• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Konijnenhok met ren

Konijnenhok met ren bij Huisdierplezier

Konijnen zijn leuke, gezellig en zeer energieke dieren! Het liefste is een konijn de hele dag bezig met spelen, rennen, graven en ontdekken. De nieuwsgierige aard van een konijn is terug te zien in het gedrag wat ze vertonen. Het meest gelukkig maak je een konijn dan ook met een groot konijnenhok met ren waar hij of zij samen met een maatje zijn dagen kan doorbrengen. Een eigen plekje waar ze naast een geborgen plek om te rusten ook een gedeelte hebben waar ze zich kunnen uitleven en gebruik kunnen maken van de grote hoeveelheid energie welke een konijn heeft. Dit is dan ook de reden dat het uitzoeken van het perfecte verblijf een belangrijke taak is. Wij helpen je graag bij het maken van een goede keuze, want dat is wat we willen; het beste voor jouw konijn(en)!

Leuk binnenlands harig konijn in een kooi overdag | Gratis Foto

Richtlijnen voor een goed konijnenverblijf

Om jezelf bewust te worden van de behoeftes van jouw konijn willen we je graag informeren over het gedrag en het resultaat van een verkeerd hok voor jouw konijn. En verblijf waarin jouw konijn te weinig ruimte heeft resulteert namelijk in vervelend gedrag. Konijnen welke zich vervelen gaan knagen aan het hok, tonen vervelend gedrag naar het baasje of naar andere dieren in het huishouden. Een konijn hoort zijn energie kwijt te kunnen en vanzelfsprekend kan hij dit niet in een verblijf wat te klein is. De vuistregel voor een goed verblijf voor jouw konijnen is dan ook: Hoe groter, hoe beter!

Een konijnenhok met ren is dan ook het beste wat je kunt aankopen voor jouw konijnen. Op deze manier krijgen ze de mogelijkheid om voldoende te bewegen en raken ze minder snel verveeld. Het liefste koop je dan ook een aan welke beschikt over een mooie grote ren waar jouw konijn zijn pootjes kan strekken en naar hartenlust kan spelen. Binnen onze afdeling voor konijnen vind je verschillende mogelijkheden. Hieronder geven we je een opsomming van de verschillende opties;

Konijnenhok Quincy Cottage

Verblijven met uitloop ren
Een verblijf welke beschikt over een zij ren, noemen we een hok met uitloop ren. Deze hokken zijn voorzien van een grote ren aan de zijkant van het hok welke in verbinding staat met het nachthok middels een trap. Binnen deze categorie bevinden zich verschillende afmetingen hokken, van verblijven met een afmeting van 150 centimeter tot villa's met een afmeting van ruim 300 centimeter. Ook hier geldt de regel: Hoe groter, hoe beter! Het beste kijk je naar de mogelijkheden die je hebt in de tuin en hierop pas je het verblijf aan.

Verblijf met ren aan de voorzijde
Wanneer je jouw konijnen de ruimte wilt geven maar je hebt weinig ruimte in de tuin, dan is een hok met een ren aan de voorzijde een uitkomst. Deze hokken vragen namelijk om ruimte naar de voorzijde in plaats van in de lengte maar geven toch de benodigde ruimte voor jouw konijn. Ook zijn deze hokken vaak verder uit te breiden waardoor je de ruimte eenvoudig verdubbeld. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om jouw tuin konijn proof te maken en het schuilhok enkel te gebruiken als nachtverblijf en rustplek. Zo kan jouw konijn na een heerlijk dutje weer gebruik maken van de tuin om zijn energie kwijt te kunnen.

Konijnenren Arena Cottage

Verblijf met losse ren
Ook een hok met aanbouwren behoort tot de mogelijkheden. Op deze manier kun je de indeling van het hok regelmatig veranderen maar ook kun je de ren weghalen om meer ruimte in de tuin te creëren. Verschillende rennen kunnen eenvoudig aan het hok worden geplaatst en tevens worden ingeklapt om ze weer netjes op te kunnen bergen. In de categorie konijnen ren vind je verschillende konijnenrennen welke aan het verblijf van jouw konijn te plaatsen zijn.

Materiaal mogelijkheden

Binnen de verblijven met ren kun je kiezen uit verschillende materialen. De meeste voorkomende materiaal soort voor buiten is hout. En dit is niet voor niets, hout is goed te behandelen voor weersomstandigheden. Houten hokken zijn vaak voorzien van een grondlak, of beits in een leuk kleurtje. Maar om het hok optimaal te beschermen adviseren wij het hout te behandelen met een extra beschermlaag vóór montage. Zo kun je alle panelen en losse onderdelen voorzien van een goede beits laag. Gebruik altijd een diervriendelijke beits, beslist niet op terpentine-basis. Afhankelijk van de plek in de tuin en de luchtvochtigheid in jouw omgeving raden wij aan periodiek een nieuwe beits laag aan te brengen voor een goede onderhoud.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hok met ren welke gemaakt is van geïmpregneerd hout. Dit hout is onder hoge druk geïmpregneerd waardoor het hout beter beschermt is tegen vocht, schimmel en bijvoorbeeld houtrot. Deze luxe konijnenhokken met ren vragen geen onderhoud en kunnen jarenlang buiten staan zonder afbreuk te geven aan de kwaliteit van het hout. Een groot verblijf met ren valt ook hier onder de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk je eigen verblijf buiten met ren te ontwerpen!

Konijnenhok Romy

Juiste plaatsing van een dierenverblijf

Niet alleen de vorm en kwaliteit is van belang voor een goed verblijf voor jouw konijnen. Een correcte plaatsing van het hok is zeker zo belangrijk. Staat jouw konijnenhok buiten met ren? Let er bij het plaatsen dan op dat je deze niet in de volle zon plaatst. De temperaturen in het hok lopen enorm op in de zomer en dit is simpelweg veel te warm voor jouw konijn. Plaats deze daarom altijd op een plek waar schaduw is, of te creëren is in de zomermaanden. Het beste staat het hok op een harde ondergrond zoals stenen, zo trekt er geen vocht uit de grond het hok in. Ook voor de nagels van jouw konijn is het beter deze op een harde ondergrond te plaatsen, zo slijten de nageltjes. In de herfst en wintermaanden is het slim het hok zo goed mogelijk vrij te houden van vocht. Plaats het hok voor buiten met ren indien mogelijk onder een afdak en houd rekening met de windrichting. Een konijn mag niet in de tocht zitten en natuurlijk is het fijn voor jouw dieren wanneer het in het hok regent.

Het aankopen van een groot verblijf met ren

Ben je op zoek naar een nieuw konijnenhok met buitenren voor jouw konijnen? Komt er binnenkort een gezinslid bij en ben je al aan het oriënteren? Of wil je simpelweg informatie over de mogelijkheden en beste keuzes binnen ons assortiment voor konijnen? Neem gerust contact met ons op, onze konijnenspecialisten zitten klaar je te helpen om een goede keuze te maken als het gaat over een huisje voor jouw konijnen. Ook wanneer je op zoek bent naar accessoires voor konijnen, verschillende hooisoorten voor konijnen en zelfs speelgoed voor konijnen ben je bij Huisdierplezier op het juiste adres.

Meer lezen over konijnen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan eens contact met ons op, wij helpen je hier graag bij. Naast een groot assortiment verblijven voor konijnen én alle benodigdheden voor het houden van deze leuke huisdieren voorzien wij je ook graag in goed informatie over konijnen. Dit is dan ook de reden dat wij regelmatig leuke blogs schrijven over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Hoe groot moet een verblijf zijn?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen

Menu