klein verblijf zonder ren? Dan is de kans groot dat het schattig konijntje toch niet helemaal het gedrag vertoond wat je verwacht had. Wanneer konijnen te klein gehouden worden kunnen ze vervelend gedrag gaan vertonen; ze trekken aan het tralie werk, knabbelen aan het hok en kunnen zelfs onaardig reageren op het baasje en de kinderen. Om dit te voorkomen doe je er goed aan om naast een konijnenhok een ruim verblijf te realiseren voor jouw konijn(en) met een uitloopruimte. Uiteindelijk zit een konijn natuurlijk grotendeels van de dag in het verblijf. We zetten het voor je op een rijtje; Wat zijn de voordelen?

 Gebruikersgemak

 Geeft meer veiligheid 

 Biedt ruimte aan de konijnen

 Geeft mogelijkheden om samen te spelen

 De binnenren zorgt voor opgeruimd huis

Materiaal mogelijkheden bij Huisdierplezier

Ten eerste is het belangrijk te bekijken welke mogelijkheden er zijn wat betreft het materiaal van een ren. Op deze manier kun je bepalen welke konijnenren het beste is voor jouw buitenkonijn of binnenkonijn. Elke materiaal soort heeft zijn voor en nadelen, we zetten het graag even duidelijk op een rijtje. In grote lijnen zijn er twee varianten beschikbaar :

Metalen konijnen rennen
De meest gebruikte ren is de metalen panelen ren voor konijnen. Deze bestaan uit panelen welke aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Een metalen ren voor konijn is verkrijgbaar in meerdere maatvoeringen. De meest voorkomende metalen versie met panelen hebben een hoogte van 60 centimeter. Let er echter wel op dat sommige konijnen zeer hoog kunnen springen en je er goed aan doet om de ren aan de bovenzijde af te sluiten. Dit kan eenvoudig met de beschikbare netten voor deze metalen rennen voor konijnen. Ze zijn voorzien van een deurtje waardoor je deze eenvoudig aan een verblijf kunt zetten, zo creëer je een totaalplaatje waarin jouw konijn heerlijk de ruimte heeft om te ontdekken en te spelen!

Houten konijnen ren
Ben jij er niet zeker van dat jouw konijn niet zal ontsnappen uit een open ren? Dan is het aan te raden te gaan voor een volledig te sluiten ren. Een houten konijnenren buiten is hierin wellicht de beste optie. Deze bestaat ook uit panelen, maar deze panelen zijn standaard met elkaar verbonden en uit te klappen. Het grootste pluspunt aan deze rennen is natuurlijk dat deze volledig zijn gesloten. Het dak is dicht hierdoor kan jouw konijn niet uit de ren springen. Wel is het bij deze rennen mogelijk het dak open te klappen waardoor je zelf eenvoudig contact kunt maken met de konijnen. 

Onderhoudsvrije konijnenren
Wil je jouw konijnen alle ruimte bieden maar ben je geen fan van een jaarlijkse onderhoudsbeurt? Dan zijn onze onderhoudsvrije verblijven een hele goede keuze. Deze rennen worden gemaakt van geimpregneerd hout in eigen werkplaats. Dit zorgt ervoor dat ze geen onderhoud vragen maar hiernaast zijn er ook vele mogelijkheden. Een extra grote konijnenren, een ren met dak of juist een konijnenren met bodem. Alles is mogelijk; neem vrijblijvend contact met ons op om jouw wensen te bespreken!

Waar op te letten bij het plaatsen van een ren?

Plaats jouw konijnenren buiten nooit in de directe zon, konijnen kunnen slecht tegen warmte en moeten hiertegen beschermd worden. Plaats jouw buitenren voor konijnen op een schaduwrijke plek waar jij jouw konijnen goed in de gaten kunt houden. Een binnenren voor konijnen kan eigenlijk overal worden geplaatst, houdt hierbij wel rekening met de kachel, verwarming en eventuele plekken in het huis waar het in de zomer erg warm wordt. Het beste staat een ren binnen op een rustige, koele én toegankelijke plek. Op deze manier geef je jouw konijnen een fijn plekje maar kun je toch goed contact blijven maken.

Een konijnenren kopen bij Huisdierplezier?

Een konijnenren kopen bij Huisdierplezier kan online makkelijk, snel én je profiteert hiernaast van een aantal voordelen. Zo is er ruime keuze binnen het assortiment, profiteer je van een super fijne service én kun je natuurlijk bij ons terecht voor advies. Onze productspecialist voor konijnen helpt je graag bij het zoeken van de juiste huisvesting van jouw konijnen. Twijfel je over de juiste afmeting, materialen óf model neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor advies. Wil je meer lezen over konijnen én de huisvesting van jouw konijnen? Lees dan zeker eens onze blogs;

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?

Menu