• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnenhok binnen

Konijnenhok binnen konijnen

Tegenwoordig worden konijnen steeds vaker binnenhuis gehouden. Op deze manier wordt een konijn een waardig gezinslid en is het een stuk eenvoudiger voldoende aandacht en liefde te besteden aan het konijn. Wil jij jouw konijn houden in een konijnenhok binnen dan dien je rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Zo moet het verblijf voor binnen voldoende ruimte bieden aan jouw konijn maar is het ook belangrijk dat het hok goed schoon te houden is. Op deze pagina bekijken we de verschillende soorten huisvesting voor binnen konijnen. Hiernaast geven we je een aantal handige tips voor het houden van binnen konijnen.

Portret van schattig konijn | Gratis Foto

Voorzorgsmaatregelen voor binnen konijnen

Jouw konijn of konijnen binnen houden heeft een aantal grote voordelen. Het is makkelijker jouw konijnen te verzorgen wanneer ze binnen verblijven maar hiernaast krijgen binnen konijnen vaak meer aandacht omdat ze 24/7 in jouw buurt zijn. Wanneer je jouw konijnen binnen wilt houden moet je wel rekening houden met een aantal voorzorgsmaatregelen. Dit maakt het namelijk een stuk leuker én makkelijk om jouw konijn binnen te houden. Hieronder een aantal belangrijke tips voor het houden van binnen konijnen.

Tip 1: Maak de woonruimte konijnproof. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegwerken van kabels, konijnen zijn nieuwsgierige dieren en je wilt natuurlijk voorkomen dat het konijn zijn tandjes in een stroom kabel zet. Hiernaast is het aan te raden om belangrijke of waardevolle items in huis te verplaatsen naar een ruimte waar de konijnen niet bij kunnen of hoger te plaatsen.

Tip 2: Maak jouw konijn of konijnen zindelijk! Ja je leest het goed, konijnen kunnen met wat inspanning zindelijk worden. Dit is natuurlijk een groot pluspunt wanneer jouw konijnen binnen wonen. Maak gebruik van een konijnentoilet voorzien van een goed absorberende bodembedekker en voorkom ongelukjes op de woonkamervloer.

Tip 3: Zorg voor voldoende vermaak. Konijnen welke zich vervelen kunnen gedrag laten zien zoals knagen op (kostbare) spullen in huis. Door jouw konijn voldoende uitdaging en vermaak te bieden in de vorm van konijnenspeelgoed voorkom je schade in huis!

Tip 4: Biedt jouw konijn of konijnen een eigen plekje in huis. Konijnen zijn en blijven prooidieren, een konijn moet zich dan ook kunnen terugtrekken op spannende momenten en bij angst. Biedt jouw konijn een fijn binnenverblijf of kies voor een nachthok voor binnen in de vorm van een schuilhuisje.

Een geschikt konijnenverblijf binnen plaatsen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het aan te raden ten alle tijden een 'eigen plekje' te creeren voor jouw binnen konijnen. Ook wanneer jouw konijnen los in huis lopen is het aan te raden een nachthok binnen of een schuilhok voor binnen te plaatsen. Op deze manier heeft jouw konijn altijd een plekje waar hij of zij zich kan terugtrekken op spannende momenten. Hieronder gaan we de verschillende mogelijkheden bekijken voor de binnen huisvesting van konijnen;

 Een hok voor konijnen binnen gebruiken - Kies je voor een hok voor binnen dan ben je zeker van een goede basis voor jouw konijn. Een hok binnen gebruiken heeft een aantal voordelen, het hok vraagt niet de periodieke onderhoud welke deze buiten wel nodig heeft en je bent niet afhankelijk van weersinvloeden. In ons assortiment vind je verschillende modellen welke binnenshuis gebruikt kunnen worden. Zo kun je kiezen voor een exemplaar met dubbele bodem, welke ongelukjes op de vloer doen voorkomen. Maar ook een groot verblijf binnen plaatsen is natuurlijk mogelijk.

 Konijnenkooi binnen voor konijnen - Vind je een hok binnen te veel ruimte in beslag nemen? Kies dan voor een konijnenkooi voor binnen gebruik. Deze traliekooien voor konijnen zijn voorzien van een stevige onderbak en een opbouw van traliewerk. Deze kooien zijn zeer makkelijk schoon te maken en hiermee perfect als hygiënisch verblijf voor binnen. In ons assortiment kies je tussen verschillende modellen konijnenkooien, van een konijnenkooi 120 cm tot een konijnenkooi 140 of zelfs 160 cm. Vind je een konijnkooi binnen toch wat te klein of zoek je een konijnenkooi voor 2 konijnen? Dan zijn deze konijnenkooien eenvoudig uit te breiden door het gebruik van een konijnenren binnen.

 Konijnenhok binnen met ren - Wil je jouw konijnen meer ruimte bieden óf juist voorkomen dat ze op bepaalde plekken in huis kunnen komen? Bekijk dan eens onze losse konijnenren, deze is eenvoudig te plaatsen in huis maar kan hiernaast ook perfect buiten worden gebruikt. De konijnen ren biedt meer oppervlakte, bescherming én veiligheid in en buiten huis.

Waar moet je een verblijf binnen plaatsen?

We hopen dat je na het lezen van deze informatie een goed idee hebt gekregen van de mogelijkheden op het gebied van hokken voor binnen en konijnenkooien. Wanneer je bepaald hebt welke soort huisvesting van jouw binnen konijn geschikt is, is het belangrijk te bepalen waar je het verblijf in huis het beste kunt plaatsen. Kies voor een plek waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer, plaats hem niet op een afgelegen plekje want konijnen vinden het heerlijk in jouw omgeving te zijn. Plaats het verblijf niet voor een verwarming of recht voor het raam waar veel zonlicht binnen komt of waar het konijn last kan krijgen van tocht. Op deze manier voorkom je ook dat het onderkomen voor binnen te warm wordt op hete zomerdagen.

Portret van schattig konijn | Gratis Foto

Een binnenhok kopen bij Huisdierplezier

Met een groot assortiment is Huisdierplezier dé online webshop voor konijnenliefhebbers! Hiernaast profiteer je van een aantal voordelen als je een konijnenhok koopt bij Huisdierplezier. Zo bieden wij een goede service welke door onze klanten al jaren wordt gewaardeerd. En dit stopt niet bij het verkopen van een hok, wij helpen je ook graag met tips en adviezen voor het maken van de juiste keuze. Bestel je op een werkdag voor 13:00 uur dan kan jouw hok vaak al dezelfde dag verzonden worden. Je kunt bij Huisdierplezier achteraf betalen, zo sta je nooit voor verrassingen. Shop jouw konijnenhok online binnen ons rijkelijk gevuld assortiment voor konijnen.

Informatie over het houden van konijnen

We hopen dat je na het lezen van deze informatie de nodige kennis in huis hebt om jouw ideale hok te bestellen, heb je vragen snel ze dan gerust! Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Ben je van plan konijnen te gaan houden of wil je jezelf verder verdiepen in jouw huisdier? Lees dan zeker eens een van onze informatieve blog artikelen over konijnen;

Blog: Een konijn en een cavia samen?
Blog: Hoe verzorg je een konijn?
Blog: Bodembedekking voor konijnen?
Blog: Drinkfles of drinkbak voor mijn konijn?
Blog: Welk konijn past bij mij?

Menu