• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenhok luxe

Groot en Luxe konijnenhok kopen voor jouw konijn?

Ben je op zoek naar groot verblijf voor jouw konijn, het perfecte hok voor een koppel konijnen of zelfs een luxe verblijf voor een konijnengroep? Dan ben je bij Huisdierplezier aan het juiste adres. Naast ons breed assortiment konijnenhok bouwpakketten bieden wij ook een eigen productie lijn konijnenverblijven. Onze eigen productie verblijven worden geproduceerd in eigen werkplaats door ervaren timmermannen.

Materialen en afwerking luxe konijnenverblijven

De verblijven van Voldux staan voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Deze luxe verblijven, welke met de hand worden geproduceerd hebben hierdoor een levensduur van 10 tot 15 jaar en vragen geen onderhoud. Dit alles is te danken aan de materiaal keuze én de afwerking van de hoogwaardige verblijven. De verblijven uit onze eigen collectie zijn namelijk gemaakt van duurzame materialen.

 Hout soorten | Het grootste deel van onze collectie buiten hokken voor konijnen is gemaakt van geïmpregneerd hout. Er zijn twee manieren om hout te behandelen tegen weersinvloeden, dit kan zowel machinaal onder druk maar ook door het hout te dompelen. Deze laatste methode is goedkoper maar zorgt ervoor dat het impregneermiddel niet helemaal doordringt in het hout waardoor in feite enkel het buitenste deel van het hout behandeld wordt. Dit is effectief voor even maar helaas niet op langere termijn. Wij kiezen er dan ook voor onze verblijven enkel te vervaardigen uit onder druk geïmpregneerd hout en Douglas hout hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen voor onze klanten én hun huisdieren.

 Materiaal dikte | Veel verblijven voor buiten zijn gemaakt van plaatmateriaal. Op deze manier is het mogelijk op vrij goedkope manier een grote ruimte te creëren voor de konijnen. Echter is plaatmateriaal vaak helemaal niet geschikt voor het huisvesten van een konijn. De materialen zijn te dun bij harde wind, laten veel vocht door in het hok en zijn daarnaast niet bestand tegen scherpe konijnentandjes, dit met het resultaat dat je na 2 jaar weer toe bent aan een nieuw verblijf. Voor de luxe verblijven uit de Voldux collectie wordt gebruik gemaakt van sterke houten materalen, stevige dikke frames voor het verblijf en een goede afwerking met rabatdelen. Ter vergelijking plaat materiaal heeft een dikte van ongeveer 10 mm en rabathout heeft een dikte van ongeveer 1,8 cm dit verschil is dus aanzienlijk.

 Afwerking | Ook voor de afwerking van het hok is het belangrijk dat er goede materialen gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dakafwerking. Een hok met dak kan gemaakt worden van hout, dit sluit af en houdt de konijn zeker wel even droog. Maar wanneer het konijn altijd buiten verblijft wil je natuurlijk zo min mogelijk vocht in het hok. Een goede afwatering is dan zeker belangrijk, de Voldux konijnenhokken zijn voorzien van daken bedekt met dakleer, wat ervoor zorgt dat jouw konijn het gehele jaar door droog kan liggen in het luxe onderkomen. 

De Voldux verblijven bieden jouw konijnen:

 Ruimte - Een van de belangrijkste voordelen jouw konijnen hebben alle ruimte! Konijnen zijn energieke dieren en moeten voor een goede gezondheid dagelijks voldoende beweging hebben. Een luxe verblijf met grote ren geeft jouw konijnen deze ruimte. Naast een ruim slaaphok voor de konijnen beschikken ze over een ruime uitloop ren waar jouw konijn zijn pootjes perfect kan strekken! 

 Duurzaamheid- De verblijven uit onze Voldux collectie worden vervaardigd uit degelijke, stevige en duurzame materialen. Zo zijn deze konijnenvilla's voor buiten voorzien van een stevig houten frame, bewerkt met rabat en afgewerkt met degelijk hang en sluit werk. De verblijven voor konijnen zijn tevens voorzien van dakleer wat voorziet in een goede afwatering op het verblijf. Dit resulteert in een levensduur tot wel 15 jaar! 

 Onderhoudsvrij - Onze grote hokken worden gemaakt van geïmpregneerd rabathout of douglas. Dit hout is onder druk behandeld waardoor het bestand is tegen weersinvloeden zoals regen en felle zon. Dit beschermd niet alleen de dieren maar zorgt er ook voor dat deze konijnenhokken in tegenstelling tot standaard hokken niet behandeld hoeven te worden. Geen jaarlijkse beitsbeurt of lakbehandeling meer! Naast een schoonmaakbeurt aan de binnenzijde zijn deze verblijven onderhoudsvrij! 

 Veiligheid -  In onze luxe collectie wordt gebruik gemaakt van stevig zilverkleurig gaas met een maas van 13 x 13 cm en een draaddikte van 0.8 mm. Heb jij een echte knager in huis? Dan is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een dikkere draaddikte. Ook is het mogelijk het verblijf van de onderzijde te beschermen voor bijvoorbeeld roofdieren. Zo heb je naast een stevig en degelijk verblijf ook een veilig onderkomen voor jouw dieren.

Maatwerk konijnenhok laten maken

Naast onze voorraad modellen van grote en luxe hokken voor konijnen is het ook mogelijk om zelf een verblijf te ontwerpen. Zo hebben wij in opdracht van onze konijnenwinkel klanten verschillende mooie verblijven mogen leveren voor konijnen. Wil je graag jouw ideeën bespreken, de mogelijkheden bekijken of kennis maken met onze voorraad modellen? Kom dan gerust eens bij ons langs, wij zijn benieuwd naar jouw wensen en de koffie staat klaar! Je kunt ons natuurlijk ook contacteren voor een vrijblijvende offerte, bekijk hier de mogelijkheden voor een maatwerk verblijf.

Menu