• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenkooi

Konijnenkooi voor binnen

Tegenwoordig worden konijnen steeds vaker binnen gehouden. Waar vroeger elk huiskonijn buiten in een verblijf woonde kiezen veel konijnen eigenaren er voor om deze lieve dieren binnen te houden. En dat is dan ook zeker mogelijk, konijnen zijn slimme dieren. Je kunt ze veel leren waaronder ook het gebruik maken van een konijnentoilet. Zo kun je er voor zorgen dat jouw binnen konijn zijn behoefte niet door heel de kamer doet maar hier een speciale plek voor heeft. Daarnaast is het natuurlijk super gezellig om een paar kleine pluizenbollen door de kamer te hebben rennen. Konijnen houden van aandacht, wanneer je jouw konijnen binnen houdt is het geven van aandacht een stuk makkelijker zeker wanneer het buiten kouder wordt. Maar het is wel belangrijk dat je jouw konijn of konijnen een goede thuisbasis geeft binnen. Wil jij een konijnenkooi voor binnen uit onze konijnenwinkel kopen? Lees dan snel verder, hieronder geven we de verschillende mogelijkheden als het gaat om een konijnverblijf voor binnen.

Portret van schattig konijn | Gratis Foto

De mogelijkheden voor een konijnen binnenverblijf

Het belangrijkste is te beseffen dat je jouw konijn eigenlijk nooit te groot kunt laten verblijven. Een konijn permanent laten verblijven in een konijnenkooi van 80 centimeter is dan ook af te raden, kies ten minste voor een konijnenkooi 120 centimeter, 140 of een van 160 centimeter. Konijnen zijn energieke dieren en houden ervan om zich uit te kunnen leven; springen, rennen en spelen een konijn kan niet genoeg afleiding krijgen. Te kleine huisvesting kan vervelend gevolgen hebben. Sommige konijnen bewerken de tralies of gaan zelf aan de tralies hangen, bijten de inrichting van de kooi kapot en kunnen zelfs vervelend gedrag vertonen tegen het baasje. Een konijn hoort dan ook een verblijf te hebben welke groot genoeg is en daarnaast voldoende afleiding geeft aan het konijn. Tevens is aan te raden om jouw konijn niet de gehele dag in verblijf te laten verblijven, maar ook lekker los te laten lopen in een konijnenren of in de huiskamer. Lees verder hoe je jouw konijn kunt ‘opvoeden’ om hem makkelijk te kunnen laten loslopen in huis.

Portret van schattig konijn | Gratis Foto

Jouw konijn(en) los in huis laten lopen

Het allerleukste aan binnen konijnen is ze los laten rondlopen in huis! Maar dit vraagt wel wat voorbereiding. Ten eerste dien je de kamer veilig te maken voor jouw konijn. Maar hoe maak je jouw woonkamer konijnproof? Hieronder geven we een aantal tips;

 Knagen, knagen knagen! Alhoewel konijnen officieel geen knaagdieren zijn wil dit niet zeggen dat ze niet graag knagen. De reden van dit knagen kan verveling zijn, maar ook het markeren van ‘hun’ gebied is een reden om te knagen voor konijnen. Het kan dan ook zomaar zijn dat jouw konijn op zoek gaat naar lekker knaagmateriaal in de woonkamer en dat willen we natuurlijk niet! Zorg er ten eerste voor dat alle stroomkabels, internetkabels, stekkerdozen en andere knaagbare kabels weggewerkt zijn. 

 Oeps! Plasjes en keutels… Niet onbelangrijk is het zindelijk maken van jouw konijn. Het opruimen van keutels is nog niet het grootste probleem maar wanneer je konijn de bank gaat gebruiken als toilet is dit toch minder leuk. Gelukkig kun je een konijn zindelijk maken en vervelend situaties voorkomen. Maak voor jouw konijn een ‘toilet ruimte’ in de binnenkooi, plaats een konijnentoilet of gebruik zelfs een kattenbak om jouw konijn zindelijk te maken. 

 Andere huisdieren in huis? Heb jij naast jouw konijnen ook andere huisdieren rondlopen binnenshuis? Dan is het aan te raden om deze rustig aan elkaar te laten wennen. Niet alle konijnen houden van andere huisdieren, maar sommige zijn ook niet meer weg te houden bij andere fluffy dieren in huis. Laat ze dan ook rustig aan elkaar wennen door bijvoorbeeld tijdelijk een gesloten ren te gebruiken. Zo kunnen ze elkaar wel zien, ruiken en leren kennen. Zorg ervoor dat het verblijf van jouw konijn niet wordt gebruikt door andere huisdieren.Een konijn kan namelijk erg beschermend zijn over zijn eigen verblijf, gaat jouw kat heerlijk languit in het hok van jouw konijn liggen dan kan hij dit wel eens als een bedreiging zien met alle gevolgen. 

Een konijnenkooi kopen bij Huisdierplezier

Ben jij op zoek naar een binnenverblijf voor konijnen? Bij Huisdierplezier weten wij hoe leuk het is om konijnen te houden en wat je moet doen om jouw konijn een gelukkig te maken! Ben je nog niet overtuigd van de mogelijkheden, is de keuze te lastig of wil je gewoon advies van een specialist? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je met alle liefde zoeken naar het juiste verblijf voor jouw konijnen. Hiernaast profiteer je van een snelle verzending en een goede afterservice op jouw product! Betalen kan zowel met Ideal als achteraf, zo sta je nooit voor verrassingen. Huisdierplezier is een huisdieren winkel speciaal voor huisdieren én baasjes!

Menu