• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Konijnenhok Franse Hangoor

Een konijnenhok voor jouw Franse hangoor

Groot, groter, grootst! Het Franse hangoor konijn is een van de grootste konijnenrassen ter wereld. Steeds vaker wordt dit prachtige ras gehouden als huisdier in Nederland en België. Heel vreemd is dit niet, de Franse hangoor staat bekend om zijn fijne karakter, prachtige voorkomen en aanhankelijkheid tegenover ons mensen. Maar wat komt er allemaal kijken bij het houden van een Franse hangoor als huisdier? Hoe moet de huisvesting eruit zien van een Franse en hoe maak je jouw Fransje gelukkig in zijn konijnenverblijf?

Hangoor Konijn-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Het prachtige ras: De Franse hangoor

Laten we beginnen met een stukje geschiedenis over dit populaire konijnenras. De Franse hangoor is een konijnenras welke tot stand is gekomen door een kruising van een Vlaamse Reus en een Engelse Hangoor. Hierdoor bereikt de Franse niet alleen een groot formaat hij heeft ook een opvallend gewicht, dit konijn kan wel 6,5 kilo wegen op volwassen leeftijd. De grote lange oren van de Fransoos kenmerkt het prachtige ras welke steeds vaker wordt gehouden als huisdier. Wil je meer weten over dit grote konijnenras? Lees dan zeker eens onze blog: Het Franse hangoor konijn. Wanneer je besluit een Franse hangoor te houden als huisdier moet je rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste; konijnen horen niet alleen te wonen, net als ieder ander konijnenras adviseren wij de Franse te houden met minstens één soortgenoot in het verblijf. Ten tweede; dit konijnenras moet voldoende ruimte hebben om te kunnen spelen en bewegen. De combinatie van deze twee feiten over Franse hangoren laat zien dat je ook het konijnenhok moet afstemmen op dit grote konijnenras. Een Franse hangoor konijnenhok moet voldoende ruimte bieden voor dit grote konijnenras én voor zijn maatje.

Waarom een Franse hangoor buitenhok?

Zoals hierboven al aangegeven moet je met de aanschaf van een Franse hangoor hok rekening houden met de grootte en het gewicht van de Franse hangoor. Omdat dit Franse konijn ruim boven de 5 kilo zal gaan wegen op volwassen leeftijd is het belangrijk dat het verblijf van jouw Fransje voldoende ruimte biedt voor het ras om te kunnen spelen en bewegen. Dit laatste is zeker belangrijk aangezien de Franse hangoor van nature aanleg heeft voor overgewicht. Een groot verblijf waarbij de konijnen ruimte hebben om te spelen, rennen, graven en springen zorgt ervoor dat jouw Franse hangoor gezond blijft en voldoende gezonde beweging krijgt.

Naast voldoende ruimte moet er in het konijnenhok ook rekening gehouden worden met de grootte van dit konijnenras. Denk hierbij aan de afmetingen van de deuropening, grote konijnen moeten vanzelfsprekend een grotere ingang hebben om gemakkelijk het hok in en uit te kunnen lopen. Hiernaast moet de binnenruimte voldoende ruimte bieden voor minstens 2 Franse hangoren om te kunnen verblijven in de nacht en op koude dagen. Voor de huisvesting van 2 Franse hangoren rekenen we een minimale binnenruimte van 1 m2 en een uitloopruimte van minstens 5 m2. Natuurlijk is groter altijd beter voor konijnen, je kunt er dus ook voor kiezen om jouw Franse hangoren in een konijnen ren te laten verblijven met een groot nachthok voor Franse hangoren. Hierdoor biedt je jouw Fransoos voldoende ruime. Zorg wel dat de konijnen ren zeker 1 meter hoog en beschermd is tegen uitgraven zodat de grote hangoor niet kan ontsnappen.

Een bijkomend én belangrijk aspect voor het houden van Franse hangoren is de kwaliteit van het konijnenhok. Deze konijnen zijn sterk en hebben het vermogen een konijnenhok in korte tijd kapot te knagen of te voorzien van een prachtige tandentekening in het hout. Door het gebruik van kwaliteitsmateriaal voorkom je schade aan het konijnenhok. Onze konijnenhokken voor Franse hangoren zijn handgemaakt in eigen werkplaats van hoogwaardige en sterke materialen. Hierdoor koop je niet alleen degelijkheid en kwaliteit, je bent ook zeker van een lange levensduur tot zeker 10 jaar. Dit in tegenstelling tot kleinere konijnenhokken welke massaal en machinaal geproduceerd worden. De konijnenhokken voor Franse hangoren in ons assortiment zijn hiernaast onderhoudsvrij, des te meer tijd over welke je kunt besteden aan jouw lieve huisdieren.

Wat heb ik nodig voor mijn Franse hangoor?

Naast een Franse hangoor hok zijn er natuurlijk meer benodigdheden voor een Franse hangoor. Net als elk ander konijnenras dient dit konijnenras goed verzorgd te worden. Benodigdheden zoals ; bodembedekking, konijnenvoer, heerlijke snacks, kruidig konijnenhooi en het nodige speelgoed is zeer belangrijk voor een goede verzorging van jouw konijn. In ons assortiment vind je ook producten welke perfect te gebruiken zijn voor grote konijnenrassen zoals de Franse hangoor.

Groot konijnentoilet Is jouw Fransje zindelijk of ben je van plan dit aan te leren? Dan is een konijnentoilet een must in het verblijf van jouw Franse hangoor. Door het gewicht en de afmeting van dit konijn moet je wel rekening houden met de aanschaf van een groot konijnentoilet. Je kunt hierbij kiezen voor een hoektoilet welke minder plek in beslag neemt in het verblijf of een groot konijnentoilet welke op elke willekeurige plek geplaats kan worden in het verblijf.

Grote schuilplekken Konijnen zijn prooidieren, dit laten ze ook zien in het gedrag. Nu is een Franse hangoor geen schuw of bang konijnenras, ze zijn juist vaak zelfverzekerd en deinzen niet snel terug. Toch is het belangrijk om schuilplekken te creëren in het verblijf van jouw hangoor. Op deze manier kan jouw konijn zich terugtrekken op spannende momenten maar is het ook mogelijk te schuilen voor regen en wind. Een schuilhuis voor Franse hangoren moet vanzelfsprekend groot genoeg zijn voor het statige lichaam van dit prachtige ras. Kies voor een schuilhuis waar jouw Franse hangoor kan liggen én rechtop kan zitten.  

Grote voerbak en drinkbak Grote konijnenrassen eten en drinken vanzelfsprekend meer dan dwergkonijnen. Voor dit grote ras moet dus ook voldoende ruimte zijn voor minstens een grote drinkbak. Maar ook de voerbak voor jouw Franse hangoor moet groot genoeg zijn voor zijn grote snoet.

Grote hooiruif Het belangrijkste voor een Franse hangoor dieet is : hooi! Heerlijk vers, kruidig en aantrekkelijk hooi zorgt ervoor dat jouw Franse hangoor dit belangrijke onderdeel niet laat liggen. Kies ervoor het hooi van jouw konijn aan te bieden in een grote en ruime hooiruif. Zo voorkom je rommel in het verblijf en stimuleer je het hooi eten bij jouw grote konijn.

Konijnenhok XL hooiberg Floor

Meer weten over Franse hangoor hokken?

Wil jij graag overleggen met een specialist of sta je open voor tips en advies voor het aankopen van een groot konijnenhok? Neem dan gerust eens contact met ons op. Zelfs maatwerk voor grote konijnenhokken valt binnen ons aanbod voor jou en jouw konijnen. Woont jouw konijn binnen als huisdier? Ook voor een groot konijnenhok voor binnen geven wij je graag advies. Onze medewerkers zijn te bereiken via onze contactpagina, of bel ons op werkdagen via 085 – 0656263.

 

Menu